*

Τελευταία νέα

 • Προσλήψεις 92 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), με σύμβαση τρίμηνης διάρκειας για την κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορωνοϊού COVID-19, για το διδακτικό έτος 2020-2021
 • 2.380 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών για κάλυψη νέων αναγκών που προκύπτουν στο πλαίσιο πρόληψης από τον κορωνοϊό
 • ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ: 15 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: Όλοι και όλες στις Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
 • Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Κλάδων Μουσικής (ΠΕ79 και ΤΕ16) για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης Μουσικών Σχολείων για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας
 • Προσλήψεις 7.258 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
 • Ψηφοφορία

  Οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη σχολική χρονιά 2019- 2020 πως θα γίνουν;

  Από τους νέους πίνακες
  25 (29.8%)
  Από τους πίνακες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, δε θα προλάβουν να εκδώσουν νέους πίνακες
  59 (70.2%)

  Σύνολο ψηφοφόρων: 83

  Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.  (Αναγνώστηκε 106543 φορές)

  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

  Αποσυνδεδεμένος peteruoi

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 183
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #182 στις: Μάιος 30, 2019, 12:26:27 μμ »
  Αυτο που προσπαθώ να εξηγήσω τόσες μέρες είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά τον 3848 και συγκεκριμένα την συνεχιζόμενη παράταση μεταβατικών/προσωρινών διατάξεων και μη εφαρμογή του νόμου αυτού. Ο 3848 όμως, δεν υπάρχει πλέον. Η απόφαση του ΣτΕ, στο σημειο που αναφέρεται στους παλιούς πίνακες, δεν αφορα το νόμο Γαβρογλου.


  Παράθεση
  2.2.    Αφού, οι αποφάσεις του ΣτΕ  αφορούν έναν συγκεκριμένο νόμο, το ν. 3848/2010 της Διαμαντοπούλου γιατί το ΥΠ. Π.Ε.Θ. δεν τον καταργεί ώστε να είναι ανίσχυρες και οι αποφάσεις του ΣτΕ; Και τελικά ποιος κυβερνάει το ΣτΕ ή η πολιτική ηγεσία;

  Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι αναγκασμένο να συμμορφωθεί με την κρίση του δικαστή ότι η προϋπηρεσία των αναπληρωτών δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιοκρατική επειδή δεν ελέγχθηκε από το ΑΣΕΠ. Συνεπώς, ακόμη κι αν καταργήσει τον 3848/10 και σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία αναλάβει σήμερα ή στο μέλλον, αυτή η νομολογία  του ΣτΕ θα είναι ενεργή και παρούσα και θα ακυρώνει οποιαδήποτε σκέψη της πολιτικής ηγεσίας για  πριμοδότηση των αναπληρωτών με προϋπηρεσία που δεν έχει ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ 5 Συντάγματος «Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε  αρμόδιο όργανο όπως  νόμος ορίζει».

  Το Διοικητικό Δίκαιο είναι κατ` εξοχήν νομολογιακό δίκαιο. Η νομολογία του ΣτΕ αποτελεί πηγή δικαίου σε τέτοιο βαθμό  που η πάγια νομολογία του σε σημαντικά ζητήματα αποτέλεσε την αφετηρία για την μετέπειτα συνταγματική θεσμοθέτηση διατάξεων και από το  νομοθέτη. Επίσης, οι διοικητικές πράξεις που αντιβαίνουν σε δικαστική απόφαση πάσχουν από το νομικό πλημμέλημα της κατ` ουσίαν παράβασης διάταξης νόμου. Η προκήρυξη του Υπουργείου για την πρόσληψη αναπληρωτών  είναι μια διοικητική πράξη η οποία αν δεν λάβει υπόψη τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, θα προσβληθεί από εκπαιδευτικούς  που θα έχουν έννομο συμφέρον και θα ακυρωθεί από το ΣτΕ.

