0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
απο αυτα που ξερω κ απο αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω, νομιζω εχεις μπερδεψει δυο πραγματα. για τα ενσημα του ταμειου μετρανε οι μερες. οσες μερες δουλεψεις τοσα ενσημα θα παρεις. οι ωρες που λεμε αφορα το αν θα δεχθει να σου κανει την εξυπηρετηση να σου δηλωσει 5 μερες αρα 5 ενσημα. ξερω οτι δηλωνουν λιγοτερες ωρες για να πληρωνουν λιγοτερο. αν σου δηλωσει ολες τις ωρες στο ικα, ειτε εσυ δουλευεις σε δυο μερες ειτε σε πεντε αυτος θα πληρωσει εισφορες για 16 ωρες. αν σου δηλωνει λιγοτερες ωρες πχ. 4 ωρες, πως θα σου τις απλωσει εστω κ τυπικα για το ικα για να μπορει να σου βαλει 5 ενσημα?εγω αυτα τουλαχιστον εχω καταλαβει. αν κανω καπου λοθος ας με διορθωσουν.καλο θα ηταν σημερα να πηγαινες σε ενα λογιστη για να ξερεις με σιγουρια τι γινεται.
Παράθεση από: evi06 στις Σεπτεμβρίου 24, 2010, 02:23:05 pmαπο αυτα που ξερω κ απο αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω, νομιζω εχεις μπερδεψει δυο πραγματα. για τα ενσημα του ταμειου μετρανε οι μερες. οσες μερες δουλεψεις τοσα ενσημα θα παρεις. οι ωρες που λεμε αφορα το αν θα δεχθει να σου κανει την εξυπηρετηση να σου δηλωσει 5 μερες αρα 5 ενσημα. ξερω οτι δηλωνουν λιγοτερες ωρες για να πληρωνουν λιγοτερο. αν σου δηλωσει ολες τις ωρες στο ικα, ειτε εσυ δουλευεις σε δυο μερες ειτε σε πεντε αυτος θα πληρωσει εισφορες για 16 ωρες. αν σου δηλωνει λιγοτερες ωρες πχ. 4 ωρες, πως θα σου τις απλωσει εστω κ τυπικα για το ικα για να μπορει να σου βαλει 5 ενσημα?εγω αυτα τουλαχιστον εχω καταλαβει. αν κανω καπου λοθος ας με διορθωσουν.καλο θα ηταν σημερα να πηγαινες σε ενα λογιστη για να ξερεις με σιγουρια τι γινεται.evi σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση.μου ειπε οτι οι ωρες θα δηλωθουν κανονικοτατα.αρα απο τη στιγμη που θα δηλωθουν κανονικοτατα ποσα ενσημα θα μου βαλει?2 η 5?πρεπει να του το ζητησω να βαλει 5 ενσημα?
παιδια μιλησα με το ικα και μου λεει μετρανε οι ωρες που εχεις.τι να κανω?/
Παράθεση από: kalipso23 στις Σεπτεμβρίου 24, 2010, 02:29:25 pmΠαράθεση από: evi06 στις Σεπτεμβρίου 24, 2010, 02:23:05 pmαπο αυτα που ξερω κ απο αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω, νομιζω εχεις μπερδεψει δυο πραγματα. για τα ενσημα του ταμειου μετρανε οι μερες. οσες μερες δουλεψεις τοσα ενσημα θα παρεις. οι ωρες που λεμε αφορα το αν θα δεχθει να σου κανει την εξυπηρετηση να σου δηλωσει 5 μερες αρα 5 ενσημα. ξερω οτι δηλωνουν λιγοτερες ωρες για να πληρωνουν λιγοτερο. αν σου δηλωσει ολες τις ωρες στο ικα, ειτε εσυ δουλευεις σε δυο μερες ειτε σε πεντε αυτος θα πληρωσει εισφορες για 16 ωρες. αν σου δηλωνει λιγοτερες ωρες πχ. 4 ωρες, πως θα σου τις απλωσει εστω κ τυπικα για το ικα για να μπορει να σου βαλει 5 ενσημα?εγω αυτα τουλαχιστον εχω καταλαβει. αν κανω καπου λοθος ας με διορθωσουν.καλο θα ηταν σημερα να πηγαινες σε ενα λογιστη για να ξερεις με σιγουρια τι γινεται.evi σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση.μου ειπε οτι οι ωρες θα δηλωθουν κανονικοτατα.αρα απο τη στιγμη που θα δηλωθουν κανονικοτατα ποσα ενσημα θα μου βαλει?2 η 5?πρεπει να του το ζητησω να βαλει 5 ενσημα?kalipso23 ,νομίζω όλοι σου λέμε το ίδιο πράγμα ...κάθε μέρα εργασίας στον ίδιο εργοδότη είναι ένα ένσημο..Το ζήτημα είναι αν ο εργοδότης σου "απλώσει" τις ωρες σου σε 5 μέρες ή τις αφησει όπως έχουν μέχρι τωρα σε 2 μέρες. Σίγουρα σε συμφέρει το πρώτο ,το αν θα το κάνει όμως είναι δική του απόφαση..Επίσης το αν επιβαρύνεται οικονομικά το γνωρίζει καλά ενας λογιστής γι'αυτό κι εγω και η evi σε προτρέψαμε να ρωτήσεις λογιστή..
αυτοι θα πληρωνουν μικροτερες εισφορες στο ικα. εσυ δεν χανεις απ'οτι καταλαβα τα ενσημα σου αλλα θα φαινεται οτι πληρωνεσαι μικροτερο ποσο, οποτε ισως κ το επιδομα ανεργιας, αν βγαλεις, θα ειναι μικροτερο. εχει διαβαθμισεις αναλογα με το μεσο μηναιο μισθο σου.ελπιζω να καταλαβα σωστα την περιπτωση σου
καλημερα!θελω λιγη βοηθεια..ειμαι καινουργιο μελοσ και θελω και γω να μου λυσετε καποιεσ αποριες αλλα δεν ξερω που πρεπει να πατησω για να τισ γραψω...
παιδια μια βοήθεις...αν εργαστώ σε φροντιστήριο για κάποιες ώρες και μου βάζουν 2 ένσημα την εβδομάδα θα μπορώ να εργαστώ σε σχολείο αν με πάρουν ως αναπληρωτή ή ωρομίσθιο??