Σύνολο ψηφοφόρων: 133
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάμε στην προϋπηρεσία. Από που κι ως που σε κάνει καλύτερο από κάποιον άλλον το ότι έχεις πάει 1-2-3 χρόνια σε ένα σχολείο ως αναπληρωτής; Εξυπηρετείς το κράτος, αλλά εξυπηρετείς και τον εαυτό σου, διότι δεν πας τσάμπα, πληρώνεσαι.Επίσης, κάνεις αίτηση για να πας, δεν σε έστειλε κανένας με το ζόρι. Άμα δεν θες, περιμένουν ουρές κόσμου από πίσω σου.Παρόλα αυτά, το κράτος διόριζε κόσμο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με προϋπηρεσία, δίνοντάς τους μάλιστα και ένα σωρό προνόμια σε σχέση με τους ΑΣΕΠίτες (περιοχή διορισμού, σχολείο, κλπ, ενώ τα μόρια μετάθεσης μετρούσαν και από την υπηρεσία πριν το διορισμό).Με τα παραπάνω δεν συμφωνώ, αλλά ας πούμε ότι έχουν μια δόση δικαιοσύνης.ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί μερικοί νομίζετε ότι 2-3 χαρτιά λένε κάτι...Τα μάστερ είναι εδώ και χρόνια μπίζνα. Χαρτιά πουλάνε οι άνθρωποι, σε όποιον έχει χρήματα.Το ΠΡΩΤΟ κριτήριο είναι τα λεφτά.Αν υπάρχουν πολλές αιτήσεις, ασφαλώς θα πάρουν τους καλύτερους.Αν ΔΕΝ υπάρχουν πολλές αιτήσεις, θα πάρουν όποιον περνάει απ'έξω, αρκεί να έχει κάρτα ΑΤΜ.Ενδεικτικά, αναφέρω περίπτωση γνωστού, που τον δέχτηκε πανεπιστήμιο της Αγγλίας για μεταπτυχιακό, ενώ χρωστούσε ακόμα 30 (!!!!!!) μαθήματα από το πρώτο πτυχίο.Πάμε στην προϋπηρεσία. Από που κι ως που σε κάνει καλύτερο από κάποιον άλλον το ότι έχεις πάει 1-2-3 χρόνια σε ένα σχολείο ως αναπληρωτής; Εξυπηρετείς το κράτος, αλλά εξυπηρετείς και τον εαυτό σου, διότι δεν πας τσάμπα, πληρώνεσαι.Επίσης, κάνεις αίτηση για να πας, δεν σε έστειλε κανένας με το ζόρι. Άμα δεν θες, περιμένουν ουρές κόσμου από πίσω σου.Παρόλα αυτά, το κράτος διόριζε κόσμο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με προϋπηρεσία, δίνοντάς τους μάλιστα και ένα σωρό προνόμια σε σχέση με τους ΑΣΕΠίτες (περιοχή διορισμού, σχολείο, κλπ, ενώ τα μόρια μετάθεσης μετρούσαν και από την υπηρεσία πριν το διορισμό).Με τα παραπάνω δεν συμφωνώ, αλλά ας πούμε ότι έχουν μια δόση δικαιοσύνης.ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;Για τις ξένες γλώσσες, Η/Υ, κλπ, ούτε καν θα μπω στον κόπο. Απλά είναι ΑΣΧΕΤΑ. Κι εγώ έχω πτυχίο "χρυσό ψαλίδι" από τον Αμάραντο, μήπως να πάρω κανένα μόριο (περικοπές γίνονται, μπορεί να χρειαστεί);Από άποψη ουσίας, 2-3 courses που παρακολούθησα πρόσφατα στο coursera, με βοήθησαν πολύ περισσότερο στη δουλειά μου και από το μεταπτυχιακό μου, και από την προϋπηρεσία μου (7 χρόνια) και από τα 2 πτυχία μου σε ξένες γλώσσες και από το
μα στον ΑΣΕΠ θα βγαίνει καθαρός βαθμός μόνο και δεν θα διορίζεται κανείς . Για τους πίνακες διορισμούκαι αναπληρωρών θα προσμετρώνται τα υπόλοιπα και
Για να μην αναφερθούμε σε αυτούς που μπήκαν στο χορό της προϋπηρεσίας από διάφορα παράθυρα. Πολύ καλά τα λες. Μπράβο.
Επι της ουσίας θα έπρεπε να αξιολογείται η διδακτική ικανοτητα του υποψηφίου, δηλαδή η καταλληλότητα για το επάγγελμα. Η διδακτική και ιδιαίτερα τα παιδαγωγικά με το τροπο που εξετάζονται κάθε άλλο πατά δείκτης καταλληλότητας είναι αν και οι τυπικές γνώσεις τους είναι απαραίτητες κάτι που θα έπρεπε να αποκαλείται διδακτική επάρκεια και να αξιολογείται σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα με διδακτική κατευθυνση. Απο κει και πέρα ιδανική θα ηταν η εμπειρική αξιολόγηση δηλαδή η αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου αλλά το θέμα είναι ποιος θα το κρίνει αντικειμενικά και με ποια μετρήσιμα κριτήρια εφόσον το αποτέλεσμα επίτευξης διδακτικών και παιδαγωγικών στόχων είναι δύσκολα μετρήσιμο. Επιπλέον αυτό θα ηταν αδύνατον να γίνει για χιλιαδες αδιοριστους υποψηφίους ( εδώ είναι πολύ δυσκολο να γίνει για τους ηδη διορισμένους).Πρακτικά θα ηταν προτιμότερη η κατάρτιση ενος και μόνου πινακα , υπο την εποπτεία του ΑΣΕΠ μοριοδοτοντας τη γραπτή απόδοση αλλά και τα υπολοιπα προσόντα όπως και την προυπηρεσια, απο τον οποίο θα γίνονται όλες οι προσλήψεις εκπαιδευτικών τακτικές και έκτακτες και όχι απευθείας διορισμοί μονο μέσω γραπτού διαγωνισμού με μηδέν προϋπηρεσία και φυσικά όχι διορισμοί μονο με κριτιριο την προϋπηρεσία χωρίς ΑΣΕΠ.Το θέμα είναι το ποσο καιρο θα μοριοδοτηται θα ισχυει η γραπτή επιδοση, δηλαδή κάθε τρια χρόνια ΑΣΕΠ και τα μορια γίνονται μισά και μετα μηδέν? Επίσης ενα άλλο θέμα είναι η συνταγματικότητα της διενέργειας ΑΣΕΠ χωρίς καθορισμένα ΦΕΚ με ορίζοντα 3ετιας. Αν περάσει απο κόσκινο ο 3848 θα βρεθούν αρκετά σημεία του αντισυνταγματικά.Ενα είναι το σίγουρο αν θέλουν να μην έχουν θέματα αντιαυνταγματικοτητας. Θα εντάξουν στην εποπτεία του ΑΣΕΠ τους διορισμού με προϋπηρεσία όπως (καλώς η κακώς) και στο υπολοιπο δημοσιο
Γιατί οι άλλοι στα φροντιστήρια τι κάνουν τόσα χρόνια; Πετάνε αετό;