0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ότι στο φροντιστήριο που πήγες δε σας είπαν τα θέματα δε σημαίνει πως δε γίνεται κιόλας. Δηλαδή πώς να το πω; Το άτομο που έβαλε τα θέματα τα είχε διδάξει πριν σε σεμινάριο κι άντε να το αποδείξεις. Το σκέφτομαι και εκνευρίζομαι.
Αυτο ειναι γνωστο συναδελφε και εχει γινει και το 2000 και το 2006 και το 2008. Καταγγελια ειχε γινει απο συναδελφους αλλα......δεν μπορουσε να αποδειχτει το τυπικο του πραγματος οτι αυτο ηταν φροντιστηριο για ασεπ . Ισχυριστηκε οτι ηταν δηλωμενο ως σεμιναριο και αυτο ηταν. Δεν βγαζουμε ακρη. Για να αποδειχτει επρεπε αυτος να παει και νανπει οτιβτο εκανε. Ηταν τραγικο τοτε. Δουλευανε τον κοσμο στην μουρη μας
1. Ο κλάδος ΠΕ 18.41 (Δραματικής Τέχνης) συστάθηκε βάσει της υπ' αριθμ. Δ2/13934 ΚΥΑ (12.02.2001).2. Η πανελλήνια πρωτοτυπία του εν λόγω κλάδου έγκειται στο ότι (παρά το καθεαυτό καρα-μπερδεμένο νομικό πλαίσιο το οποίο τον διέπει!), είναι ο μόνος εκπαιδευτικός κλάδος ΠΕ, στον οποίο ΔΕΝ εισάγονται στους πίνακές του νεότεροι εκπαιδευτικοί κάθε έτος!3. Οι πίνακές του είναι κλειστοί πίνακες (!) με... χρονικό όριο! Σε αυτούς μπορούν να ενταχθούν ΜΟΝΟ όσοι ηθοποιοί έχουν λάβει ισοτιμία διπλώματος μέχρι το 2003 !! Συνεπώς, δεν προστίθενται νεότεροι εισακτέοι (όπως στους υπόλοιπους κλάδους της εκπαίδευσης!) με αποτέλεσμα οι πίνακες να παραμένουν αμετάβλητοι (με απειροελάχιστες διαφορές).Εντάσσεται, κατ' έτος, μια συγκεκριμένη κάστα ηθοποιών, γύρω στα 85 άτομα, (άγνωστο, πόσοι -άλλοι- ηθοποιοί διαθέτουν τη... διαβόητη ισοτιμία αλλά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την εκπαίδευση...), με αποτέλεσμα να κάνουν αίτηση για αναπλήρωση τα ίδια ακριβώς άτομα, χωρίς να υπάρχει επιπλέον ανταγωνισμός στους κατ' έτος πίνακες, διότι δεν επιτρέπεται ΚΑΜΙΑ είσοδος νέων εκπαιδευτικών-ηθοποιών με νεότερα διπλώματα σε αυτούς! Τώρα, μην πείτε ότι όλο αυτό το καθεστώς αντίκειται στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 4, παρ. 1 του Συντάγματος, αρχή της ισότητας, διότι είναι... «εξόφθαλμο», θαρρώ, ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται (sic) να... συμβαίνει. Lol…4. Και όλο αυτό διότι ο φορέας, ο οποίος εξέδιδε τις ισοτιμίες, καταργήθηκε το 2005, και ο νομοθέτης, για κακή του τύχη (!), «ξέχασε» να... προνοήσει και να… μεταβιβάσει (σκόπιμα ή μη!) την εν λόγω αρμοδιότητα σε άλλον φορέα...!! Κάτι που δεν έχει λυθεί εδώ και 10 χρόνια! Στο Ελλάντα όλα γίνονται!
rrrrrr αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα. Τι ανόητα πράγματα είναι αυτά;Να μην υπάρχει νέα νομοθεσία περί του θέματος; γηράσκω αεί διδασκόμενος.....κράτος είναι αυτό;Θεέ μου.
Όπου υπάρχουν εξετάσεις στην Ελλάδα, υπάρχουν και διαρροές. Το ίδιο ισχύει σε κάποιο βαθμό ακόμη και στις Πανελλήνιες. Τουλάχιστον έχεις την ελπίδα να μην είναι πολλοί οι "μιλημένοι" ή να απαντήσεις και εσύ σωστά από την προσωπική σου προσπάθεια. Πρέπει να ξέρουμε πως τα φροντιστήρια για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ είναι παράνομα σύμφωνα με το νόμο Πεπονή. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ποτέ κάποια συστηματική προσπάθεια να καταγγελθούν. Είναι απλά η ανοχή στην παρανομία που δείχνει πάντα η κοινωνία μας, όπως και η ανοχή στις πελατειακές σχέσεις...Το σκάνδαλο με την περίπτωση του Ασεπ των εκπαιδευτικών είναι πως μέσω αυτού γίνονταν οι λιγότεροι διορισμοί και υπήρχε πάντα εύνοια για τις "ομάδες πίεσης" που απέφευγαν τον διαγωνισμό... Πάντως, εγώ -όπως και πάρα πολλοί άλλοι- δεν πήγα φοντιστήριο και μέσω Ασεπ μπόρεσα να μπω στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, έστω και σαν αναπληρωτής...
1. Ο κλάδος ΠΕ 18.41 (Δραματικής Τέχνης) συστάθηκε βάσει της υπ' αριθμ. Δ2/13934 ΚΥΑ (12.02.2001)...............................................................................................
Truth, δεν είναι θέμα πίστης. Εγώ από τη μεριά μου ξέρω πως όποιος στοιχειωδώς και με επιμονή προετοιμαζόταν για τον διαγωνισμό πετύχαινε μια καλή επίδοση που αν ίσχυε το 100% ΑΣΕΠ θα τον διόριζε μόνιμο και σίγουρα αναπληρωτή...
(...) Πρέπει να ξέρουμε πως τα φροντιστήρια για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ είναι παράνομα σύμφωνα με το νόμο Πεπονή. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ποτέ κάποια συστηματική προσπάθεια να καταγγελθούν. Είναι απλά η ανοχή στην παρανομία που δείχνει πάντα η κοινωνία μας, όπως και η ανοχή στις πελατειακές σχέσεις... (...)
Δε γνωρίζω για άλλες περιπτώσεις. Είχε γίνει δηλαδή κι άλλες χρονιές; Μάλιστα... Σ'εμάς (ξενόγλωσσοι) στον τελευταίο διαγωνισμό αυτό ήταν το πιο χοντρό γιατί ήταν εξ ολοκλήρου τα θέματα της ειδικής διδακτικής, 2 ερωτησούλες όλο κι όλο που σου δίνουν όμως 60%. Δηλαδή δεν άφησαν ούτε καν ένα παραθυράκι να γράψει κάτι κι όποιος δεν είχε παρακολουθήσει το σεμινάριο...
Και τα θεματα της Ειδικης ειχαν λαθη.Το πινακακι λες.Αρα,οποιος παρακολουθησε το εν λογω σεμιναριο-εγω δεν ημουν παντως-τα διδαχθηκε λαθος και πηγε και τα εγραψε με λαθη;