0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
μα με συγχωρείτε... γιατί ασφαλιστικά μέτρα; επειδή συνέταξε πίνακες όπως πέρυσι; ή επειδή η τρόικα δεν του επιτρέπει να κάνει διορισμούς και άρα να διενεργήσει ασεπ και μετά να συντάξει πίνακες αναπληρωτών; τι ακριβώς ; την ομιλία του στην Καλλιθέα την ακούσατε; τον ρωτανε για τί δεν έκανε ασεπ και απαντά: η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε και από αυτήν εξαρτάται αν θα κάνει προσλήψεις σε ποιες ειδικότητες και πόσες....τι δεν καταλαβαίνετε κάποιοι; τι του είπε το ΣτΕ στην 4303 που δεν έκανε; εσέις ζητάτε να κάνει νέους πίνακες χωρίς τους ασεπιτες με τα δεδομένα του 08 και με το σύστημα μοριοδότησης του 3848; μπορεί να ισχύσει νομικά; αναδρομικά; το ΣτΕ είπε η μεταβατική λήγει όταν εφαρμοσθεί το πάγιο σύστημα 3848 πως εφαρμόζεται; με σύνταξη πινάκων αναδρομικών; είπε θέλαμε και δεν προλαβαίναμε; γιατί; διότι η αξιολόγηση μας καθυστερεί....ισχύει ή όχι; διαφωνεί κανείς;.....τώρα τα υπόλοιπα περί προθέσεων του Φίλη είναι εκ του πονηρού....ακόμα και νέα προσφυγή στο ΣτΕ να γίνει θα πάει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο νομικός παραστάτης του ΥΠΕΠΘ και θα πει: τρόικα και αξιολόγηση....εδώ βρε σεις του ζήτησαν να γυρίσει πίσω το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων ...διορισμούς θα κάνει;....έτσι εφάρμοσε το περσινό σύστημα....απλώς περιμένουμε μήπως αλλάξει κάτι από το 17 και μετά....στο μεταξύ το τοπίο θα γίνει , νομίζω πιοσύνθετο από το φθινόπωρο με τη δρομολόγηση της αλλαγής του συστήματος διορισμώνΥΓ. λές : εφαρμογή του Συντάγματος....το ΣτΕ δεν έβγαλε συνταγματικό το μνημόνιο; ναι ή όχι; το μνημόνιο δεν είναι αξιολόγηση και περικοπές στις προσλήψεις ή πάγωμα αυτών; ναι ή όχι; εφαρμογή συντάγματος δεν θέλουμε; ε...να λοιπόν...ας φάμε εφαρμογή....αδιοριστία και άγιος ο Θεός....
Μα αυτό ισχύει συνάδελφε από την εποχή της Διαμαντοπούλου. ΑΣΕΠ δίχως αριθμό θέσεων. Αυτό είναι. Και φυσικά οι αναπληρωτές είναι ελαστικά απασχολούμενοι υπάλληλοι. Φυσικά και συμφέρει τον εκάστοτε υπουργό αυτό. Για αυτό το ψήφισαν φυσικά. Να δίνεις και να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει. Αφού η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση το κράτος φέρεται αλαζονικά.
ότι κάνεις κι εσύ εδώ και καιρό που δεν σου έκατσε η απόφαση 4303 του ΣτΕ ....
κι εσύ συναινείς σε αυτό;να δίνεις χωρίς να ξέρεις για πόσες θέσεις δίνεις; δεν θες να αλλάξει ή το δέχεσαι έτσι όπως είναι;
Ναι και τώρα με λυπήθηκες; Δεν είπα ότι το δέχομαι αλλά δεν είδα και κανέναν τότε να φωνάζει. Τα χίλια στρατόπεδα στα οποία χωριστήκανε όλοι, έχουν κόστος τώρα. Τώρα είμαστε στο ταμείο. Ας προσέχαμε. Καιρός να πληρώνει ο καθένας το μερίδιό του, ανάμεσά τους και γω.
