0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δούλεψε κάποιος φιλόλογος με 55 βάση ασεπ; εκτός αν δεν σε φώναξαν επειδή δεν έβαλες ναι σε όλα πλήρους και μειωμένου...
Άντε πάλι............άρχισε ο αλληλοσπαραγμός. Το μόνο που θα καταφέρουμε να μη μας παίρνει κανένας στα σοβαρά. Να γίνει διαβούλευση με ποιον; Δε πάει το μυαλό μου ποιους θα αντιπροσωπεύσουν οι σύλλογοι, συνδικαλιστές και συλλογικά όργανα!!!Το σκεπτικό για οποιαδήποτε πρόσληψη σε οποιαδήποτε θέση σε όλο τον κόσμο είναι απλό: Προσόντα + Εμπειρία + πιθανή εξέταση(Π.χ. ένα μεταφραστή θα του δώσουν και ένα κείμενο για διαπιστώσουν δεξιότητες εκτός από γνώσεις). Στη δική μας περίπτωση μεταφράζεται ως μοριοδότηση από:Προϋπηρεσία + ΑΣΕΠ +Ακαδημαϊκά κριτήρια + ίσως και κοινωνικά κριτήρια (για να απαλλαγούμε από ποσοστώσεις)Στον πίνακα θα είναι και αυτοί που έχουν μόνο προϋπηρεσία και αυτοί με μηδενική ανάλογα με τα μόρια τους, χαμηλά βέβαια στην κατάταξη. (Προηγούνται βέβαια οι κλειστές λίστες διοριστέοι, 30μηνο, 24μηνο και ΑΣΕΠ)Τώρα αν θα μετρήσει ο ΑΣΕΠ σαν επιτυχία ή όλος ο βαθμός, είναι ουσιαστικά μία λεπτομέρεια, είτε έτσι είτε αλλιώς κάποιοι θα αδικηθούν κάποιοι θα ευνοηθούν. Ούτε ο ΑΣΕΠ είναι πανάκεια ούτε η προϋπηρεσία βλέπε πσδ κλπ έχουμε όλοι συναντήσει έμπειρους κακούς καθηγητές στη ζωή μας. Και στην περίπτωση που δεν γίνει ξανά ΑΣΕΠ θα κλείσουν οι παλιές εκκρεμότητες και ο κάθε ένας θα έχει τη σειρά του στον κλάδο του.Εγώ έχω μία άλλη απορία αυτοί που ζητάνε το 60/40, θέλουν δύο πίνακες ένα για επιτυχόντες ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία και ένα μόνο προϋπηρεσία? Η σειρά στον πρώτο θα είναι σύμφωνα με το βαθμό ή σύμφωνα με την προϋπηρεσία? Ο δεύτερο πίνακας τι είναι "οι έμπειροι - αυθεντίες" σημαίνει ότι ως το 10 δεν είχαν συμπληρώσει 30μηνο και δεν πιάσαν τη βάση σε κανένα ΑΣΕΠ ως το 2008? Άρα πόσο πιο υψηλή υπηρεσία έχουν από τους επιτυχόντες? Άντε πάλι ποσοστά άντε πάλι πολλοί πίνακες και περιπτώσεις. Αν σκεφτούμε και τις μεγάλες προϋπηρεσίες που θα εμφανιστούν από ειδική αγωγή και ιδιωτικά, ξέρουμε και πως θα καλυφθεί το 40%................ οψόμεθα. Το 40% χωρίς επιτυχία??? Είναι δίκαιο??Ένας πίνακας είναι το πιο δίκαιο και δεν αφήνει περιθώριο για παραθυράκια κλπ......
Μόνη λύση να μην πριμοδοτηθεί καθόλου ο ασεπ. 10 χρόνια προυπηρεσίας δεν είναι λίγα... σε ποιο άλλο χώρο δεν θα συνιστούσαν κριτήριο διορισμού από μόνα τους; Οι νέοι δουλεύοντας σε δυσπρόσιτα μπορούν να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι του διορισμού και εν καιρώ να διοριστούν, όχι με αλεξίπτωτο. Αν δεν αγαπούν την εκπαίδευση αρκετά για να ξεσπιτωθούν για λίγα χρόνια ας μην μπουν καν στον κόπο μέσω ασεπ, δεν οδηγεί κάπου ο ασεπ, είναι αδιέξοδο
Μόνη λύση να μην πριμοδοτηθεί καθόλου ο ασεπ. 10 χρόνια προυπηρεσίας δεν είναι λίγα... σε ποιο άλλο χώρο δεν θα συνιστούσαν κριτήριο διορισμού από μόνα τους; Οι νέοι δουλεύοντας σε δυσπρόσιτα μπορούν να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι του διορισμού και εν καιρώ να διοριστούν, όχι με αλεξίπτωτο. Αν δεν αγαπούν την εκπαίδευση αρκετά για να ξεσπιτωθούν για λίγα χρόνια ας μην μπουν καν στον κόπο του ασεπ
Με άλλα λόγια εγώ που άρχισα να δουλεύω ως αναπληρωτής με ΑΣΕΠ και μόνο το 2009 αφού ήρθα 18 θέσεις πίσω από τον τελευταίο διοριστέο, θα πρέπει να πάψω να δουλεύω πια, έτσι; Προϋπηρεσία δεν είχα μέχρι τότε γιατί έτρωγα πόρτα όταν ζητούσα πδς. Τώρα που εχω συγκεντρώσει περίπου 45 μήνες από τότε, προφανώς αποκλείομαι αφού θα είμαι πολύ πίσω αν μετρήσει μόνο η προϋπηρεσία. Είναι δίκαιο αυτό;;
Τουλαχιστον ας ζητησουμε 2-3 επιτυχιες κι οχι μονο μια
Εγω δουλευω απο το 2002 και με επιτυχια στον ασεπ.Επομενως ναι συναδελφε ειναι δικαιο να περιμενεις τη σειρα σου οταν με το καλο ερθει.Στην τραπεζα θεωρω οτι παιρνεις χαρτακι,δε πηδας πανω απο τους αλλους για να φτασεις στο ταμειο....