0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πες μου ότι δεν το ήξερες; Όταν διορίστηκα, το έμαθε όλο το pde. Αυτό πώς σου ξέφυγε και δεν το γνώριζες;Ναι, είμαι από τους διοριστέους του ΑΣΕΠ 2008 που αδικήθηκαν και δεν διορίστηκαν στην ώρα τους.Επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γραφτούν σωστά οι ερωτησούλες του ΑΣΕΠ, αυτές τις 10 ερωτησούλες που αντιστοιχούν στα 16,80 (που σου δίνει ο 3848 που μνημονεύεις συνέχεια) γιατί δεν τις έγραψες σωστά να πάρεις βαθμό 80 και να είσαι διοριστέος;Λες ότι ρητορεύω με αυτοπεποίθηση επειδή έχω διοριστεί. Η δική σου αυτοπεποίθηση από που πηγάζει;
Σου είπα ότι δεν αμφισβητώ ότι πέρασες τη βάση του ΑΣΕΠ και μπράβο που το κατάφερες.Αλλά δεν είσαι ασεπίτης, ούτε θα μάζευες τόση προϋπηρεσία αν δεν είχαμε μνημόνιο και ΔΝΤ,γιατί θα είχε γίνει και ΑΣΕΠ το 2010 και το 2012 και θα έπρεπε να ξαναγράφεις. Πράγμα που δε σου αρέσει.Όταν επικαλείσαι τον 3848 θα τον δέχεσαι ολόκληρο. Το πλαφόν των 60 μηνών και τα 16,80 μόριά του είναι μέρος του 3848.Η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι αντισυνταγματική. Αντισυνταγματικό είναι να θες να διοριστείς χωρίς να είσαι ασεπίτης.Διάβασε και γράψε στον επόμενο ΑΣΕΠ και έλα να σου σφίξω το χέρι και να σε συγχαρώ για τον διορισμό σου!
Στην εκπαίδευση ασεπίτης είναι αυτός που κέρδισε θέση διορισμού με γραπτό διαγωνισμό.Φυσικά και δεν ξέρω πόσο καλά θα έγραφες το 2010 και το 2012. Στον επόμενο πραγματικό γραπτό ΑΣΕΠ εύχομαι να πας καλά!Δες πόσες παράγραφοι καταργήθηκαν από το άρθρο 9 των μεταβατικών διατάξεων. Εκεί ήταν και το 60-40 και το 24μηνο,αλλά καταργήθηκαν λόγω των προσφυγών που κάναμε οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ. Τον 3848 τον ξέρω πολύ καλά portokali!Φυσικά, τώρα που έχεις μαζέψει εσύ την προϋπηρεσία σου, ήρθε ο ευνοϊκός καιρός να προσαρμοστεί ο 3848 στα μέτρα σου!
8. Επειδή, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ επίκληση, μεταξύ άλλων, του άρθρου 6 παρ. 5 του ν. 3255/2004 (Α΄ 138),οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων τους, το οποίο προκύπτει με τον ακόλουθο τρόπο: α) Ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού, εξαιρουμένων των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012. Η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο. β) Ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Και γ) μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Όσοι υποψήφιοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.
Επειδή, παραλλήλως με το ανωτέρω πάγιο σύστημα προσλήψεων (σημείωση δική μου:εννοεί τον 3848) αναπληρωτών καιέως ότου αυτό εφαρμοσθεί, πράγμα που προϋποθέτει τη διεξαγωγή διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. κατά το ν. 3848/2010, θεσπίσθηκαν με το άρθρο 9 του ίδιου νόμου μεταβατικές διατάξεις. Με τις διατάξεις αυτές (άρθρο 9 παρ. 2 και 3 ν. 3848/2010) προβλέφθηκε ότι κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011-2012 οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών θα γίνονταν από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών οι οποίοι ίσχυαν κατά τη δημοσίευση του ως άνω νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (19.5.2010).
Φυσικά, τώρα που έχεις μαζέψει εσύ την προϋπηρεσία σου, ήρθε ο ευνοϊκός καιρός να προσαρμοστεί ο 3848 στα μέτρα σου!
Αν είχε σκοπό το κράτος να διορίσει από τους έχοντες προυπηρεσία θα το είχε ήδη πράξει. Αλλά σκοπός της κατάργησης του 24μηνου και 30μηνου ήταν αυτός. Να μην διεκδικήσουν οι έχοντες προυπηρεσία διορισμό. Είτε ήταν από ΑΣΕΠ(24μηνο) είτε όχι(30μηνο). Σκεφτείτε σε ειδικότητες μη βασικές (διαφωνώ με τον όρο διότι όλα τα μαθήματα χρειάζονται για τη γενική παιδεία του νέου, ονομάζω βασικές όσες ειδικότητες απλά διδάσκουν περισσότερα μαθήματα και σχετίζονται με τις πανελλήνιες) π.χ. μουσικοί είχαν ξεπεράσει το 30μηνο άπειροι. Εμπειροτεχνίτες, πτυχιούχοι καλών τεχνών ή μήπως σε άλλες ειδικότητες αγνοείτε πόσοι περίμεναν διορισμό; Αυτή η κίνηση της Διαμαντοπούλου τότε σήμαινε δυο πράγματα. Αφενός δεν θέλουμε να διορίσουμε και αφετέρου οι αναπληρωτές είναι ελαστικά απασχολούμενοι υπάλληλοι δίχως προοπτικές μονιμοποίησης. Οπότε δεν βλέπω το λόγο τώρα να αλλάξει κάτι. Απλά λόγω πίεσης και αφού το υπουργείο εξαντλήσει όλα τα μέσα(αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, μείωση διδακτικών αντικειμένων και ύλης) ίσως κάνει έναν λάιτ ΑΣΕΠ για το θεαθήναι και με στόχο να καταδείξει πως ο μαθητής είναι πάνω απ' όλα και το κράτος μεριμνά για τον πολίτη-ψηφοφόρο. Και αυτά τα δυο για χρησιμοθηρικούς σκοπούς πάντα. Οπότε θα απαξιώσει την προυπηρεσία(όπως ήδη πράττει με το πλαφόν)και θα δώσει μια ευκαιρία(μέσω ΑΣΕΠ)στους νέους ώστε να κερδίσει τους άπειρους γονείς-ψηφοφόρους. Ελπίζω να καταλάβατε. Έτσι θα διορίσει ελάχιστους(σε βασικές τάχα ειδικότητες, αφού πρώτα τις έχει υποβιβάσει και αυτές)και θα φανεί δίκαιο και υπουργείο του λαού Και portokali σταμάτα να παραθέτεις τόσα άρθρα που το υπουργείο τα χει.....να μην πω.Δεν βλέπεις τι γίνεται;
θα απαξιώσει την προυπηρεσία(όπως ήδη πράττει με το πλαφόν)
Lasid,πιστεύεις δηλαδή πως οι πίνακες όπου θα προτάσσονται τα μόρια επιτυχίας Ασεπ θα ισχύσουν από φέτος?