portokali, ότι και να σου απαντήσει κανείς, επαναλαμβάνεις τα ίδια. Προχτές κατέβασες κείμενο της 4303 με ΄΄πειραγμένες΄΄ ημερομηνίες ως διορία από το ΣτΕ προς την κυβέρνηση. Από τα παραπάνω μηνύματά σου, βγάζεις μόνος σου συμπέρασμα ότι αφού το μνημόνιο παραμένει, οι τωρινοί πίνακες αναπληρωτών θα παραμένουν εσαεί με την ίδια μορφή. Ο υπουργός χτες κατέβασε τροπολογία για να περάσει εν μέρει ο έλεγχος των πινάκων το 2016-2017 από το ΑΣΕΠ και υπόσχεται, στην ουσία στο ΣτΕ, του χρόνου να φέρει νέο σύστημα, συνταγματικά συμμορφωμένο με τις αποφάσεις του ΣτΕ.Θα σου πω τις πιθανότητες να προσληφθείς στο μέλλον με τα τωρινά δεδομένα:Να πω 50% ένας πίνακας προσλήψεων και διορισμών από του χρόνου.Να πω 50% συμμόρφωση με την 527 στο νέο τρόπο σχετικά με την βαρύτητα της προϋπηρεσίας;Να πω 50% για διπλάσια μόρια ή όχι όλων των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων;Να βάλω και ένα Χ% από άλλους παράγοντες όπως τα μέτρα εξοικονόμησης θέσεων με συγχωνεύσεις ειδικοτήτων;Το τελευταίο το χαρίζω και ευελπιστώ να εξουδετερωθεί από άλλους παράγοντες όπως οι συνταξιοδοτήσεις. Αν αυτά τα πολλαπλασιάσεις 0,5Χ0,5Χ0,5=0,125 δηλαδή 12,5% να παραμείνει ο τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών ως έχει και που τόσο βολεύει εσένα. Αυτή είναι η πραγματικότητα όχι μόνο για σένα αλλά και όλους μας, τους αναπληρωτές. Καλώς ή κακώς.
Καλά, το ότι δε μου έκατσε η 4303, είναι δικιά σου εκτίμηση. Θα φανεί φέτος. Κράτα μικρό καλάθι, μην απογοητευτείς. Εγώ αγαπητέ, θα στο πω μια ακόμη φορά. Απλά προσφεύγω ώστε να διευκρινιστεί αν οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι συνταγματικώς ορθές. Φυσικά και αν είναι απλά συνταγματικά ανεκτές θα γκρινιάξω. Αν είναι ορθές όμως, ακόμα κι αν δε με ευνοούν, θα τις αποδεχτώ. Εσύ αντιθέτως θα γκρινιάζεις εσαεί. Και να διοριστείς, μετά θα βρεις κάτι άλλο να γκρινιάζεις. Μέχρι να τοποθετηθείς στο σχολείο των ονείρων σου, με το μισθό των ονείρων σου. Δε σε ενδιαφέρει η νομιμότητα ή η συνταγματικότητα των διαδικασιών. Εσένα σε νοιάζει απλά να σε ευνοεί το σύστημα. Και αν είναι και λίγο παράτυπο, ε δεν πειράζει.
