0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή εσύ θεωρείς σοβαρό κράτος που σε απασχολεί και σε κρίνει άξιο να διδάσκεις 8,9,10,...χρόνια ως αναπληρωτής να σου έχει κλείσει το μάτι ότι θα διοριστείς και μετά να σου λέει έλα να σε ξανακρίνω αν είσαι άξιος;Μην οχυρώνεσαι πίσω από τις δικαστικές απόφάσεις. θα πίστευα αυτό που λες ότι δεν θα σε πείραζε απόφαση της δικαιοσύνης και ας μη διοριζόσουν αν ήσουν στην 5η δεκαετία τουλάχιστον της ζωής σου,με οικογένεια, έχοντας δώσει και ξαναδώσει ασεπ επιτυχώς και μη έχοντας κανένα άλλο εισόδημα πλην της εργασίας σου ως αναπληρωτής.
Α) ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «τα προβλήματα θα προκύψουν από το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημιουργείται νομολογία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν».
Εμένα δε με επηρεάζει προσωπικά να μετρήσουν και οι 3 τελευταίοι ΑΣΕΠ. Αλλά η 527 λέει ρητά ότι δε μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ διαφορετικών ΑΣΕΠ και ότι πρέπει να μετράει ο τρέχων (τελευταίος) ΑΣΕΠ. Εσείς δηλαδή, αν είχατε επιτυχία 55.01 στον ΑΣΕΠ του 2008 και σας περνούσαν 100 άτομα με επιτυχία στους προηγούμενους ΑΣΕΠ και με δεδομένη την 527, δε θα κάνατε προσφυγή;
Lasid, δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Κι εγώ αν ήξερα πως ισχύει ο νόμος Αρσένη πιθανότατα δεν θα έκανα πολλές από τις επιλογές που έκανα. Ας μου δώσει κάποιος το χαμένο χρόνο μου και στα τσακίδια η δημόσια εκπαίδευση και η προυπήρεσία και ο διορισμός.Μπορεί κάποιος να μου τα δώσει πίσω; Γιατί διαφορετικά ακολουθώντας του νόμους, δίνοντας ασεπ, και στο τέλος να νιώθω σαν εξαπατημένος σύζηγος, εγώ και χιλιάδες σαν εμένα είμαστε τα μεγαλύτερα θύματα. Μπορεί να σου φαίνεται σαν προσωπική ιστορία μελό αν δεν τη ζήσεις όμως δεν μπορείς να καταλάβεις.
Υπάρχει μια πολύ απλή Λύση:Ας κάνουν ένα πίνακα ως εξής ( Όπου προηγούνται οι α και έπονται β και γ)α) Επιτυχόντες 2002 . Με σειρά γραπτού + προϋπηρεσία + ΑΣΕΠβ) Επιτυχόντες 2006. Με σειρά γραπτού + προϋπηρεσία + ΑΣΕΠγ) Επιτυχόντες 2008. Με σειρά γραπτού + προϋπηρεσία + ΑΣΕΠproblem Solved.
Μόλις σου είπα ότι η 527 λέει ότι δε μπορεί να προηγείται κάποιος με βάση τη βαθμολογία του σε προηγούμενο ΑΣΕΠ έναντι κάποιου που πέρασε στον τελευταίο και εσύ μου βάζεις να προηγείται ο πιο παλιός από όλους και μου λες και problem solved...
mpi το α και το β δεν "παίζουν"! Ποντάρω στο γ, αλλά όχι για όλους. Μόνο για εκείνους που θα ήταν διοριστέοι, αν όλοι οι διορισμοί γινόταν μέσω ΑΣΕΠ. Όσοι επιτυχόντες είχαν καλή σειρά στον ΑΣΕΠ το κατάλαβαν και καλά έκαναν και προσέφυγαν!