0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Επικοινώνησα με τον σύμβουλο των ΠΕ04 και μου είπε ότι φυσικά και δικαιούμαστε βιολόγο τουλάχιστον για την κατεύθυνση της γ' λυκείου. Οπότε το ζητήσαμε από τον διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στη ΔΙΔΕ. Η απάντηση από εκεί ήταν : "και πού να βρούμε εμείς βιολογό!".
Στο ένα και μοναδικό λύκειο πρωτεύουσας νομού υπάρχουν 3 οργανικές θέσεις ΠΕ04 τις οποίες κατέχουν 3 φυσικοί.στα 2 γυμνάσια της ίδιας πρωτεύουσας υπάρχουν 3 οργανικές θέσεις ΠΕ04 τις οποίες κατέχουν 2 φυσικοί και ένας χημικός.επιπλέον διδάσκουν με διάθεση άλλος ένας φυσικό και ένας γεωλόγος.όπως καταλαβαίνετε κάθε νομός κάθε δίδε ορίζει τις οργανικές κατά βούληση.ας μην μιλήσω για τις αναθέσεις μαθημάτων γιατί θα εκθέσω κόσμο και ιδιαίτερα συνάδελφους φυσικούς και δεν θα το ήθελα
Παράθεση από: geochem στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:03:08 pmΣτο ένα και μοναδικό λύκειο πρωτεύουσας νομού υπάρχουν 3 οργανικές θέσεις ΠΕ04 τις οποίες κατέχουν 3 φυσικοί.στα 2 γυμνάσια της ίδιας πρωτεύουσας υπάρχουν 3 οργανικές θέσεις ΠΕ04 τις οποίες κατέχουν 2 φυσικοί και ένας χημικός.επιπλέον διδάσκουν με διάθεση άλλος ένας φυσικό και ένας γεωλόγος.όπως καταλαβαίνετε κάθε νομός κάθε δίδε ορίζει τις οργανικές κατά βούληση.ας μην μιλήσω για τις αναθέσεις μαθημάτων γιατί θα εκθέσω κόσμο και ιδιαίτερα συνάδελφους φυσικούς και δεν θα το ήθελαΈτσι εξηγείται η μείωση των διορισμών των Φυσικών φέτος ,κάτω από το πρίσμα του εξορθολογισμού των διδακτικών ωρών .
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Επικοινώνησα με τον σύμβουλο των ΠΕ04 και μου είπε ότι φυσικά και δικαιούμαστε βιολόγο τουλάχιστον για την κατεύθυνση της γ' λυκείου. Οπότε το ζητήσαμε από τον διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στη ΔΙΔΕ. Η απάντηση από εκεί ήταν : "και πού να βρούμε εμείς βιολογό!". Και επειδή για να έρθει κάποιος βιολόγος, θα έπρεπε κάποιος από εμάς να πηγαίνει και σε δεύτερο σχολείο για να συμπληρώνει το ωράριό του, δεν ασχολήθηκε κανένας παραπάνω. Τελικά ανέλαβα τη βιολογία και απλώς έχω πέσει με τα μούτρα, γιατί πέρα από το διάβασμα της ημέρας, πρέπει να δω την ύλη συνολικά, τι ασκήσεις έχει, τι θέματα πέφτουν, τι έχει πέσει ήδη, συνδυαστικές ερωτήσεις κλπ κλπ. Ευτυχώς έδωσα πρόσφατα ΑΣΕΠ οπότο το αντικείμενο το θυμάμαι αρκετά, αλλά άλλο να το έχεις διαβάσει για εξετάσεις και άλλο να το διδάσκεις στην κατεύθυνση, ειδικά σε παιδιά που δίνουν για ιατρική και πρέπει να γράψουν 20. Τώρα το πήρα απόφαση και το θέμα τελείωσε, απλώς παραμένει γελοίο το γεγονός ότι δε γίνεται καν μια προσπάθεια να υπάρχουν στα λύκεια τουλάχιστον, φυσικός,χημικός και βιολόγος για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Γιατί ξέχασα να πω ότι στο νομό υπάρχει βιολόγος διαθέσιμος που αυτή τη στιγμή είναι υπεράριθμός σε γυμνάσιο...
Απο δευτερο σχολείο που ήμουν πρεπει να φύγω και τις ωρες μου θα πάρει μια μόνιμη γαλλικώνερωτημαποιος προηγείται ο αναπληρωτής φιλολογος με πρώτη ανάθεση των ωρών που προκύπτουν ή ο μόνιμος καθηγητής γαλλικών που εχει φυσικά β ανάθεση τις ώρες φιλολογικώναν έχει κάποιος, ας παραθέσει και τη σχετική εγκύκλιοσημειωτέονδύο θέσεις φιλολόγων έχουν καλυφθεί απο άλλες ειδικότητες στο σχολείο αυτο.