δεν γκριανίζω καθόλου φίλε μου απλώς τις σκέψεις μου γράφω όπως κάνεις κι εσύ και είναι σεβαστές και ενδιαφέρουσες. Όμως το 36μηνο που επικαλούμαι στηρίζεται σε απόφαση του ΕΔΑΔ δεν είναι παράτυπο...τον Κύπριο τριανταμηνίτη το δικαίωσε το Εργατικό δικαστήριο της Κύπρου δεν τον δικαίωσε το ρουσφέτι.....αυτό μην το παραγνωρίζετε....εγώ ξέρω πως διοριστικα με ασεπ κλπ είμαι νομίζω συνταγματικός...αν εννοείς ότι με ευνόησε αυτό το σύστημα...και είναι παράτυπο... και κάτι άλλο: ο 3848 τι είναι ; ο super τέλειος νόμος; δεν αλλάζει; δεν βελτιώνεται; εσύ δεν επικαλείσαι ό, τι σε βολεύει; και καλά κάνεις; ή μήπως επειδή ζητάμε τη δικαίωση και των προϋπηρεσιών θα καθιστάμεθα ύποπτοι ως μηδέποτε συμμετέχοντες ή επιτυχόντες σε ασεπ; εγώ συνομιλώ και με άλλους επιτυχόντες ασεπ πολλών ειδικότήτων και στο ίντερνετ και εδώ στον τόπο που βρέθηκα που έχουν και προϋπηρεσία και συμφωνούν μαζί μου πως είναι άδικο να απαξιωθεί και αυτό το κομμάτι ή να υποβαθμισθεί....όλοι αυτοί τι είναι βύσματα; μήπως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα; θέλω να πω πως μήπως είναι αντιπαραγωγικό να χωριζόμαστε σε ασεπιτες και ασεπιτες με προϋπηρεσία (δεν ομιλώ για ιδιωτικά κλπ γνωστές περιπτώσεις...)καλοπροαίρετα πάντα και με διάθεση ακαδημαϊκού διαλόγου...
portokali, να σου πω επίσης που πάσχει η φιλοσοφία σου στα συνεχώς επαναλαμβανόμενα μηνύματα.1ο Σε σένα δόθηκε κάποτε η ευκαιρία μέσου ΑΣΕΠ να προσληφθείς εσύ ως αναπληρωτής και όχι οι άλλοι από την επετηρίδα που καταργήθηκε. Σήμερα εσύ είσαι εναντίον όποιου συστήματος που δίνει ελπίδες σε νεότερους. Ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει η νέα επετηρίδα αυτή του πίνακα αναπληρωτών.2ο Κάποτε δόθηκε κίνητρο για διπλάσια μόρια από τα δυσπρόσιτα και ώθηση στους πίνακες για συλλογή περισσότερης προϋπηρεσίας. Σήμερα μετά και από τα οκτώ χρόνια συνεχούς χρήσης της ευνοϊκής αυτής διάταξης, ζητάς, σε περίπτωση ενός ενιαίου πίνακα, διπλάσια προϋπηρεσία.3ο Ισχυροποίησες την θέση σου ως αναπληρωτής με το νόμο της Διαμαντοπούλου και συγκεκριμένα με το μεταβατικό της στάδιο αλλά τώρα δεν σου κάνει η παραπέρα εφαρμογή του και ζητάς επανειλημμένα την κατάργηση του νόμου 3848.4ο Λες ναι μεν η απόφαση 527 για τις προϋπηρεσίες αλλά με 4303 οι πίνακες αναπληρωτών είναι οκ και μπορούν οι προσλήψεις να γίνονται από κει και στο μέλλον. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα θέμα όλα είναι φυσιολογικά. Προϋπηρεσία δηλαδή μέσω της ερμηνείας σου για την 4303 που θα χρησιμοποιηθεί για μονιμότητα παρά την 527!5ο Αναφέρεσαι σε ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις παράνομες συνεχόμενες συμβάσεις αλλά απεχθάνεσαι τα ντόπια που κρίνουν μη αξιοκρατικό τον τρόπο απόκτησης αυτών.6ο Έχεις μεν επιτυχίες ΑΣΕΠ (και σε πιστεύω) αλλά ζητάς την ευνοϊκή μεταχείριση των άλλων που δεν έχουν, τη στιγμή που αυτοί είναι στην κορυφή των πινάκων.
