0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα.Ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Στο λύκειο που βρίσκομαι φέτος δεν υπάρχει βιολόγος (είμαστε δύο φυσικοί και ένας χημικός). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος από εμάς θα αναλάβει την βιολογία κατεύθυνσης γ' λυκείου (προφανώς και τις υπόλοιπες..). Ξέρει κάποιος αν υπάρχει νόμος με βάση τον οποίο να πρέπει να έρθει οπωσδήποτε βιολόγος για να κάνει τουλάχιστον τις ώρες της κατεύθυνσης της γ' λυκείου; Γιατί παρ'όλο που έχουμε τη βιολογία ως β' ανάθεση όλοι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να διδάσκει το μάθημα βιολόγος.Ευχαριστώ πολύ
Παράθεση από: seirios ΠΕ04.01 στις Σεπτεμβρίου 16, 2010, 10:35:48 pmΚαλησπέρα.Ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Στο λύκειο που βρίσκομαι φέτος δεν υπάρχει βιολόγος (είμαστε δύο φυσικοί και ένας χημικός). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος από εμάς θα αναλάβει την βιολογία κατεύθυνσης γ' λυκείου (προφανώς και τις υπόλοιπες..). Ξέρει κάποιος αν υπάρχει νόμος με βάση τον οποίο να πρέπει να έρθει οπωσδήποτε βιολόγος για να κάνει τουλάχιστον τις ώρες της κατεύθυνσης της γ' λυκείου; Γιατί παρ'όλο που έχουμε τη βιολογία ως β' ανάθεση όλοι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να διδάσκει το μάθημα βιολόγος.Ευχαριστώ πολύΝομίζω πως η διεύθυνση του σχολείου μπορεί να ζητήσει από το ΠΥΣΔΕ βιολόγο για τα πανελλαδικά μαθήματα - με την προϋπόθεση ότι οι ΠΕ04 έχετε δυνατότητα συνεννόησης με το διευθυντή σας και δε μιλάτε στο βρόντο... Πρεπει να συζητήσετε μαζί του και να εξηγήσετε το πρόβλημα, γιατί το μάθημα είναι αρκετά απαιτητικό και θεωρώ σχεδόν ακατόρθωτο να διδαχθεί σε υψηλό κι όχι διεκπεραιωτικό επίπεδο από κάποιον που δεν έχει μελετήσει σε βάθος μοριακή βιολογία (ανεξαρτήτως πτυχίου). Το πρόβλημα είναι γνωστό. Δεν ξέρω, πάντως, πως το αντιμετωπίζουν οι διάφορες ΔΔΕ ανα την Ελλάδα. Αντίστοιχα για να λέμε τα σύκα σύκα, κι εμείς οι βιολόγοι είναι απαράδεκτο στο παρανοϊκό αυτό εκπαιδευτικό σύστημα που ζητάει από ένα μαθητή θετικής (και όχι μόνο) κατεύθυνσης την τελειότητα, να διδάσκουμε πανελλαδικά μαθήματα με β΄ανάθεση. Με λίγη καλή θέληση πρέπει να διαθέσουν βιολόγο από άλλο σχολείο ή να φέρουν αναπληρωτή. Άλλωστε, όση πίεση ασκείται στον εκπαιδευτικό, πιθανότατα να ασκείται και σε μια ας πούμε συγκροτημένη εκπαιδευτική κοινότητα. Κανέναν (σχολείο, διευθυντή, διεύθυνση
Παράθεση από: ΠΕ0404 στις Σεπτεμβρίου 18, 2010, 12:03:58 amΠαράθεση από: seirios ΠΕ04.01 στις Σεπτεμβρίου 16, 2010, 10:35:48 pmΚαλησπέρα.Ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Στο λύκειο που βρίσκομαι φέτος δεν υπάρχει βιολόγος (είμαστε δύο φυσικοί και ένας χημικός). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος από εμάς θα αναλάβει την βιολογία κατεύθυνσης γ' λυκείου (προφανώς και τις υπόλοιπες..). Ξέρει κάποιος αν υπάρχει νόμος με βάση τον οποίο να πρέπει να έρθει οπωσδήποτε βιολόγος για να κάνει τουλάχιστον τις ώρες της κατεύθυνσης της γ' λυκείου; Γιατί παρ'όλο που έχουμε τη βιολογία ως β' ανάθεση όλοι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να διδάσκει το μάθημα βιολόγος.Ευχαριστώ πολύΝομίζω πως η διεύθυνση του σχολείου μπορεί να ζητήσει από το ΠΥΣΔΕ βιολόγο για τα πανελλαδικά μαθήματα - με την προϋπόθεση ότι οι ΠΕ04 έχετε δυνατότητα συνεννόησης με το διευθυντή σας και δε μιλάτε στο βρόντο... Πρεπει να συζητήσετε μαζί του και να εξηγήσετε το πρόβλημα, γιατί το μάθημα είναι αρκετά απαιτητικό και θεωρώ σχεδόν ακατόρθωτο να διδαχθεί σε υψηλό κι όχι διεκπεραιωτικό επίπεδο από κάποιον που δεν έχει μελετήσει σε βάθος μοριακή βιολογία (ανεξαρτήτως πτυχίου). Το πρόβλημα είναι γνωστό. Δεν ξέρω, πάντως, πως το αντιμετωπίζουν οι διάφορες ΔΔΕ ανα την Ελλάδα. Αντίστοιχα για να λέμε τα σύκα σύκα, κι εμείς οι βιολόγοι είναι απαράδεκτο στο παρανοϊκό αυτό εκπαιδευτικό σύστημα που ζητάει από ένα μαθητή θετικής (και όχι μόνο) κατεύθυνσης την τελειότητα, να διδάσκουμε πανελλαδικά μαθήματα με β΄ανάθεση. Με λίγη καλή θέληση πρέπει να διαθέσουν βιολόγο από άλλο σχολείο ή να φέρουν αναπληρωτή. Άλλωστε, όση πίεση ασκείται στον εκπαιδευτικό, πιθανότατα να ασκείται και σε μια ας πούμε συγκροτημένη εκπαιδευτική κοινότητα. Κανέναν (σχολείο, διευθυντή, διεύθυνση
Τροφή για σκέψη.Το επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων θετικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αστείο για έναν πτυχιούχο της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Παρακολούθησα τη συζήτηση κι έχω κι εγώ την εξής ερώτηση: Είμαι βιολόγος και τοποθετήθηκα σε γυμνάσιο. Μαζί με εμένα τοποθετήθηκε κι ένας φυσικός που έχει πιο πολλά μόρια από μένα. Τη βιολογία την έχω α' ανάθεση κι εκείνος β'. Μπορεί να μου πάρει ώρες από τη βιολογία για να συμπληρώσει το ωράριό του επειδή προηγείται στα μόρια κι επειδή στο γυμνάσιο είμαστε λίγο χύμα η ΠΕ4; Δεν παίρνουμε πρώτα την α' ανάθεσή του ο καθένας και μετά στο συμπλήρωμα από την β' έχει προτεραιότητα όποιος προηγείται στα μόρια;;
Ευχαριστώ. Δυστυχώς τα ήξερα αλλιώς. Μου είχε πει ο λυκειάρχης που είχα πέρισυ ότι προηγούμαι, αλλά μάλλον αυτό αφορά λύκεια που έχουν κατευθύνσεις.'... Υπομονή!!!!