0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν απαντάς όμως στην αδικία που κάνεις, πάλι πδσ λες και παράθυρα που δεν επεξηγείς, ενώ εγώ θέλω να τα βρούμε και να τα αποκλείσουμε για να λήγει η κουβέντα περί παρανομιών. Άτομα όμως όπως ο Syllas εκφράζουν άποψη και δεν τσουβαλιάζουν και βρίσκουν συμμαχίες. Σου είναι δύσκολο να παραδεχθείς δημόσια ότι στην ΕΑ δεν έχει υπάρξει παρανομία και ότι είναι ένα διαφορετικό παράλληλο σύστημα που δεν χρειάζεται γραπτό διαγωνισμό ντε και καλά; Εμένα δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να σε στηρίξω, όχι από διπλωματία αλλά γιατί πιστεύω ότι καμία επιτυχία σε διαγωνισμό δεν πρέπει να πάει χαμένη και ότι όλοι οι επιτυχόντες δεν πρέπει να αδικηθούν. Εσύ γιατί επιμένεις φανατικά και για κατηγορίες που μάλλον φαίνεται δεν τις γνωρίζεις και πας να κάψεις και τα χλωρά; Σε ευχαριστώ πάντως που απάντησες, έστω και αν δεν με κάλυψε η απάντησή σου.
Εξηγώ λοιπόν. Στην πρωτοβάθμια ΕΑ υπάρχουν άτομα με 13 χρόνια προϋπηρεσία και στη δευτεροβάθμια με 8 και 9. Εμείς έχουμε άλλη νομοθεσία για τους πίνακες που καθορίζει τη σειρά κατάταξης. Ειδικά στη δευτεροβάθμια τα κριτήρια που καθορίζουν είναι διδακτορικό, μεταπτυχιακό, προϋπηρεσία αποκλειστικά της ΕΑ. Όταν είχα έρθει σε επαφή με συνεργάτες της Διαμαντοπούλου το 10΄για το θέμα εμπλοκής μονιμοποιήσεων ΕΑ αφού δεν υπάρχει γραπτός ΑΣΕΠ ΕΑ δευτεροβάθμιας η απάντησή ήταν ότι ο νόμος δεν προέβλεψε και για εμάς, κοινώς μας "ξέχασαν". Αν λοιπόν ήσουν και εσύ 8 χρόνια με το νόμο και προσόντα και σε τσουβάλιαζαν ως "παράθυρο" θα αντιδρούσες έντονα όπως και εγώ, όπως και εσύ που το κάνεις ορθώς για τον αντίστοιχο κόπο σου στον διαγωνισμό. Σωστά;
Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών (του 40%) και οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρωτών (
Αντίθετα, οι προνομιούχοι της ειδικής μια χαρά τα μετ;φερ;ν στη γενική. Δηλαδη απο την ειδική πάνε στη γενηκή. Το αντίθετο όμως όχι τη στιγμη που έχεις τα προσόντα. Γιατί αυτή η αδικία;
Δεν με διαβάζεις και με αδικείς. Είμαι από αυτούς που συμφωνούν μαζί σου. Η Ειδική για την Ειδική. Επίσης, λες ψέματα γιατί ο της γενικής με διδακτορικό Ειδικής μια χαρά βγαίνει μπροστά αν το καταθέσει. Αλλά προφανώς μετά θα του βγαίνει αντίστοιχα ο της Ειδικής με διδακτορικό Ειδικής.
Θα γίνει με έλεγχο των προσόντων από τον ΑΣΕΠ. Αυτό λέει το Σύνταγμα: ή γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή έλεγχο από τον ΑΣΕΠ. Μην αρχίζουμε τα ψέματα και τις μισές αλήθειες πάλι. Είπαμε η παραμύθα περί συνταγματικότητας τέλος.
Το σκεπτικό της 527/2015 απόφασης του ΣΤΕ δεν υποστηρίζει κατά κανένα τρόπο την αποκλειστικότητα διορισμού εκπαιδευτικών στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Αντίθετα στο σκεπτικό αναφέρεται ρητώς: «…Επειδή, με την παρ. 7 του άρθρου 103 του Συντάγματος κατοχυρώνονται οι αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας κατά το διορισμό των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες συνάγονται, καταρχήν, και από τις γενικότερες διατάξεις της παρ. 1 του ίδιου άρθρου και αποτελούν ειδικότερη έκφραση της συνταγματικής αρχής της ισότητας και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας (άρθρα 4 παρ. 1 και 5 παρ. 1 Συντάγματος). Ειδικότερα, η πρόσληψη υπαλλήλων α) γίνεται με δύο τρόπους, είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και β) υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής. Ο έλεγχος μπορεί είτε να είναι πλήρης, είτε να αφορά τη νομιμότητα της διαδικασίας του διαγωνισμού ή της επιλογής και να περιλαμβάνει τον έλεγχο νομιμότητας της πράξης με την οποία τελειούται η οικεία, κατά περίπτωση, διαδικασία· μέσω δε αυτού, ενόψει της φύσεως της διαδικασίας ως σύνθετης διοικητικής ενέργειας, ελέγχεται η νομιμότητα και των προηγούμενων σταδίων αυτής (βλ. σχετ. Π.Ε. 230/2008 Ολομ.)».Παρακάτω αναφέρεται:Επειδή, κατά την παρ. 1 του άρθρου 103 του Συντάγματος: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν το λαό·... Τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από το νόμο»· κατά την παρ. 7, προστεθείσα με το από 6.4.2001 Ψήφισμα της Ζ΄ Αναθεωρητικής
ο τροπος απόκτησης της προυπηρεσίας κρίθηκε οτι αντιβαίνει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, τι θα βάλεις τον ασεπ να μοριοδοτήσει? αντισυνταγματικα αποκτημένες προυπηρεσίες?