0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορεί τόσο εύκολα να απομονωθεί η Θεατρική Αγωγή στο απογευματινό πρόγραμμα μόνο. Εκεί βρίσκεται ήδη απ´ ό,τι είπαμε ως επιλεγόμενο μάθημα. Αν το κάνει αυτό, ξαναγυρνά στον κλασικό τύπο του ολοήμερου και καταστρατηγεί την υποχρεωτική πρωινή ζώνη, για την οποία υπάρχει κανονισμός. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η λειτουργία των ΕΑΕΠ, οπότε ποια η καινοτομία να παέι πάλι πίσω τα καινούρια διδακτικά αντικείμενα; Επίσης οι θεατρολόγοι δεν είναι τόσο λίγοι όσο νομίζεις, είναι πολλοί και αυτοί που δουλεύουν ως αναπληρωτές από το 2010 στα ΕΑΕΠ, αλλά και αυτοί που δούλευαν ως ωρομίσθιοι πριν στα κλασικά ολοήμερα. Είναι δε, μαχητικοί και οργανωμένοι. Να σου θυμίζω κάτι. Πέρυσι, μία εγκύκλιος προσπάθησε να αφήσει στην ευχέρεια κάποιων δασκάλων να διδάξουν το μάθημα, εάν κατείχαν α) δεύτερο πτυχίο (στο αντικείμενο του θεάτρου), β) μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, γ) σεμινάριο ετήσιας διάρκειας και δ) σεμινάριο γενικότερα. Ε, η τελευταία απαράδεκτη προϋπὀθεση απεσύρθη, όχι επειδή κατάλαβε το υπουργείο το λάθος του, αλλά επειδή αντέδρασαν άμεσα οι θεατρολόγοι και οι ηθοποιοί. (Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να αποσυρθεί και η γ).Όσο για την παιδαγωγική επάρκεια - ποιες ειδικότητες ΔΕΝ έχουν παιδαγωγική επάρκεια; Θεατρολόγοι, μουσικοί, πληροφορικοί, εικαστικοί, ξενόγλωσσοι έχουν όλοι παιδαγωγική επάρκεια. Σε ποιους αναφέρεσαι;
Θεατρολόγοι, μουσικοί, πληροφορικοί, εικαστικοί, ξενόγλωσσοι έχουν όλοι παιδαγωγική επάρκεια. Σε ποιους αναφέρεσαι;
Αυτό που λες συμφωνεί με τα λεγόμενα ζεύγους δημοσιογράφων του real fm που έλεγαν σε φίλη ότι θα προσλάβουν φέτος δασκάλους με 300 ευρώ! Φυσικά, την είδηση αυτή τη θεώρησα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τους δασκάλους ειδικά.
Δεν ηξερα οτι διδασκονται παιδαγωγικα και παιδοψυχολογια στην Καλων Τεχνων και στη Δραματικη Σχολη. Οι Πληροφορικοι παντως σιγουρα δε διδασκονται. Σε καθε περιπτωση, γνωριζω απειρα αντι-παιδαγωγικα περιστατικα σε σχολεια της Αθηνας, που θα ειχαν αποφευχθει με γνωσεις ψυχολογιας και ειδικης διδακτικης. Οποιοι διαλεξαν ν'ασχοληθουν επαγγελματικα με παιδια πρεπει να εχουν αυξημενες γνωσεις σ'αυτο το κομματι.
Όποιος δεν γνωρίζει παρακαλώ να μην γράφει κουταμάρες για τις άλλες ειδικότητες εκτός από την δικιά του!Κάθε χρόνο όλο κ περισσότεροι Πληροφορικοί θα έχουμε παιδαγωγική κατάρτιση! Φέτος είναι 500 άτομα στον πίνακα με , του χρόνου ίσως 1000...... και δεν νομίζω να είναι λίγοι!Καλημέρα σας!
Από το Facebook από συνάδελφο που ήταν σε συνάντηση σήμερα στο Υπουργείο:"ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Κ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!! ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΧΡΗΣΤΑΚΗ .ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: 1)ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014 Κ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. 2)ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 10000 ΜΟΝΙΜΩΜ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ. 3)ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΕΑΕΠ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ .ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ , ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κ.ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ? ΜΕ ΑΣΕΠ? Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ.ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ."
Μα οι περισσότεροι πληροφορικοί που δίδαξαν στην α/θμια είναι από μετάταξη που δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια και γνώσης παιδαγωγικής. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς δεν έχουν ούτε πτυχίο πληροφορικής. Γι' αυτό εμφανίστηκαν σύμφωνα με το συνάδελφο αντιπαιδαγωγικά περιστατικά. Οι αναπληρωτές που είναι στους πίνακες όχι μόνο έχουν παιδαγωγική επάρκεια αλλά και πολλοί από αυτούς μεταπτυχιακά. Αλλά αυτοί είναι η μειοψηφία.