0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα εμείς όταν σπουδάζουμε δεν ξέρουμε αν θα πάμε για εκπαιδευτικοί. Αργότερα, όταν βγούμε στην αγορά εργασίας και δούμε την κατάσταση, κάνουμε τις επιλογές μας. Και αυτό ισχύει ακόμη και για πολλούς των καθαυτό "καθηγητικών" σχολών.
Υ.Γ. 2 Επίσης, πρώτη φορά ακούω για οργανική θέση με έξι ώρες, όπως της συναδέλφου των αγγλικών που ανέφερε η Lena98. Νόμιζα ότι το οργανικό κενό ήταν τουλάχιστον 11 ώρες και πλέον είναι 12.
Παράθεση από: lena98 στις Σεπτεμβρίου 08, 2013, 08:09:51 pmΠάντως το θέμα με την ανάθεση της ιστορίας είχε ξεφύγει τελείως σε σημείο φιλόλογος διορισμένος με ΑΣΕΠ και σε διάθεση ΠΥΣΔΕ να συμπληρώνει ωράριο σε 3 σχολεία ενώ ο ξενόγλωσσος με οργανική να κάνει 6 ώρες μάθημα της ειδικότητάς του και τις υπόλοιπες 12 να συμπληρώνει με ιστορία στο ίδιο σχολείο. πράγμα παράνομο (πάνω από 10 ώρες β ανάθεσης δε μπορείς να πάρεις για συμπλήρωση ωραρίου) με την ανοχή της δ/νσης γινόταν σε πολλά σχολεία επί σειρά ετών
Πάντως το θέμα με την ανάθεση της ιστορίας είχε ξεφύγει τελείως σε σημείο φιλόλογος διορισμένος με ΑΣΕΠ και σε διάθεση ΠΥΣΔΕ να συμπληρώνει ωράριο σε 3 σχολεία ενώ ο ξενόγλωσσος με οργανική να κάνει 6 ώρες μάθημα της ειδικότητάς του και τις υπόλοιπες 12 να συμπληρώνει με ιστορία στο ίδιο σχολείο.
silkcut, σε πληροφορώ ότι τα σκάνδαλα στην εκπαίδευση είναι άλλα,αλλά αφού επιμένεις τόσο πολύ θα σου πω ότι οι οικιακής δεν φτάνουν ούτε για να κάνουν το μάθημά τους, γιατί είναι πάρα πολύ λίγα άτομα.Όμως,κάποιοι δ/ντές δίνουν παρανόμως τις ώρες τους-π.χ. στην περιοχή μου υπάρχει σχολείο που ο νομικός κάνει 14 ώρες οικιακή,που την έχει β' ανάθεση-με αποτέλεσμα για να καλύψουν και οι της οικιακής τους δίνουν υποχρεωτικά τη γεωγραφία.Το ιδανικό θα ήταν να κάνω το μάθημα μου και μόνο αλλά όπως βλέπεις δεν εξαρτάται μόνο από εμένα.Σταματήστε,λοιπόν, να ακονίζεται τα μαχαίρια σας και να θίγεται άλλους κλάδους,γιατί έτσι κάνετε το χατίρι αυτών που μας θέλουν διασπασμένους
Πολύ μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα θα ειχε ο αποκλεισμος των ΠΕ04 απο το project στο λυκειο, αλλά αυτο δεν το σκεφτηκαν (ή δεν το τολμησαν).
Νικήτα,η πολυδιάσπαση του κλάδου είναι δεδομένη , έγινε βάσει σχεδίου, ξεκίνησε πριν χρόνια, χτίστηκε μεθοδικά,ως εκ τούτου τα συμφέροντα των κλάδων / ειδικοτήτων της β/θμιας είναι αντικρουόμενα, γιατί έτσι δημιουργήθηκαν να είναιαυτό ήθελαν αυτό πέτυχαν
Σε ημεριδα της ειδικοτητας μου που παρακολουθησα το Σαββατο ειπωθηκε αρκετες φορες οτι οι μειωσεις στις ωρες διδασκαλιας των ξενογλωσσων και η αλλαγη στις αναθεσεις εγιναν γιατι "δεν εβγαιναν " τα νουμερα.Ειναι πολλα τα κενα στην α/θμια, με τις μεταταξεις δεν "επιασαν τα νουμερα", αναπληρωτες θα παρουν λιγους, οποτε προσπαθουν να καλυψουν κενα με αυτους τους τροπους.
κλισε 8"Μπα ποιός το είπε ότι οι ΠΕ15 έχουν έλλειψη!. Που είναι τα στοιχεία; αυτά είναι φαντασιώσεις. Φέρτε μου πραγματικά στοιχεία με αριθμους και ονόματα που να είναι αδιαμφισβήτητα. Να προσέχουμε τι λέμε, όχι ότι μας συμφέρει"
Α καλα, οργανικη (οριστικη τοποθετηση) δινεται και με μια ωρα - "ασυδοσια των ΠΥΣΔΕ" λεγεται αυτο.