Η απόφαση του ΕΑΔΑ δεν έχει καμία σχέση με όλα τα άλλα που υποστηρίζεις κατά καιρούς, για 2πλά μόρια και τα ρέστα. Σου είπα εγώ ποτέ ότι ο 3848 είναι ο σούπερ νόμος; Ας φέρει όποιον νόμο θέλει, αρκεί να είναι συνταγματικός. Για τους Κυπρίους και τους Ιταλούς και το ΕΑΔΑ, όταν θα έχεις στα χέρια σου απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, βασισμένη στο ελληνικό σύνταγμα, μαζί σου. Προς το παρόν η απόφαση που υπάρχει είναι η 527, που είναι αντίθετη με την απόφαση του ΕΑΔΑ και ας τραγουδάει όσο θέλει ο Κολλύρης. Όταν και αν τελεσιδικήσει η προσφυγή σας στο ΔΕΑ, με το καλό να διοριστείτε/διοριστούμε (μέχρι τότε όλοι πάνω από 36 μήνες προϋπηρεσία θα έχουμε). Μέχρι να τελεσιδικήσει πάντως, μην περιμένεις διορισμούς αντίστοιχους με τον Κύπριο. Τα ασφαλιστικά που θα γίνουν έναντι μιας οποιασδήποτε τέτοιας πρόθεσης του υπουργείου, θα δικαιωθούν άμεσα. Φυσικά και θα βρεις και άλλους ΑΣΕΠίτες που θα συμφωνούν μαζί σου. Γιατί έχουν την ίδια λογική με σένα. "Εγώ διάβασα και πέρασα, ποιος ξαναδιαβάζει τώρα, ε από τότε μάζεψα και προϋπηρεσία, ας μας διορίσει εμάς πρώτα και ας κάνει ό,τι θέλει μετά με τους νέους". Με την ίδια λογική, όπως πολύ σωστά σου λέει ο sikat, ακόμα στον πίνακα μηδενικής θα βολόδερνες. Θα περίμενες να εξαντληθεί πρώτα η παλαιά επετηρίδα. Αλλά τότε ο ΑΣΕΠ ήταν καλός. Τώρα πρέπει πρώτα να απορροφηθούμε εμείς (κι εγώ στην ίδια κατηγορία με σένα είμαι). Να το ξαναπώ λοιπόν για 1000στή φορά, μπας και το καταλάβεις: Ας φέρει ό,τι γουστάρει ο υπουργός (αυτός είναι ο ρόλος του άλλωστε), αρκεί να είναι συνταγματικό. Αν είναι συνταγματικό, ό,τι και να πω εγώ, μια τρύπα στο νερό θα κάνω. Συνταγματικός τρόπος πάντως για διορισμό μόνο με βάση την προϋπηρεσία, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του 36μηνου στο ΔΕΑ, δεν υπάρχει. Θα προσκρούει στην 527. Όσο για τη 4303, το λέω και αυτό για 1000στη φορά. Τη διάβασες, τη διαβάσαμε. Άλλη ερμηνεία δίνεις εσύ, άλλη εμείς. Άρα, με τις νέες προσφυγές που θα γίνουν τώρα πάνω στη νέα εγκύκλιο, θα διαπιστώσουμε πέραν αμφιβολίας, ποιος έχει δίκιο στην ερμηνεία του. Με το να επαναλαμβάνεις την ερμηνεία σου ως τη μόνη σωστή, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Υπομονή λίγους μήνες.
εγώ δεν ισχυρίσθηκα πως έχω την απόφαση στο τσεπάκι μου....το παλεύουμε και θα το παμε μέχρι ΕΔΑΑ ...δεν έρχεται σε σύγκρουση με την 527 διότιστη σκέψη 13 σελ 36-37:Επίσης απορριπτέος ως αβάσιμος είναι ο λόγος ακυρώσεως που προβάλλει παραβιάση ''δεδικασμένου '' από την 527/2015απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ , ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩΥΓ χαίρομαι που παραδέχεσαι πως ο Υπουργός μπορεί να αλλάξει το νόμο διότι αρκετοί από εσάς λέγατε πως ο 3848 δεν αλλάζει...σα να ήταν ο Μωσαϊκός νόμος...