0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
nai ok, alla profανως υποτιθεται οτι μπορεις να μαζεψεις πχ σε 2 μερες πολλες ωρες αντι να εχεις λιγες ωρες καθε μερα και τα ενσημα να στα απλωσουν σε ολη τη βδομαδα. αυτο εναποκειται στη διακριτικη ευχερεια του εργοδοτη λοιπον?μας κανει χαρη δηλαδη?οποτε εγω αν μου κανει τσαλιμια μπορω να του πω, οτι, οκ βαζε μου ενα τη μερα για καθε μερα που δουλευω εκει, αλλα θα μου βαζεις κανονικα τις ωρες που δουλευω?ψαχνω πατημα για να μην περασει το δικο του...μη μας κοροιδευουνπαρολο που δηλαδη μας κολανε ενα ενσημο τη μερα, οσες ωρες και αν δουλευουμε, οταν πχ δουλευω τη δευτερα 4 ωρες και βαζει οτι δουλευω μια ωρα, τοτε δε κερδιζει πολλα αυτος?μπορω να τον πατησω εκει
ΚαλησπέραΥπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσω σε ένα φροντιστήριο λίγες ώρες. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος και το βιβλιάριό μου λήγει στις 28/02/15.Δεδομένου ότι από όσο γνωρίζω, είτε μια ώρα έχεις μάθημα την ημέρα είτε πέντε, μετράνε για ένα ένσημο τότε πόσα ένσημα χρειάζεται να συγκεντρώσω (μέχρι πότε) για να θεωρηθεί το βιβλιάριο υγείας και να συνεχίσω να έχω ικα;
Και τι γίνεται αν κάποιος δουλεύει μια ώρα τη μέρα και τα μικά του είναι λιγότερα από αυτό το ποσό; Εργάζεται και δεν παίρνει ένσημο;
Ακριβώς!!
Όχι ακριβώς.Το απαιτούμενο *μικτό* ποσό για να δικαιολογηθεί στο ΙΚΑ ότι δούλεψες 1 μέρα είναι 11,06
Tο γνωρίζω αυτό,απλά θεωρώ λίγο δύσκολο στις μέρες μας να δηλώνει κάποιος εργοδότης ωρομίσθιο 11 και κάτι ευρώ.Δεν είμαι βέβαια απόλυτη απλά μιλάω από όσα γνωρίζω από προσωπική εμπειρία και ακούω από γνωστούς και φίλους