0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
συμπλήρωση σε 5 σχολεία,
Τι να σημαινει αυτο για τις διαπροσωπικες σχεσεις με συναδελφους και μαθητες οταν πας σε 3-4-5 σχολεια πλην φυσικα των κινδυνων για την προσωπικη σου ασφαλεια απο τις συχνες μετακινησεις ?
καλημέρασε όλους.Όσο εμείς περιμέναμε τις περιβόητες μεταθέσεις ο Κορδής ο αιρετός εκθείαζε με φώτο στο προσωπικό του λογαριασμό τη ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ!!Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.....ερώτηση;;ισχύει ότι από φέτος όσα σχολεία δίνουν 10 μόρια δυσμενών διπλασιάζουντη μοριοδότηση εφόσον υπηρετήσεις 2 συναπτά έτη αδιαλέιπτως;;γιατα11 και πάνω το ξέρω...για το 10 ρωτάω...ευχαριστώ.
Ποιες διαπροσωπικές σχέσεις; Ούτε τα ονόματα των μαθητών και των συναδέλφων τους δε θα συγκρατούν!
Εγω λεω να δουμε σοβαρα το κομματι το ψάχνουμε για τις ειδικες κατηγορίες . Αν το δουμε μαζικα.ισως και καταφέρουμε κατι. Θα τις βρίσκουμε μπροστα μας ολα τα χρόνια που ακολουθούν
Καλημέρα συναδέλφισσες/συνάδελφοι. Την σημερινή ανάρτηση του Leviathan την θεωρώ αξιόλογη και ότι μπορεί να αποτελέσει πράγματι βάση για συζήτηση.Νομίζω ότι η πρότασή μου για τις ειδικές κατηγορίες είχε να κάνει με την εξώδική ενημέρωση σε πρώτη φάση και εάν προκύψουν και παρατυπίες τότε να δούμε και την δικαστική αντιμετώπισή τους, σίγουρα οι στρεβλώσεις με τους πολύτεκνους και τους συζύγους δικαστικών και αστυνομικών / πυροσβεστών/λιμενικών στις αποσπάσεις πρέπει να αλλάξει , είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματικός. . Η βασική μου πρόταση έχει να κάνει με τον υπολογισμό των οργανικών κενών στην Δευτεροβάθμια και το ότι εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος και αντισυνταγματικός. Δεν είναι λογικό με τόσους αποσπασμένους, αναπληρωτές στην Δευτεροβάθμια να υπάρχει πλεόνασμα 4597 καθηγητών .
Δέχεσαι π.χ. οι φιλόλογοι να δώσετε ώρες Α Ανάθεσης σε Ξενόγλωσσους ώστε να πάρουν και αυτοί μεταθέσεις; Και αν το δέχεσαι τώρα που ήσουν όλα αυτά τα χρόνια που οι άνθρωποι αυτοί αποχώρησαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την Δευτεροβάθμια;
Το πρόβλημα δηλ. σύμφωνα με τον Leviathan και τον Anemos (που σιγοντάρει) για τις ελάχιστες μεταθέσεις που δίνονται, ακόμη και σε προεκλογική χρονιά στους μονίμους, είναι οι φιλόλογοι; Σε άλλους κλάδους δηλ. (γυμναστές, πληροφορικάριοι) δεν υπάρχει υπερβολικός αριθμός πλεοναζόντων (και μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των φιλολόγων);Όταν διορίζονταν, τις παλιές καλές εποχές, εκατοντάδες ξενόγλωσσοι χωρίς να χρειάζονται, τότε γιατί δε μιλούσε κανένας; Τότε ήταν όλα καλά; Και αναφέρω συγκεκριμένα, επί Κουτσίκου, σε νησί του Ιονίου, είχαν διοριστεί μέσα στην ίδια σχολική χρονιά, χωρίς κανένα σχεδιασμό, 10 καθηγητές Γαλλικών και ο Δ/ντής της Δ/θμιας δεν είχε τι να τους κάνει, αφού ούτε στα γραφεία της συγκεκριμένης ΔΔΕ χωρούσαν! Να δοθούν ώρες Α΄ανάθεσης των φιλολογικών μαθημάτων από τους ίδιους τους φιλολόγους στους ξενόγλωσσους, για να πάρουν, λέει, κάποια στιγμή μετάθεση; Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Από πού κι ως πού κατέχει τα αντικείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας ένας ξενόγλωσσος (και μιλάω με κάθε αντικειμενικότητα); Δε φτάνει που διδάσκουν την Ιστορία σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και στην Α' Λυκείου; 'Εχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να διδάξουν αυτά τα αντικείμενα ή θα μπαίνουν στις αίθουσες με τα βοηθήματα στα χέρια; Να συνεχιστεί και να ενταθεί, λοιπόν, η πτώση της ποιότητας της διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία, με τέτοιες προτάσεις, μόνο και μόνο για να πάρουν κάποιοι κλάδοι μετάθεση; Όταν το σχολικό έτος 2013-14 αυξήθηκε ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας για το τότε διδακτικό προσωπικό, δεν μπορούσατε να προβλέψετε ότι θα υπάρξουν (πέρα από τη μείωση των προσλήψεων των αναπληρωτών) και συνέπειες στις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των μονίμων; Πού ήσασταν τότε και δε φωνάζατε; Καθώς, εν κατακλείδι οι μεταθέσεις είναι ένα σοβαρότατο θέμα για τους μόνιμους και τις οικογένειές τους (και μπορώ να το καταλάβω και να το δεχτώ), βρείτε κοινά σημεία να ενωθείτε και να απαιτήσετε από τη Διοίκηση όσα σας στερεί τόσα χρόνια και μην στρέφεστε ο ένας κλάδος κατά του άλλου!