0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Είμαι μια χρόνια αναπληρώτρια και ωρομισθια ενίοτε καθηγήτρια που τις περισσότερες φορές χάνω τη προσληψη από μια-ένα συνάδελφο που έχει 3 ή 4 παιδιά. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να κατακρίνω όσους έχουν πολλά παιδιά, (ευλογημένοι άνθρωποι) αλλά εμείς που έχουμε ενα ή δυο παιδάκια ή κάποιοι κανένα, θα πρεπει να μην δουλεύουμε ποτέ; Δεν λέω να μην παιρνουν μόρια, να παιρνουν αλλά να παίρνουν και όσοι έχουν ένα ή δυο παιδιά. Είναι άδικο το μεταπτυχιακό να σου δίνει 4 μόρια στους πίνακες ειδικής αγωγής και η τριτεκνία να σου δίνει 3 μόρια!!!!!!!!!!!! Αν δε έχεις και 4 παιδιά, σου δίνουν 6 ή 7 μόρια (αν δεν κάνω λάθος). Στους πίνακες της γενικής δεν μετράμε τα προσόντα που κοπιασες για να τα αποκτήσεις αλλα τα παιδιά!!!!!!!!!!! Ενώ αν έχεις ένα ή δυο τι παιρνεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Καρτα ανεργίας! Έχω κουραστεί...................
Είμαι νηπιαγωγός ΕΑΕ .Προσληφθηκα σε νησι. Γίνεται μάχη για τα δυσπρόσιτα απο συναδέλφους Γενικής.Καλά τα κριτήρια και μπράβο που δίνουν κίνητρα αλλά υπάρχουμε κΙ εμείς που έχουμε σχέσεις από μακριά (και ούτε παιδί μπορουμε να κάνουμε, ούτε να ζήσουμε μαζι).Ο δικός μου είναι στρατιωτικός και είναι δύσκολο να με ακολουθήσει.Δε ξέρω τι μπορεί να γίνει γι'αυτο θέμα, ας δώσουν καλύτερα επιδοματα σε όσους έχουν 3-4 παιδιά.
Όταν γίνεται αυτή η συζητήση, πάντα ξεχνάμε το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους που μπαίνουν στην τάξη και απευθύνονται σε παιδιά.Για μένα, τα πράγματα είναι απλά. Δεν θέλω να πηγαίνω στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου να βρίσκεται εκεί ΜΟΝΟ επειδή είναι καρπερός ούτε ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στο παιδί μου να βρίσκεται εκεί ΜΟΝΟ επειδή ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία (τονίζω το μόνο για να μην παρεξηγηθώ). Σε παιδεία, υγεία και σώματα ασφαλείας δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική. Υπάρχουν άπειρες θέσεις γραφείου (ή και όχι) στο υπόλοιπο δημόσιο, στις οποίες θα μπορούσαν να έχουν μια ποσόστωση οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, για να υπάρχουν και κίνητρα ως προς την υπογεννητικότητα. Εσείς που έχετε παιδιά μικρά και -ω μη γένοιτο- τα πάτε στα επείγοντα ένα βράδυ, θα θέλατε ο παιδίατρος που βρίσκεται εκεί να έχει διοριστεί ΜΟΝΟ επειδή έχει παιδιά; Ή θα προτιμούσατε να υπάρχει μια αξιοκρατία ως προς τα προσόντα των ανθρώπων στους οποίους εμπιστεύεστε τα παιδιά σας; Και ναι, η παιδεία είναι εξίσου σημαντική με την υγεία. ΥΓ. Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι υπάρχουν άπειρες θέσεις στο δημόσιο -γραμματειακές, κλπ- στις οποίες κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει -και υπάρχει- μια ποσόστωση για τρίτεκνους, πολύτεκνους και ειδικές κατηγορίες. ΥΓ2. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τότε όλοι όσοι έχουν προσόντα αλλά όχι παιδιά θα συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Γιατί σ'αυτή τη χώρα για να εργαστείς στην εκπαίδευση- στον κατεξοχήν τομέα που θα έπρεπε να μετράνε οι γνώσεις-, δεν μετράνε μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά τα παιδιά... Δεν είναι φοβερό;
Όλοι έχετε απόλυτο δίκιο...ιδίως όσοι πιστεύετε ότι τα παιδιά .....γεννιούνται όπως τα αυγά....!!Ένα μόνο σας διέφυγε να καλέσετε έναν Ηρώδη για να σώσει το δημόσιο σχολείο από τέτοια παρακμή και από τον κρημνό!Μέχρι σήμερα πίστευα ότι άλλα ήταν τα προβλήματα της εκπαίδευσης.....μάλλον όμως μου διέφευγε το πλέον σημαντικό...οι πολύτεκνοι.Όσο για τη αξιολόγηση ......θα έλθει και ουαί τους πολυπράγμωνες....[/quoteΞέρουμε πως γεννιούνται τα παιδιά, αλλά πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν 3 και 4 παιδί, για να αποκατασταθούν επαγγελματικά (αν θεωρείται αποκατάσταση ένας 45+ ή 50+ ετών εκπαιδευτικός να δουλεύει ως αναπληρωτής για μερικούς μήνες)!Και μάλλον αυτοί που τα έχουν και τα μετακινούν κάθε χρόνο κι αλλού, σε κάτι νησιά της άγονης και σε κάποια άλλα ξερονήσια των Δωδ/νήσων, δεν ξέρουν πως μεγαλώνουν τα παιδιά και τις προσωπικές θυσίες που χρειάζεται να κάνουν οι ίδιοι γι' αυτά! Ή νομίζεις ότι τα ρωτούν για το που θα πάνε και πως θα περάσουν εκεί, σ' ένα νέο περιβάλλον, που κι αυτό αλλάζει κάθε χρονιά! 'Η μήπως δεν γνωρίζετε μερικοί ότι η ασφάλεια που πρέπει να έχουν τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά, δεν εξασφαλίζεται έτσι;
Όλοι έχετε απόλυτο δίκιο...ιδίως όσοι πιστεύετε ότι τα παιδιά .....γεννιούνται όπως τα αυγά....!!Ένα μόνο σας διέφυγε να καλέσετε έναν Ηρώδη για να σώσει το δημόσιο σχολείο από τέτοια παρακμή και από τον κρημνό!Μέχρι σήμερα πίστευα ότι άλλα ήταν τα προβλήματα της εκπαίδευσης.....μάλλον όμως μου διέφευγε το πλέον σημαντικό...οι πολύτεκνοι.Όσο για τη αξιολόγηση ......θα έλθει και ουαί τους πολυπράγμωνες....Σας διαφεύγει επίσης το γεγονός ο,τι οποιαδήποτε μεταβολή στην νομοθεσια για τα περί τριτέκνων και πολύτεκνων για τις προσλήψεις θα ισχύσει σε όλο το δημόσιο τομέα και όχι επιλεκτικά στην εκπαίδευση.