  Αυτό άλλωστε συνέβη και πέρσι. Το ΣτΕ λαμβάνοντας υπόψη το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον που είναι να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ουσιαστικά δεν ακύρωσε την Προκήρυξη του Υπουργείου για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία, το ανάγκασε όμως με την απόφασή του να θέσει από το σχολικό έτος 2016-2017 τη διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ θέτοντας αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια. Επομένως, η προτεινόμενη διάταξη πρέπει να είναι συνταγματικά ανεκτή αλλά και κοινωνικά δίκαιη για όλες τις κατηγορίες των αναπληρωτών. Αυτό επιτυγχάνεται, ειδικά, αν ληφθούν υπόψη τα εξής:

  α) H προτεινόμενη διάταξη είναι μεταβατική και προσωρινή. Αφορά στη σχολική χρονιά 2016-2017. Ως τέτοια, πρέπει να είναι κατά το δυνατόν συμβατή με τις διατάξεις των άρθρων του ν.3848/2010, που δεν κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ. Όχι γιατί μας αρέσει ο νόμος αλλά γιατί είναι αυτός που ρυθμίζει ένα πάγιο σύστημα, έχει κριθεί από το ΣτΕ και επομένως οι διατάξεις στις οποίες «πατάει» η προτεινόμενη ρύθμιση δίνουν μια ασφάλεια συνταγματικότητας.

  β) Η διάταξη πρέπει να μοριοδοτήσει την επιτυχία στο γραπτό διαγωνισμό του  ΑΣΕΠ, καθόσον, σύμφωνα με το ΣτΕ, οι επιτυχόντες έχουν υποστεί άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους μη έχοντες επιτυχία αναπληρωτές.  Γιατί συνέβη αυτό;

  Διότι, έως και το σχολικό έτος 2011- 2012, οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έγιναν σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία. Επίσης, μέχρι και το σχολικό έτος 2014 – 2015 όσοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν την 30ή Ιουνίου 2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 30 μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διορίστηκαν επιπλέον, εφόσον υπήρχαν εκπαιδευτικές ανάγκες. Με απλά λόγια ο αριθμός διοριστέων από τους πίνακες των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα ήταν πολύ μεγαλύτερος εάν η νομιμότητα, όπως την εννοεί η νομολογία του ΣτΕ, είχε επικρατήσει.

  Επειδή, λοιπόν, όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις ( παράγραφοι 1, 8 και 9 του άρθρου 9 του ν.3848/2010) κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, πρέπει η σημερινή ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  για τη σχολική χρονιά 2016-2017 να θεσπίσει τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ. Εδώ, πρέπει να προσθέσουμε ότι ήδη έχουν δικαιωθεί  επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη επειδή θεωρήθηκε ότι αδικήθηκαν από τις παραπάνω ρυθμίσεις και το ΥΠ.Π.Ε.Θ υποχρεώνεται να τους διορίσει ακόμη και αν ανήκουν σε ειδικότητες που σήμερα δεν χρειάζεται η εκπαίδευση.

  γ) Επειδή, υφίσταται ζήτημα σχετικά με την αξιοκρατική κτήση της προϋπηρεσίας, θα ήταν  σκόπιμο να μοριοδοτηθεί μόνον η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε περίπτωση που ήταν επιτυχόντες οποιουδήποτε διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Επειδή, όμως, η τρίτη προϋπόθεση είναι κοινωνικά άδικη για τους αναπληρωτές που δεν έχουν πάρει μέρος σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αφού για πολλά χρόνια  στήριζαν την εκπαίδευση υπηρετώντας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, επιλέγουμε να μετρήσουμε αυτοτελώς την προϋπηρεσία, δηλαδή, το ίδιο και στις δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών (επιτυχόντες  και μη επιτυχόντες).

  3.    Γιατί όχι 84 μήνες ανώτατη προϋπηρεσία όπως προβλέπει ο ν. 2190/1994 για τον διορισμό των δημοσίων υπαλλήλων; Σύμφωνα με τις διατάξεις του 2190/1994 αναγνωρίζεται προϋπηρεσία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα  και αφορά γενικώς τους διορισμό διοικητικών υπαλλήλων στο Δημόσιο. Για τους εκπαιδευτικούς υφίσταται ειδική νομοθεσία, ο ν. 3848/2010 και συγκεκριμένα για την αναγνώριση προϋπηρεσίας ισχύει το άρθρο 3 το οποίο σύμφωνα με τις αριθμ. 527/2015 και 4303/2015 του ΣτΕ είναι αξιοκρατικές και συνταγματικά ορθές.

