0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λέει ο utenar: "Γι'αυτο κι οι ΠΕ02 ειναι τοσο ισχυροι: δρουν ολοι μαζί."Κι εγώ λέω ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει για πολύ καιρό ακόμα. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες.
Μήπως τη γεωγραφία θα έπρεπε να την διδάσκει ο κλάδος που δεν υπάρχει ακόμα στη δευτεροβάθμια; οι απόφοιτοι των τμημάτων γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και του Χαροκόπειου; πως όλοι θεωρείτει δικαίωμα σας τη διδασκαλία της γεωγραφίας, όταν υπάρχουν οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι και δεν τους έχει αναγνωρίσει ως κλάδο το υπουργείο;
Αν δεν κάνω λάθος, αλλιώς διορθώστε με, ο κλάδος των ΠΕ04 "έσπασε" γιατί εκ των ενόντων αυτό ήταν επιθυμητό. Εκτός κι αν τόσοι συνάδελφοί μου ΠΕ04 μου έχουν δώσει λανθασμένη πληροφόρηση.... και η Ε.Ε.Φ το επιθυμούσε (ίσως γιατί οι Φυσικοί είναι περισσότεροι) και οι υπόλοιποι γιατί επεδίωκαν διορισμούς στους επιμέρους κλάδους.....
Παράθεση από: ioanna89 στις Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:33:54 am- Μια επισήμανση για τους συναδέλφους θεολόγους, χωρίς εριστική διάθεση (δεν είναι άλλωστε καιρός για τέτοια): όταν λέτε ότι έχετε διδαχθεί βυζαντινή ιστορία, εννοείτε ότι έχετε διδαχθεί κυρίως εκκλησιαστική ιστορία (που δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα).Εχουμε διδαχθεί
- Μια επισήμανση για τους συναδέλφους θεολόγους, χωρίς εριστική διάθεση (δεν είναι άλλωστε καιρός για τέτοια): όταν λέτε ότι έχετε διδαχθεί βυζαντινή ιστορία, εννοείτε ότι έχετε διδαχθεί κυρίως εκκλησιαστική ιστορία (που δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα).
Επειδή κάποιοι συνάδελφοι δεν αντιλαμβάνονται τον προβληματισμό των φιλολόγων με την ιστορία, ίσως θα έπρεπε να στραφούμε στα ίδια τα παιδιά. Δυστυχώς, λίγοι καθηγητές ξένων γλωσσών μπορούν να υποστηρίξουν το μάθημα με επάρκεια. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να μην το αγαπούν ή να βαριούνται στην καλύτερη, ενώ όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του! Επίσης, αν οι φιλόλογοι (ακόμη κ ΦΠΨ που τουλάχιστον τελείωσα με "εισαγωγή στην Ιστορία Α", "εισ. στην Ιστ.
Αν πρέπει να συζητήσουμε τις δεύτερες αναθέσεις συνολικά, να το κάνουμε, για ΟΛΕΣ όμως τις β' αναθέσεις.