0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για δουλειά σε ιδιωτικό τομέα ή για δημόσιο ζήτησες άδεια;
Θα κάνω την ερώτηση και στη διεύθυνση ή στο Υπουργείο Παιδείας αλλά μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει ή έχει παρόμοια εμπειρία; Φέτος εργάζομαι ως αναπληρώτρια, πιθανώς θα προσληφθώ και για το επόμενο σχολικό έτος. Δέχτηκα όμως πρόταση να δουλέψω από Σεπτέμβρη κάποιες ώρες σε ιδιωτικό κολλέγιο. Ξέρω ότι φυσικά σε φροντιστήριο απαγορεύεται να εργαστούμε, το δηλώνουμε άλλωστε υπεύθυνα και όταν υποβάλλουμε την αίτηση. Η απαγόρευση άραγε ισχύει και για ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ ή για αυτά μπορούμε να πάρουμε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου;
Κανονικά απαγορεύεται να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να ζητήσεις άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου την οποία είναι στο χέρι τους αν θα στην δώσουν ή όχι. Αν ξεκινήσεις τη δεύτερη δουλειά μπορεί και να μην σε πιάσουν. Αν σε πιάσουν τυχαία μπορεί να υποστείς τις συνέπειες ή όχι ανάλογα και με τις γνωριμίες σου. Αν σε πιάσουν επειδή σε κάρφωσε κάποιος θα υποστεις τις συνέπειες που λέει ο νόμος.
Επειδή θα είσαι υποθέτω με ωρομισθια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Γιατί απαγορεύεται να δουλεύεις αλλού; Άλλωστε διευκρινίζω ότι θα ζητήσω άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, δε λέω να το κάνω κρυφά. Και γιατί να το κάνει άλλωστε κάποιος κρυφά αφού μπορεί να ζητήσει άδεια; Μέχρι και για γραμματεία σε φροντιστήρια δίνουν άδεια να δουλεύει κανείς που σου μπαίνουν και υποψίες αν δουλεύει ως γραμματέας ή καθηγητής. Το ερώτημά μου είναι αν άραγε τα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια εμπίπτουν στην κατηγορία που ανήκουν και τα φροντιστήρια όπου απαγορεύεται να εργάζεσαι. Η λογική μου λέει όχι αλλά στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν κατάλαβες αυτο που έγραψα. Γράφω ότι απαγορεύεται να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού και πως για να το κάνεις θέλεις άδεια.
Συνάδελφοι γνωρίζετε αν ισχύει ο περιορισμός των 10 ωρών αν κάποιος είναι μόνιμος; και αναφέρομαι συγκεκριμένα για ωρομίσθια στο ινεδιβιμ.
Συγνώμη για το αυστηρό ύφος, την παραπάνω ανάρτηση την κάνω συναδελφικά και με ενδιαφέρον και δεν στοχεύω να θίξω κανέναν! Απλώς είναι σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί. Άλλο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο περιορισμός των 10 ωρών για τις άδειες ιδιωτικού έργου γενικά και διαφορετικό το γεγονός της ύπαρξης περιορισμού από συγκεκριμένους φορείς όπως ΟΑΕΔ, ΙΝΕΔΙ