0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με το καθεστώς αναπλήρωσης το κράτος δεν υποσχέθηκε διορισμό. Όταν καταργήθηκε το 24μηνο, 30μηνο αυτό σήμαινε. Ομηρία και φυσικά καταχρηστική απασχόληση. Αν κάποιος δεν το ήξερε θα γελάσω. Και σημειώνω πως δεν το θεωρώ δίκαιο αλλά γνωστό εις όλους.
ναι,λες να μετράει η προϋπηρεσία...μα εδώ θα δούμε πόσο και πως θα βαρύνει...μα άμα είναι να μετράει όπως στον 3848 άς τα να πάνε...ωραίο κίνητρο....
Τι αντικειμενικότητα!!! Δε θα έλεγες τα ίδια...αλλά φυσικά δεν γράφεις τι θα έλεγες...Τα ερωτήματα που βάζεις να σου κάνουν οι νέοι πτυχιούχοι χωρίς προϋπηρεσία, αφορούν και πάλι το δικό σου συμφέρον.Ο 3848 από το 2010 σου το έλεγε ότι είχες πλαφόν στους 60 μήνες και η προσαύξηση ήταν ως 16,80 πάνω στον βαθμό ΑΣΕΠ.Πες στον 30άρη, ο οποίος πήρε πτυχίο το 2008 και δεν πρόλαβε να δώσει ΑΣΕΠ όπως εσύ, ότι δεν πρέπει να δουλέψει.Πες του ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι μόνο για τους παλιούς που πρόλαβαν και απέκτησαν προϋπηρεσία καιμετά πείσε τους δικαστές ότι αυτή δεν είναι μια νέα ιδιότυπη επετηρίδα!!!Για αυτό δεν γίνεται να μεταβούμε από γραπτό ΑΣΕΠ, σε σύστημα με μοριοδότηση.Επειδή έτσι η εκπαίδευση θα γίνει κλειστό επάγγελμα μόνο για όσους είχαν προϋπηρεσία. Νέα επετηρίδα δε θέλουμε!
Το πόσο μετράει η προϋπηρεσία είναι ξεκαθαρισμένο από το 2010. Δε θα αλλάξουμε τώρα τους όρους του παιχνιδιού.Ο 3848 είναι ο βασικός νόμος που ισχύει στην εκπαίδευση. Δε γίνεται να θες να αλλάξουν όλα, επειδή δε σε βολεύουν.Ευτυχώς που οι δικαστές βλέπουν τα πράγματα με το σωστό τρόπο, γιατί η αντικειμενικότητα έχει γίνει υποκειμενική!
μα άμα δεν υποσχέθηκε διορισμό σε εμάς που τρέχαμε τότε γιατί να είναι υποχρεωμένος να δώσει ευκαιρία στον νέο πτυχιούχο της καθηγητικής σχολής....πως θα του κάνει ασεπ για να πάει να δουλέψει μόνιμος ή αναπληρωτής; έχει κάνει συμβόλαιο το κράτος με τους φοιτητές των καθηγητικών σχολών να κάνει ασεπ κάθε 2 χρόνια για να τους ...δίνει ευκαιρίες;...επειδή λέτε πως η κοινωνική πίεση είναι μεγάλη για ευκαιρίες....το δούλεμα είναι μεγάλο....γιατί το θέμα δεν είναι γραπτός ασεπ ή μόρια αλλά πόσες θέσεις δίνεις....εγώ αν ήμουν νέος θα ρωτούσα....πόσοι είμαστε στον κλάδο μου; τόσοι πόσες θέσεις δίνεις τόσες...ποια είναι η αναλογία; αν ήμουν πε 02 20.000 δεν είναι στους πίνακες...μα 20.000 είναι όλοι κι όλοι που θέλει να πάρει σε όλες τις ειδικότητες....τραγικό....
Έχω δει και ακούσει χειρότερα. Όπως, μικρό παράδειγμα λέω....να μην ανοίξω το στόμα μου...παιδί που έτρεχε ο πατέρας του και έψαχνε ιδιωτικά και ΠΔΣ κ.α. και αυτό στο σπίτι ή έξω έπινε καφέ και.... Αλλά και αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα να δώσουν ακόμα και αν δεν αξίζουν και τα παρατήσουν στην πορεία. Αυτό θα πει κράτος δικαίου.Δεν θα βαφτίσω όλα τα παιδιά άχρηστα επειδή κάποια είναι....γιατί έτσι κατακρίνω και αυτά που αξίζουν και παλεύουν για μια αναπλήρωση ή έναν διορισμό με κόπο και μόχθο.
++++++++++++++++++++++Ακριβώς και να προσθέσω πως το κράτος δεν υποσχέθηκε τίποτα. Με το νόμο Διαμαντοπούλου όλοι ήξεραν την αλήθεια.Έωλο το επιχείρημά σου λοιπόν portokali. Και φυσικά δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας αλλά και οι λίγες που υπάρχουν πρέπει να είναι προσιτές σ ' όλους.Αυτή είναι η κατάσταση. Ευτυχώς ή δυστυχώς.
ναι μου το έλεγε από το 10 αλλά δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μου το λέει συνέχεια...οι νομοι τροποποιούνται και αλλάζουν...να πεις εσύ στον 30άρι πως θα δουλέψει αλλά θα τον φάνε τα ξερόνησα θα μαζεύει μια ζωή προϋπηρεσία και δεν θα φτάνει ποτέ στο τέρμα και πως όταν κάποτε ζητήσει να δικαιωθούν οι κόποι του θα επικαλεστούν το δικαίωμα των μελλοντικών νέων πτυχιούχων για διορισμό...αλήθεια όπου δεν έχει γραπτό ασεπ έχουμε κλειστά επαγγέλματα;...
ναι βέβαια... αλλά η επίκληση του μεγάλου αριθμού των πτυχιούχων δεν θεμελιώνει την ύπαρξη γραπτού ασεπ για απόδοση ίσων ευκαιριών σε όλους διότι γιατί να ισχύει μόνο για τους εκπαιδευτικούς και να μην ισχύει η παροχή ίσων ευκαιριών και σε άλλες κατηγορίες πτυχιούχων σε άλλους τομείς του δημοσίου, (ηλεκτρολόγοι ΔΕΗ π.χ) όπου γίνεται με μόρια; εκεί κράτος δικαίου δεν έχει;
Δεν τρέχατε δουλεύατε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν μπορούν να μετατρέπονται σε μόνιμες.Και ποιος είπε ότι επειδή κάποιος δούλεψε 1-2 χρονιές ωρομίσθιος ή αναπληρωτής, μπαίνει σε επετηρίδα και προηγείται για διορισμό όσων δεν έχουν προϋπηρεσία; Όσα άτομα και να έχει ο πίνακας ΠΕ02, δε σημαίνει ότι ο νέος πτυχιούχος ΠΕ02 πρέπει να δεχτεί με ηττοπάθεια ότι δεν έχει καμιά ελπίδα να δουλέψει στη δημόσια εκπαίδευση.
καθόλου έωλο..ο νόμος αλλάζει...ποιος είπε πως δεν αλλάζει ή δεν τροποποιείται; τι είναι οι πλάκες του Μωϋσή;