0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν θα αντιληφθείτε το μέγεθος και το κόστος των μέτρων που έχουν υπογράψει οι διάφοροι υπερήφανοι διαπραγματευόμενοι και μη...θα σας κοπεί η όρεξη συγγραφής και θα αναζητάμε όλοι μαζί έξοδο κινδύνου....που θα είναι όμως διπλοκλειδωμένη!!Εύχομαι να διαψευστώ....αλλά δεν....ΥΓ. Με το συμπάθειο δηλαδή...που έλεγε η θεία μου Φωτούλα.
Πού έγραψα να καταργηθεί το δικαίωμα στη μόρφωση;
η ευθύνη βαραίνει το κράτος και την Πολιτεία, γιατί εξακολουθούν να εισάγουν στις καθηγητικές σχολές χιλιάδες φοιτητές κάθε χρόνο, αντί να τους περιορίσει ορθολογικά!
Αλλά σκέψου λιγάκι λογικά:
τι να την κάνει στις μέρες μας μόνο τη μόρφωση ο πτυχιούχος; Θα ζήσει και θα κάνει οικογένεια μόνο με την μόρφωση και τους ανοιχτούς ορίζοντές του; Ο καθένας μας ήθελε να σπουδάσει και για να αποκτήσει γνώσεις κι εφόδια, αλλά και για να βρει μια καλύτερη δουλειά κι ακόμη καλύτερα να εργαστεί στο αντικείμενο των σπουδών του! Αυτό το τελευταίο είναι το ιδανικό, αλλά στην Ελλάδα σήμερα θεωρείται από πολλούς απαγορευτικό! Δηλ. είναι προτιμότερο που σήμερα σπουδάζουν τόσοι νέοι άνθρωποι κι επειδή δεν βρίσκουν στη χώρα μας εργασία κατάλληλη, αποδοτική και ανάλογη των προσόντων τους, πηγαίνουν στο εξωτερικό;
Εγώ τουλάχιστον δεν σπούδασα εκπαιδευτικός, για να αναγκαστώ από τρίτους να μεταναστεύσω!
Το Υπουργείο Παιδείας όμως υπηρετεί τον ελληνικό λαό και λογοδοτεί σ'αυτόν!
Γράφεις ότι θα έκανες τη δουλειά του εκπαιδευτικού αμισθί γιατί την αγαπάς, αρκεί να είχες και μια άλλη δουλειά, για να ζήσεις!
υ.γ. Ευθύνη για το λειτούργημα που επέλεξα να ασκήσω και που αγαπώ, έχω εγώ η ίδια! Ευθύνη όμως για την σημερινή του κατάντια, απ'όλες τις πλευρές, έχει η επίσημη Πολιτεία!
ΕΕΕ ΩΡΑΙΑ ΑΡΚΕΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ....ΤΙ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΖΗΣΕΙς ΚΙΟΛΑΣ? Η ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ? ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...
Προφήτη, θέλω την ευλογία σου... Για μεγάλα δουλέματα...
Αυτα τα χαλια βλεπω εδω μεσα,να αναλωνομαστε σε ανουσιες συζητησεις χανοντας την ουσια και οδηγουμαι ολοενα και πιο κοντα στην αιτηση μεταταξης.Τουλαχιστον σε αλλους φορεις βρισκουν τροπους διαμαρτυριας και συνδικαλιστικα ειναι πιο δυνατοι και οι υπαλληλοι ενωμενοι.Οχι σαν και εμας που εχουμε χωριστει σε 10 υποομαδες
Χαιρονται μαθητες και γονεις, δειχνει μια εξελιξη και δεν κοστιζει. Λιγο με απασχολει το συγκεκριμενο μετρο να σου πω την αληθεια. Σε προηγμενες ευρωπαικες χωρες δεν παιρνουν ποτέ την τσαντα στο σπιτι και ολη η δουλεια γινεται στο σχολειο. Αλλα εκει υπαρχει οργανωση και συγκεκριμενα βηματα για να θεωρειται επιτυχημενο. Με το προγραμμα μαθηματων κολυμβησης τι εγινε αραγε;;;
Εκεί ακριβώς, σε προηγούμενο ποστάρισμα :Θα προσπαθήσω, για να δούμε...Άρα να μην σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα τους αμόρφωτοι. Καταπληκτικό!!!!!Μου είχες δώσει την εντύπωση ότι σπούδασες σε κάποια φιλοσοφική σχολή. Αλήθεια που έχει σχολή εκπαιδευτικών; Σωστά, όχι μόνο σε εσένα ή στην επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών. Στο σύνολο του λαού.'Οχι, γράφω ότι θα έκανα τη δουλειά των ονείρων μου αμισθί, αρκεί να είχα μία άλλη δουλειά να με ζήσει.Ευθύνη εχεις εσύ η ίδια, σωστά. Για όλα όμως που σε αφορούν, όχι a la carte ευθύνη.
Για κάθε "καινοτομία" τύπου τσάντα στο σπίτι, ημέρα αθλητισμού, εορτασμός της τάδε παγκόσμιας ημέρας κλπ, απαιτείται και μια συνεδρίαση συλλόγου και ενίοτε και φόρμες καταγραφής και αποτίμησξς των δράσεων. Πολλαπλασιάζεται δηλαδή ο χρόνος παραμονής στο σχολείο και οι ώρες εργασίας, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν έγινε μάθημα, άρα ο κόσμος μένει με την εντύπωση ότι οι τεμπέληδες κάθονται για άλλη μια φορά. Και κάποιοι εδώ θα πουν ότι είναι μρ´ρος του λειτουργήματος να κάτςουμε και μια ώρα παραπάνω, δεν έγινε και τίποτα...
Μην ανησυχεις...ειμαι αρκετα μεγαλος (45+) για να καταλαβω τι ζημια που προκαλειται...με τετοιες δηλωσεις ομως μην περιμενεις αξιοπρεπεια απο το Υπουργειο απεναντι σας....διοτι ειστε πολλοι που σκεφτεστε αναλογως...
Νομιζω φαση θα γινει στος τελος της επομενης βδομαδας...εκτος αν παμε αρχες Νοεμβριου....
E το εχω πει ειμαι μεταναστης πλεον...
Να σε ρωτησω...Πιστευεις οτι θα διοριστουν ΟΛΟΙ οι αναπληρωτες η ολοι οι αδιοριστοι ? Για να ξερω που βαζεις τον πυχη των προσδοκιων σου...ΥΓ . Γυρνα στα ιδιαιτερα η οπου αλλου υπαρχει εισοδημα...γιατι Θα Πεινασεις... ...Παω τωρα να φαω την καπιταλιστικη μου μπριζολα...στο Frankie & Benny's...μετα απο 50+ ωρες εργασιας αυτη την βδομαδα...
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ...ΔΥΣΤΥΧΩς Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