0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα μπορούσατε να διαβάσετε καλύτερα την απόφαση 4303 του ΣτΕ....δυστυχώς για κάποιους η απόφαση του δικαστηρίου εφαρμόζεται από το Υπουργείο κατά γράμμα....σκέψη 12 α) η λειτουργία του μεταβατικού συστήματος περιοριζεται σε ενα εύλογο χρονικό διάστημα έως την εφαρμογή του πάγιου συστήματος τί σημαίνει εφαρμογή; διενέργεια ασεπ βάσει του 3848....αυτό σημαίνει εφαρμογή...Πουθενά το ΣτΕ δεν λέει σύνταξε πίνακες αναπληρωτών άνευ επιτυχόντων ασεπ πριν από την διεξαγωγή ασεπ Τί τον εμποδίζει να κάνει ασεπ; η δυσμενής οικονομική συγκυρία.....αυτό το ΣτΕ το αναγνωρίζει; ναι βλέπε 12 α) λέει: (αντιγράφω)η διάρκεια της εφαρμογής του εν λόγω μεταβατικού συστήματος εξακολουθει να ισχύει έως 31.12.2016 έως 31/12/16 πότε θα βγει η προκήρυξη των αναπληρωτων; πριν από αυτήν την ημερομηνία ...άρα είναι παράνομος; όχι...
ΥΓ: Το όριο 31.12.2016 αφορά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της αναλογίας 1:5 των διορισμών στο δημόσιο βάσει του ν. 4093/12 (άρθρο πρώτο, παρ. Ζ, υποπαρ. Ζ.5, περ. 1). Όχι το, καταληκτικό, εύλογο χρονικό διάστημα παράτασης της μεταβατικής. Το ΣτΕ κρίνει το κάθε σχολικό έτος αυτοτελώς και το συνδέει με το υπάρχον μεταβατικό σύστημα. Δεν το χωρίζει σε 1ο μισό (μέχρι Δεκέμβριο) και 2ο μισό (μέχρι Ιούνιο)...
Μ’ αρέσει που λες «αντιγράφω» και γράφεις ό,τι σου κατέβει αντί να παραθέτεις τα ακριβή εδάφια επί λέξει... Σοβαρότης μηδέν!Το επίμαχο εδάφιο της 12ης σκέψης της Απόφασης 4303/15, επί λέξει: http://www.pde.gr/index.php?topic=32708.msg925036#msg925036 Ξανα-αναρτώ:
Αφού διορίζονται και οι τελευταίοι διοριστέοι του ΑΣΕΠ το πιό πιθανό είναι να είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύσει το παλαιό σύστημα αναπλήρωσης. Από το Σεπτέμβρη και πέρα θα ληφθούν αποφάσεις. Και θεωρώ πιθανότερον έναν ΑΣΕΠ λόγω ότι οι νέοι πτυχιούχοι είναι άπειροι και δικαιούνται να συμμετάσχουν. Δίκαιο φυσικά ασχέτως αποτελέσματος. Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς. Κρατός δικαίου θεωρείται η απόδοση σ όλους τους πολίτες ίσων ευκαιριών. Οψόμεθα λοιπόν. Καληνύχτα.
Στα αλλα επαγγέλματα οι προσλήψεις γινόταν υπό εποπτεία ΑΕΠ και όχι διαγωνισμό. Στους καθηγητές ίσχυε γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Άρα, το κράτος δικαίου υπαγορεύει όμοια μεταχείριση. Κάνω λάθος; Δεν νομίζω.
δηλαδή η εποπτεία ασεπ σε προσλήψεις με μοριοδοτούμενα κριτήρια δεν είναι κράτος δικαίου και δεν υπάρχει όμοια μεταχείριση; και είναι όμοια μεταχείριση και κράτος δικαίου αποκλειστικά ο γραπτός ασεπ; το σύνταγμα δεν προβλέπει δύο διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο;
Εφόσον αυτό υπήρχε, αυτό είναι το δίκαιο τυπικά. Να λήξει η μεταβατική και ΑΣΕΠ.
portokali θα έλεγες τα ίδια πράγματα αν ήσουν 25-30 χρονών και δεν είχες προϋπηρεσία; Ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί.
Ναι και θέλω να το δω.....ειλικρινά νομίζεις ότι οι γονείς που σπούδασαν τα παιδιά τους στην άκρη της Ελλαδας θα το ανεχτούν να μην έχουν τα βλαστάρια τους ευκαιρία;Δεν το νομίζω απ όσα ακούω. Αλλά και το θεωρώ δίκαιο. Και φυσικά δεν υποστηρίζω να μην μετρά η προυπηρεσία. Ο,τι έχει ο καθένας θεμιτό και δίκαιο. Από κει και πέρα ΑΣΕΠ να τελειώνει η γκρίνια. Και όποιος τα καταφέρει. Παλιός, νεος....Ίσες ευκαιρίες. Ο νέος δίχως προυπηρεσία αλλά όρεξη και ο παλιός με προυπηρεσία και πείρα.Οψόμεθα. Και δεν θέλω ηττοπάθεια.Έχω δει μεγάλους σε ηλικία να ξεπερνούν τα νιάτα σ' όλα παρά την κόπωση.