  4.    Γιατί επιλέγεται η κλιμακωτή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας; Διότι δυνάμει των παραπάνω αποφάσεων του ΣτΕ είναι σκόπιμο να εφαρμοστεί το άρθρο 3 του ν. 3848/2010 αναφορικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας το οποίο προβλέπει την κλιμακωτή μοριοδότηση. Άλλωστε η κλιμακωτή μοριοδότηση είναι ορθή από συνταγματικά (άρθρο 4 παρ. 1,  5 παρ. 1 και 103) διότι ευνοούνται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν επί σειρά ετών και υπό δύσκολες συνθήκες,  υπηρετήσει την εκπαίδευση.

  quiz: Ποιος είναι ο συγγραφέας της δεύτερης παράθεσης;

  Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
   • E-mail
   • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:06:05 »

  Αποσυνδεδεμένος Πελαγονία

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 547
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #183 στις: Μάιος 30, 2019, 12:38:36 μμ »
  Είναι η απάντηση του Υπουργείου νομίζω για τις ενδεχόμενες ενστάσεις στον προτεινόμενο τότε νόμο Φίλη.

  Τί κερδίζω αν το βρἠκα;  ;D

  Αποσυνδεδεμένος Star Quality

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 655
  • Ενάντια στο φασισμό της "πολιτικής ορθότητας"
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #184 στις: Μάιος 30, 2019, 01:10:04 μμ »
  Πάντως είναι άχρηστοι τελείως...και καλά θα βγάζανε την Προκήρυξη της Ειδικής τον Ιανούαριο και της Γενικής τον Μάρτιο, έτσι είχε δηλώσει αυτός με την περίεργη μουστάκα, ο Γαβρόγλου.... τόση μα τόση καθυστέρηση....απαράδεκτοι....

  Αποσυνδεδεμένος mtsag

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1532
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #185 στις: Μάιος 30, 2019, 01:20:48 μμ »

  quiz: Ποιος είναι ο συγγραφέας της δεύτερης παράθεσης;

  H δεύτερη παράθεση δεν έχει σχέση με αυτό που λέω εγώ. Η δεύτερη παράθεση μιλάει για την προϋπηρεσία που πρέπει να έχει ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ. Guess what? Οι περυσινοί πίνακες είναι τέτοιοι.

  Μάλλον κάποιοι με έχετε παρεξηγήσει. Προφανώς και οι ΑΣΕΠιτες έχουμε αδικηθεί από τη μη εφαρμογή του νόμου όλα αυτά τα χρόνια. Γι αυτό και προσφύγαμε κατά του συστήματος Γαβρόγλου καθώς δε μας λαμβάνει υπόψη του. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα της χρήσης των περυσινών πινακών αν δεν είναι έτοιμοι οι καινούργιοι. Να σημειώσω τέλος, ότι τους πίνακες αυτούς υπάρχουν και τα μόρια από επιτυχία-ες ΑΣΕΠ.

  Υ.Γ. Προσωπικά, θεωρώ πιο πιθανό να κριθεί αντισυνταγματικό το σύστημα Γαβρόγλου, ή από το γεγονός ότι επί της ουσίας αποκλείει όποιον δεν έχει αρκετή προυπηρεσία ή από το τριετές κλείδωμα. Μου φαίνονται πιο καραμπινάτα από το δικό μας, έτσι όπως τα σκέφτομαι. Αλλά, ελπίζω στους δικηγόρους μας!
  « Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2019, 01:30:57 μμ από mtsag »

  Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
   • E-mail
   • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:06:05 »

  Αποσυνδεδεμένος Fani 35

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 543
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η ζωή είναι μπροστά...
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #186 στις: Μάιος 30, 2019, 01:27:33 μμ »
  Αν επέλθει αλλαγή στο υπουργείο παιδείας δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί ο νέος νόμος,ο οποίος μάλιστα αποδοκιμάστηκε από την αντιπολίτευση,θα πάμε με τους παλιούς μεχρι να τον τροποποιήσουν με τις δικό τους στίγμα..

  Αποσυνδεδεμένος svoura

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 139
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #187 στις: Μάιος 30, 2019, 02:47:43 μμ »
  Πάντως είναι άχρηστοι τελείως...και καλά θα βγάζανε την Προκήρυξη της Ειδικής τον Ιανούαριο και της Γενικής τον Μάρτιο, έτσι είχε δηλώσει αυτός με την περίεργη μουστάκα, ο Γαβρόγλου.... τόση μα τόση καθυστέρηση....απαράδεκτοι....


