0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολυ ωραια . Αρα ισχυει ο ν. Αρσενη. Που ειναι τα παιδαγωγικα εξαμηνα στα τμηματα γιατι συμφωνα μεβαυτον τον νομο ολοι οι διαγωνισμοι απο το 2003 ειναι παρατυποι αφου κανενας συμφωνα με τον νομο δεν ειχε τα προαπαιτουμενα προσοντα. Και επειδη οοως ανεφερες ισχυει ο νομος αρσενη αρα τι κανουμε συναδελφε? Η μηπως εκει δεν θελουμε να ισχυσεινηιατι τοτε ειμαστε ολοι παρατυποι
YΓ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΕΠ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ
Διαβάζω τη συζήτηση και αυτό που έχω να πω είναι ότι πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Όλα τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά είνα δίκαια. Από ποια βαθμίδα ξεκινά το δίκαιο και φτάνει μέχρι το διορισμό κτλ.Πώς μπαίνουν στα μεταπτυχιακά; Είναι όλα ρόδινα στις εισαγωγικές.Προσωπικά έχω πικρή εμπειρία (εισαγωγή, βαθμολόγηση). Συν: εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να αποδείξει λογοκλοπή μιας εργασίας. Η λογοκλόπος κρατάει ακόμα το "νόμιμο μεταπτυχιακό της". Θα το καταθέσει μαζί με όλα τα προσόντα της. Φυσικά δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα μεταπτυχικά, παρανομίες στις προυπηρεσίες. Υπαρχει όμως και αυτό που λέγεται έννομο δικαίωμα.
Τους το επέτρεπε όμως ο νόμος. Αν ίσχυε το «100% διορισμοί από ασεπ», θα ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν.
Κρατιέμαι να μην εκραγώ και εκφραστώ όπως αρμόζει για να μη μοιάσω στην ασχήμια. Κι απλά τα λέω όλα αυτά για να ξέρουν απλώς κάποιοι πως είναι πολύ άσχημοι. Αυτά.
Τις προάλλες πήγα να μπω κάπου κι ήταν μία που έτρεχε για να μπει πρώτη. Όχι, δεν ήταν δημόσια υπηρεσία, δεν είχε ουρά. Απλά ήθελε να μπει. Με άγχωσε. Έμεινα ακίνητη για να την αφήσω να μπει με την ησυχία της. Προφανώς το θέμα της δεν ήμουν εγώ αλλά το ότι απλά βιαζόταν. Σταμάτησε τότε και μου είπε να περάσω. Κατάλαβε κοινώς ότι υπήρχε μια "σειρά". Και πάλι την άφησα να περάσει. Για να γλιτώσω από την έντασή της.Και ως εκπαιδευτικός τα ίδια ζω. Βλέπω τόσες μέρες τις κουβέντες, βλέπω τόσα χρόνια τους διορισμούς, πάντα με προσπερνούν και, όχι, σ'αυτή την περίπτωση δεν άφησα κανέναν να με περάσει. Διεκδικούσα με το τρέξιμο και το διάβασμα. Με το σταυρό στο χέρι, που λένε. Και αυτή τη στιγμή ως αδιόριστη και υποαπασχολούμενη-ανασφάλιστη βλέπω ότι βιάζομαι. Τόσα χρόνια βιάζομαι κι ο βιασμός συνεχίζεται. Είμαι ξενόγλωσση. Είδα να μου παίρνουν μία ώρα μειώνοντας το διδακτικό μου ωράριο για χάρη εκλεκτής μη δευτερεύουσας ειδικότητας, είδα να διορίζονται 6 χρόνια τώρα από 24μηνα κλπ "συνάδελφοι" των εκλεκτών ειδικοτήτων κι αυτό μολονότι η ειδικότητά μου έχει εναπομείναντες ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ, είδα να διορίζονται αντί εμού "συνάδελφοι" του οαεδ, της ιδιωτικής, είδα να απαξιώνουν και την επιτυχία μου στον ΑΣΕΠ και την προϋπηρεσία και τα πτυχία μου/μάστερ μου, είδα νεότερους να απαιτούν να μείνουν αδιόριστοι άνθρωποι 40αρηδες σαν εμένα που βρεθήκαμε άνεργοι αντί να διοριστούμε, βλέπω εδώ σε μια υποτίθεται ενημερωτική συζήτηση να ανταλλάσσει με ύφος απαράδεκτο ό,τι ο ίδιος θεωρεί συμφέρον για τον ίδιο και λέω, αν μπει κανείς να ενημερωθεί, θα το κάνει; Μα, όχι δε θα ενημερωθεί, θα δει απλά ευσεβείς πόθους. Κρατιέμαι να μην εκραγώ και εκφραστώ όπως αρμόζει για να μη μοιάσω στην ασχήμια. Κι απλά τα λέω όλα αυτά για να ξέρουν απλώς κάποιοι πως είναι πολύ άσχημοι. Αυτά.
Πολυ λιγότεροι και απο 3000 οι διορισμοί, λεει ο Μπρατης https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts και στο alfavita.gr
Μειώθηκε ο αριθμός των μόνιμων θέσεων με τροπολογέα, απο 15000 σε 11260.. 4000 λέει για παιδεία.2.200 περίπου είναι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί μαζί με κάποιους πανεπιστημιακούς, 457 οι Φεκίτες του 2008, 70 πανεπιστημιακοί με ΦΕΚ= 2727 περίπου διορισμοί. Άρα απομένουν για τη τριτοβαθμια ,δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια περίπου 1270 διορισμοί για τη φετινή σχολική χρονιά.Τι καθόμαστε και μαλώνουμε για το νέο σύστημα διορισμών; Θέλετε και μια υποθετική κατανομή :Από τους 1270 ένα μεγάλος μέρος θα πάει ειδική αγωγή.Τριτοβαθμια 300Eιδική αγωγή 500Πρωτοβάθμια 470Δευτεροβαθμια 0 ( 457 είναι τα φεκ άλλωστε. Και επιπλέον με την αλλαγή του ωρολόγιου προγράμματος είναι σαν να έχει κάνει χιλιάδες σε κάποιες ειδικότητες)