0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εντάξει και 80 λέξεις να έχουν γράψει (περίπου μια παράγραφος) ευχαριστημένη να είσαι. Τα παιδιά δε δίνουν σημασία στα αγγλικά του σχολείου και μετά όταν κόβονται ψάχνουν μανιωδώς καθηγητές-θύματα το καλοκαίρι για να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη. Εγώ πέρυσι είχα αναλάβει γ' γυμνασίου (τελευταία φορά που το κάνω) και μέχρι και οι καλοί μαθητές μόνο που δεν μου πετούσαν τα βιβλία, γιατί έρχονται με ένα lower και εγώ αναγκαστικά τους κάνω πιο μικρό επίπεδο. Η μόνη απαίτηση που είχα στην ορθογραφία στους δυσλεκτικούς ήταν είναι να ξέρουν τις βασικές λέξεις, να μην μου βγάζουν και τα μάτια. Φοβισμένα είναι επειδή είναι αδιάβαστα συνήθως... αλλά δείχνεις υπομονή και τα περνάς γιατί δεν γίνεται. Τώρα προτιμώ να παίρνω α' γυμνασίου. Τους ξεκινάς με αλφάβητο (ναι, ναι ούτε αυτή δεν ξέρουν τα περισσότερα όταν έρχονται...) και ούτε ορθογραφία στο τέλος. Κάτι λεξούλες μόνο (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια, κτλ). Τα ΚΠγ έπρεπε να είναι υποχρεωρικά τουλάχιστον το επίπεδο Α1-Α2 στο γυμνάσιο για να αναβαθμιστεί λίγο ο ρόλος των Αγγλικών στο σχολείο.
Στην β κ γ γυμνασίου υποτίθεται ότι γράφουν ορθογραφία. Στην πράξη στην β' γυμνασίου ζητάμε να γράψουν μόνο λέξεις και στη γ' κάποιες προτάσεις, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά κάποια βασικά θα πρέπει να τα γνωρίζουν. Όπως μου είχε πει μια άλλη συνάδελφος που κάναμε την ίδια συζήτηση, άλλο η τεμπελιά και άλλο η δυσλεξία. Δηλ. υπάρχουν και μερικά παιδιά που δεν διαβάζουν και λένε ότι φταίει η δυσλεξία. Αυτό βέβαια συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα, αφού το πρόβλημα έχει συνδεθεί με τον κακό μαθητή, ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς υπάρχουν μαθητές με δυσλεξία άριστοι!!!
Παράθεση από: drew στις Ιουνίου 20, 2009, 11:45:18 amΣτην β κ γ γυμνασίου υποτίθεται ότι γράφουν ορθογραφία. Στην πράξη στην β' γυμνασίου ζητάμε να γράψουν μόνο λέξεις και στη γ' κάποιες προτάσεις, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά κάποια βασικά θα πρέπει να τα γνωρίζουν. Όπως μου είχε πει μια άλλη συνάδελφος που κάναμε την ίδια συζήτηση, άλλο η τεμπελιά και άλλο η δυσλεξία. Δηλ. υπάρχουν και μερικά παιδιά που δεν διαβάζουν και λένε ότι φταίει η δυσλεξία. Αυτό βέβαια συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα, αφού το πρόβλημα έχει συνδεθεί με τον κακό μαθητή, ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς υπάρχουν μαθητές με δυσλεξία άριστοι!!! να αλλά δεν θεωρείται δυσλεκτικός επειδή το λέει, πρέπει να έχει πάρει την ανάλογη γνωμοδότηση απο τα ΚΔΑΥ (έχουν αλλάξει ονομασία πλέον )απο εκεί και πέρα(αφου διαγνωστεί η δυσλεξία)δεν εξετάζεται ο μαθητής μόνο προφορικά?
να αλλά δεν θεωρείται δυσλεκτικός επειδή το λέει, πρέπει να έχει πάρει την ανάλογη γνωμοδότηση απο τα ΚΔΑΥ (έχουν αλλάξει ονομασία πλέον )απο εκεί και πέρα(αφου διαγνωστεί η δυσλεξία)δεν εξετάζεται ο μαθητής μόνο προφορικά?
Για μένα, θα έπρεπε να κάνουμε στο γυμνάσιο προετοιμασία του ΚΠΓ και να δίνουν τα παιδιά το Α1-Α2 ή ακόμα και
εχεις ουσιαστικα 30% για γραμματικες-λεξιλογικες ασκησεις
η τελευταια ασκηση ειχε 10 ερωτησεις
'Ετσι βέβαια, βγαίνουν πολύ μικρές, γι αυτό προβληματίζομαι
Την ποσότητα θα κρίνεις εσύ ανάλογα με την χρόνο που θα έχουν τα παιδιά (2 ώρες)
Στην πράξη στην β' γυμνασίου ζητάμε να γράψουν μόνο λέξεις και στη γ' κάποιες προτάσεις