   ;D ;D ;D

  Αποσυνδεδεμένος ΡΕΑ.Τ

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2175
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #188 στις: Μάιος 30, 2019, 03:01:59 μμ »
  Αν επέλθει αλλαγή στο υπουργείο παιδείας δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί ο νέος νόμος,ο οποίος μάλιστα αποδοκιμάστηκε από την αντιπολίτευση,θα πάμε με τους παλιούς μεχρι να τον τροποποιήσουν με τις δικό τους στίγμα..
  Είναι λογικό! Θα ψηφιστεί νέο σύστημα διορισμού. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης για θέματα παιδείας, το ίδιο απαράδεκτο. Επίσης η επόμενη (εκτός απροόπτου) κυβέρνηση εννοείται ότι δε θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς στη γενική παιδεία. Στην ειδική θα το κάνει αφού τα κονδύλια δίνονται από τους έξωθεν προϊσταμένους. Επομένως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Άλλωστε από το 1997 και μετά κανένας νόμος δεν εφαρμόστηκε! Με μεταβατικές διατάξεις, μέσω αδιαφανών διαδικασιών, με τροπολογίες, οι νόμοι ακυρωνονταν και ΠΑΝΤΑ εις βάρος των επιτυχόντων στους γραπτούς διαγωνισμούς. Η ύβρις όλων των κυβερνήσεων ξεπερασε κάθε όριο, αφού θεωρείται...  κοινωνικό κριτήριο η προϋπηρεσία ΧΩΡΙΣ επιτυχία στο ΑΣΕΠ, επειδή όσοι προτίμησαν να "οργώνουν"την Ελλάδα με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, δεν προλάβαιναν να διαβάσουν!!!
  Ενώ εμείς παρότι εργαζόμαστε, είχαμε παιδιά κλπ προλαβαίναμε! Και βέβαια όταν κάναμε αιτήσεις στις Δευτεροβάθμιες, βρίσκαμε μπροστά μας τους γνωστούς/άγνωστους. Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας ακολουθούν αλά καρτ την τήρηση των νόμων. Παρά να δώσω περίπου 5000€ για να μου στείλουν μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας ή να πάρω ECDL σε 6 ημέρες!!! όχι για διορισμό, αλλά για να γυρίζω τη Ελλάδα εσαεί ως αναπληρώτρια και αν , προτιμώ να πληρώνω δικηγόρους, για να διεκδικήσω το διορισμό που μας στέρησαν. Ή έστω απλώς για να μπλοκάρει οποιαδήποτε σύστημα αγνοεί ότι υπάρχουν πολλοί νομοταγείς πολίτες!

  Αποσυνδεδεμένος kapoios_300

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 372
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #189 στις: Μάιος 30, 2019, 03:29:07 μμ »
  Ευχομαι να γινει καινουριος ΑΣΕΠ...Και εκει θα δουμε πολλα γλεντια.Εκει θα πεσει Τρελιο Γελιο.Περιμενω πως και πως...

  Αποσυνδεδεμένος Giplak

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 32
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #190 στις: Μάιος 30, 2019, 04:41:44 μμ »
  Αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ να ασχολούνται με την αναπλήρωση άτομα που μας κουνούσαν το δάχτυλο πανηγυρίζοντας για τους βέβαιους διορισμούς τους με το έκτρωμα Γαβρόγλου.
  Αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ όταν το άδικο, το συνταγματικά παράνομο, το προκλητικά ανήθικο καταλήγει εκεί που ανήκει, στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
  Καλό καλοκαίρι και καλές σας αναπληρώσεις!

  Αποσυνδεδεμένος nikolopol

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2826
  • ΠΕ 4.01
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #191 στις: Μάιος 30, 2019, 05:24:07 μμ »
  Ευχομαι να γινει καινουριος ΑΣΕΠ...Και εκει θα δουμε πολλα γλεντια.Εκει θα πεσει Τρελιο Γελιο.Περιμενω πως και πως...

  Νεος ασεπ με 100% απο αυτον πολυ δυσκολα συμφωνα με τις δηλωσης της αντιπολιτευσης....σιγουρα θα κανει με ποσοστο. Μς το θα κανει εννοω θα νομοθετησει....γιατι διορισμοι ειτε με την τωρινη ειτε με οποιαδηποτε κυβερνηση στην γενικη δεν θα κανανε. Για την ειδικη κραταω μικρο καλαθι αφου οι θεσεις δεν εχουν παρει φεκ παρολο που υπαρχουν στον προυπολογισμο. Θα δουμε συναδελφοι πλησιαζει ο καιρος.

