0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!!!είμαι φιλόλογος και φέτος για πρώτη φορά θα διδάξω σε φροντιστήριο.Μου ανατέθηκε η πρώτη λυκείου κι έχω 2 ερωτήματα να θέσω: πρώτον είναι δυνατον σε μια ώρα που διδάσκεται το μάθημα των αρχαίων στο φροντιστήριο να μπορεσω να καλύψω την ύλη 6 ωρών του σχολείου; δεύτερον:τα παιδιά που έχω είναι απο διαφορετικά σχολεία πώς θα κάνω σωστά τη μετάβαση απο τον ξενοφώντα στο θουκιδίδη καλύπτοντας τισ ανάγκες όλων δεδομένου ότι άλλοι θα χουν κολλήσει στον ξενοφώντα κι άλλοι θα χουν προχωρήσει στο θουκιδίδη;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο; Πώς από την απλή εξοικείωση με παλαιότερες μορφές της γλώσσας φτάσαμε στη διδασκαλία σχεδόν όλης της αρχαίας αττικής γραμματικής και του συντακτικού;
Όμως, σχετικά με την αρχαία ελληνική γλώσσα υπάρχει μια ουσιαστικότατη διαφορά. Διδάσκεται περισσότερες ώρες από ό,τι η νεοελληνική. Η διδασκαλία επηρεάζει τη αρνητικά τη χρήση της νεοελληνικής από τους μαθητές εξαιτίας της ομοιότητας που έχουν σε ορισμένα σημεία και των διαφορών που έχουν σε πολλά άλλα και δεν επισημαίνονται).
μηπως θα μπορουσε να μου πει καποιος την υλη σε ολα τα φιλιλογικα τις α Λυκειου???καθε σχολειο κανει τα δικα του ή υπαρχουν κανονισμοι??
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση; Επειδή ξεκίνησα σε φροντιστήριο μάθημα αρχαία Α'λυκειου και θα κάνω 2 ώρες τη βδομάδα, μήπως γίνεται να με βοηθήσει κάποιος ώστε να φιάξω κάποιο πρόγραμμα; Ξέρω οτι μέχρι Ιανουάριο είναι ο Ξενοφώντας και μετα Θουκυδίδης, αλλά σε 2 ώρες τι θα προλάβω να κάνω? Αν ακολουθήσω τις οδηγίες του υπουργείου...Σωθήκαμε! Κι επιπλέον μην ξεχνάμε και το εγχειρίδιο...! Έχω αγχωθεί πολύ! Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
Παράθεση από: Vania στις Σεπτεμβρίου 08, 2008, 07:10:35 pmμηπως θα μπορουσε να μου πει καποιος την υλη σε ολα τα φιλιλογικα τις α Λυκειου???καθε σχολειο κανει τα δικα του ή υπαρχουν κανονισμοι??Η ύλη ορίζεται από το υπουργείο. Δες εδώ συγκεκριμένα για φέτος. http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od5_9_9_40809.php. Παράθεση από: mariaaa στις Σεπτεμβρίου 15, 2009, 01:11:37 amΝα κάνω κι εγώ μια ερώτηση; Επειδή ξεκίνησα σε φροντιστήριο μάθημα αρχαία Α'λυκειου και θα κάνω 2 ώρες τη βδομάδα, μήπως γίνεται να με βοηθήσει κάποιος ώστε να φιάξω κάποιο πρόγραμμα; Ξέρω οτι μέχρι Ιανουάριο είναι ο Ξενοφώντας και μετα Θουκυδίδης, αλλά σε 2 ώρες τι θα προλάβω να κάνω? Αν ακολουθήσω τις οδηγίες του υπουργείου...Σωθήκαμε! Κι επιπλέον μην ξεχνάμε και το εγχειρίδιο...! Έχω αγχωθεί πολύ! Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Από την δική μου εμπειρία, σχεδόν κανείς δεν μπαίνει το Φεβρουάριο στο Θουκυδίδη, σίγουρα μετά το Μάρτιο, μη σου πω και Απρίλιο. Και ξέρω περιπτώσεις που δεν πρόλαβαν να μπουν και καθόλου, έκαναν ίσα ίσα τα εισαγωγικά και 1-2 παραγράφους τρέχοντας. Οπότε χαλάρωσε, αν και οι 2 ώρες δεν είναι πολλές. Αν έχεις καλές σημειώσεις, δεν νομίζω πάντως να έχεις πρόβλημα. Το εγχειρίδιο επίσης δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σου πω περισσότερες λεπτομέρεις, το έχω διδάξει μόνο στο σχολείο.