Σύνολο ψηφοφόρων: 133
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Yποθέτω ότι η πλειοψηφία των ΔΥ είναι πάντως διοικητικοί και όχι εργάτες.
Όλα είναι δυνατά.. εδώ διορίζονταν κάποιοι με κύριο προσόν το μέσον!Το τυπικό προσόν άλλωστε είναι το βασικό πτυχίο, οπότε ο διαγωνισμός γίνεται μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να διορίσουν όλους τους πτυχιούχους (αλλιώς θα είχαμε ακόμα λειτουργική επετηρίδα). Αν θέλουμε αντικειμενική επιλογή, τότε θα πρέπει να μετράει μόνο ό,τι γράψεις στο διαγωνισμό. Αυτή είναι η άλλη άποψη τουλάχιστον.Κι αν θέλεις τη γνώμη μου (θέλεις-δεν θέλεις, θα την γράψω έτσι κι αλλιώς ), ένα έξτρα προαπαιτούμενο για επιλογή εκπαιδευτικών θα έπρεπε να είναι ένα τεστ δεξιοτήτων, κοινό για όλους κιόλας (περίπου σαν το μοναδικό που είχε γίνει). Εκεί να δεις πόσοι δεν θα έπιαναν τη βάση, και θέλουν και να διδάξουν κιόλας
Επειδή τέθηκε αν δεν κάνω λάθος από κάποιους το θέμα με τον βαθμό πτυχίου, θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο οι βαθμοί πτυχίων είναι αντικειμενικοί και αντιπροσωπευτικοί της αξίας του πτυχιούχου, ενώ όλοι γνωρίζουμε τι συνθήκες διδασκαλίας-εξετάσεων-διορθώσεων γραπτών επικρατούν στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί μερικοί νομίζετε ότι 2-3 χαρτιά λένε κάτι...Τα μάστερ είναι εδώ και χρόνια μπίζνα. Χαρτιά πουλάνε οι άνθρωποι, σε όποιον έχει χρήματα.Το ΠΡΩΤΟ κριτήριο είναι τα λεφτά.Αν υπάρχουν πολλές αιτήσεις, ασφαλώς θα πάρουν τους καλύτερους.Αν ΔΕΝ υπάρχουν πολλές αιτήσεις, θα πάρουν όποιον περνάει απ'έξω, αρκεί να έχει κάρτα ΑΤΜ.Ενδεικτικά, αναφέρω περίπτωση γνωστού, που τον δέχτηκε πανεπιστήμιο της Αγγλίας για μεταπτυχιακό, ενώ χρωστούσε ακόμα 30 (!!!!!!) μαθήματα από το πρώτο πτυχίο.Πάμε στην προϋπηρεσία. Από που κι ως που σε κάνει καλύτερο από κάποιον άλλον το ότι έχεις πάει 1-2-3 χρόνια σε ένα σχολείο ως αναπληρωτής; Εξυπηρετείς το κράτος, αλλά εξυπηρετείς και τον εαυτό σου, διότι δεν πας τσάμπα, πληρώνεσαι.Επίσης, κάνεις αίτηση για να πας, δεν σε έστειλε κανένας με το ζόρι. Άμα δεν θες, περιμένουν ουρές κόσμου από πίσω σου.Παρόλα αυτά, το κράτος διόριζε κόσμο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με προϋπηρεσία, δίνοντάς τους μάλιστα και ένα σωρό προνόμια σε σχέση με τους ΑΣΕΠίτες (περιοχή διορισμού, σχολείο, κλπ, ενώ τα μόρια μετάθεσης μετρούσαν και από την υπηρεσία πριν το διορισμό).Με τα παραπάνω δεν συμφωνώ, αλλά ας πούμε ότι έχουν μια δόση δικαιοσύνης.ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;Για τις ξένες γλώσσες, Η/Υ, κλπ, ούτε καν θα μπω στον κόπο. Απλά είναι ΑΣΧΕΤΑ. Κι εγώ έχω πτυχίο "χρυσό ψαλίδι" από τον Αμάραντο, μήπως να πάρω κανένα μόριο (περικοπές γίνονται, μπορεί να χρειαστεί);Από άποψη ουσίας, 2-3 courses που παρακολούθησα πρόσφατα στο coursera, με βοήθησαν πολύ περισσότερο στη δουλειά μου και από το μεταπτυχιακό μου, και από την προϋπηρεσία μου (7 χρόνια) και από τα 2 πτυχία μου σε ξένες γλώσσες και από το
. Πρώτα από όλα μία εξέταση είναι απλά μια εικόνα της στιγμής και αυτό το λέμε και στους μαθητές μας. Επομένως μία κακή ή καλή μέρα δεν πρέπει να αγνοεί την πορεία ετών ενός ανθρώπου. Επίσης ένα σύστημα διορισμού θα πρέπει να έχει ορίζοντα πολλών ετών.
Αυτη ειναι η καταντια του Δημοσιου στην Ελλαδα. Τολμαει ομως καμια κυβερνηση να κανει απολυσεις οσων ΔΥ ειναι καταφανως παναχρηστοι; Μα καμια ομως!!!!!
και που΄σαι... χαλάρωσε γιατί θα πεθάνεις νέος..."
Προϋπηρεσία = Εμπειρία.