  Αποσυνδεδεμένος proypiresia

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1291
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #192 στις: Μάιος 30, 2019, 05:26:34 μμ »
  Ο μοριοδοτικό διαγωνισμός με εποπτεία ασεπ είναι αντισυνταγματικός;  8)

  Παράθεση
  MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA ΣT΄ - Διοίκηση > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Yπηρεσιακή κατάσταση των οργάνων της διοίκησης
  'Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι)
  [...]

  **7. Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει.
  Νόμος μπορεί να προβλέπει ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας ή ειδικές διαδικασίες επιλογής προσωπικού για θέσεις το αντικείμενο των οποίων περιβάλλεται από ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις ή προσιδιάζει σε σχέση εντολής.[...]  https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-107/

  ας δουμε τι είπε το ΣτΕ με την 527  https://www.esos.gr/arthra/37061/i-apofasi-toy-ste-5272015-gia-tin-antisyntagmatikotita-ton-rythmiseon-toy-n-38482010

  σκέψη 13η
  Παράθεση
  η προϋπηρεσία και η εμπειρία συνιστούν τέτοια κριτήρια• η απόκτηση όμως της προϋπηρεσίας αυτής ανάγεται σε προσλήψεις αναπληρωτών ή ωρομισθίων, οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής
  αυτό ισχύει μόνο για όσους δεν έγραψαν πάνω από τη βάση στον ασεπ; μάλλον όχι, διότι καιο ασεπίτης είχε μπει στους πίνακες με τα μόρια του ασεπ, εν τούτοις η πρόσληψή του δεν υπόκειται σε έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, ήτοι ΑΣΕΠ
  Ωστόσο συνεχίζει το ΣτΕ
  Παράθεση
  Η προϋπηρεσία, πάντως, αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού επιτρεπτώς, κατ’ αρχήν (πρβλ. ανωτ. Σ.τ.Ε. 3593 - 3595/2008), λαμβάνεται υπόψη προκειμένου να προσαυξηθεί η βαθμολογία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για το διορισμό σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών (άρθρο 1 παρ. 7 ν. 2834/2000 και ήδη άρθρο 3 παρ. 1 ν. 3848/2010), ενώ, κατά τα εκτεθέντα σε προηγούμενες σκέψεις, έχει λειτουργήσει ως κριτήριο για την εκ νέου πρόσληψη εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων και την απόκτηση, ως εκ τούτου, περαιτέρω σχετικής προϋπηρεσίας κ.ο.κ
  κι αυτό φυσικά εξυπακούεται ισχύει και σε μοριοδοτικους διαγωνισμούς. Δεν λέει πως δεν μπορεί  να μετράει καθόλου. Σκέτη και αυτοτελώς δεν μπορεί.
  Το ΣτΕ στην απόφασή του  βλ. σκέψεις 4 της 527, επικαλείται τη γενική αρχή 
  Παράθεση
  4. Επειδή, κατά την παρ. 1 του άρθρου 103 του Συντάγματος: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν το λαό·... Τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από το νόμο»· κατά την παρ. 7, προστεθείσα με το από 6.4.2001 Ψήφισμα της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλής: «Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ..., γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει. …».
  άρα το δικαστήριο δέχεται τον διττό τρόπο διορισμού
  Παράθεση
  είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή
  στις δε 6-12 σκέψεις της απόφασης κάνει αναδρομή στα κατακαιρούς θεσπισθέντα συστήματα διορισμών
  και καταλήγει στον 3848, που προβλέπει γραπτό ασεπ...γιατί; διότι αυτός είναι ο τρέχων νόμος, ο σύγχρονος νόμος με τη λήψη της δικαστικής απόφασης. Σε αυτόν παραπέμπει...σε ποιον άλλον θα παρέπεμπε; είπε όμωςνα μην αλλάξει;
  ας δούμε τι λένε οι δικηγόροι που προσέφυγαν κατά του 60-40, 24μηνου, 30μηνου

  Τζαμτζής:
  Παράθεση
  Η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, δέχεται σε κάθε περίπτωση την προτεραιότητα του ΑΣΕΠ και του διενεργούμενου από αυτόν γραπτού διορισμού ως του μόνου κριτηρίου για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, με μόνη εναλλακτική τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων πάλι όμως υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, αποκλειόμενου άλλου κριτηρίου, πχ της προϋπηρεσίας, την οποία ναι μεν την δέχεται ως κριτήριο διαγωνισμού όχι όμως ως μοναδικό κριτήριο μόνιμου διορισμού.
  http://www.tzamtzis-law.gr/2015/03/20/%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%80-%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-3/

  Κολλυρης
  Παράθεση
  Συνεπώς είναι σίγουρα παραπλανητικό και μη ακριβές νομικά ότι δήθεν το ΣτΕ επιβάλλει το Α ή το Β ως υποχρεωτική επιλογή για το Υπουργείο.
  Εφόσον νόμος αλλάζει με νόμο μπορεί ο νομοθέτης (ήτοι Υπουργείο) να αλλάξει το νόμο και να "ξεπεράσει" την όποια απόφαση ερμηνεύει τον προγενέστερο νόμο με σεβασμό στο Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο (βασικές αρχές) αν θέλει. Είναι λοιπόν θέμα όχι νομικό αλλά πρωτίστως πολιτικής βούλησης. Κάθε δικαστική απόφαση μπορεί σαφώς να θέτει όρια. Και επιβάλλεται προφανώς τα όρια αυτά να τηρούνται. Δεν μπορεί όμως κανένα Δικαστήριο να προσδιορίζει πολιτικές κατ’ ουσίαν επιλογές ούτε να υποδεικνύει αν π.χ. θα γίνει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ή όχι (όπως θυμάμαι είχε υποστηριχθεί κάποτε από κάποιο φίλο συνάδελφό μου).
  https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/180108_simantiki-enimerosi-apo-toys-anaplirotes-me-proypiresia
  « Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2019, 05:28:25 μμ από proypiresia »

  Αποσυνδεδεμένος math22

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1042
  • Φύλο: Άντρας
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #193 στις: Μάιος 30, 2019, 05:59:11 μμ »
  Υπάρχουν 4 ενδεχόμενα:

  1. Να επαναφέρουν τον 3848(σχεδόν απίθανο)
  2.Να πάμε με τους περσινούς κυρωμένους(Η δυσκολία εδώ είναι στις προσφυγές που θα γίνουν καθώς είναι πιθανό να πέσει για πολλούς λόγους)
  3.Να πάμε με νόμο Γαβρόγλου με νομοθετική ρύθμιση για επέκταση της προθεσμίας για την κατάρτιση πινάκων(πιο πιθανό)
  4.Συνταγματική αναθεώρηση προσαρμοσμένη έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρανομίες
  Αυτο!!!!!!Απλα περιμενουμε.Ολα τα αλλα ειναι προσωπικες επιθυμιες

  Αποσυνδεδεμένος skathari

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 930
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #194 στις: Μάιος 30, 2019, 06:21:00 μμ »
  Αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ να ασχολούνται με την αναπλήρωση άτομα που μας κουνούσαν το δάχτυλο πανηγυρίζοντας για τους βέβαιους διορισμούς τους με το έκτρωμα Γαβρόγλου.
  Αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ όταν το άδικο, το συνταγματικά παράνομο, το προκλητικά ανήθικο καταλήγει εκεί που ανήκει, στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
  Καλό καλοκαίρι και καλές σας αναπληρώσεις!

  Ευχαριστούμε! Και στα δικά σου!

  Αποσυνδεδεμένος mtsag

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1532
   • Προφίλ
  Απ: Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-2020.
  « Απάντηση #195 στις: Μάιος 30, 2019, 06:46:24 μμ »
  Αυτο!!!!!!Απλα περιμενουμε.Ολα τα αλλα ειναι προσωπικες επιθυμιες

  Για την γενική, το απλά περιμένουμε έχει να κάνει με το ποιός θα κερδίσει τις εκλογές και τι θα σημαίνει αυτό για το σύστημα Γαβρόγλου. Όμως, σε ότι αφορά την αναπλήρωση είναι τελειωμένη υπόθεση, καθώς τα χρονικά όρια είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο ενεργός νόμος προβλέπει οτι αν μέχρι 15/7 δεν είναι έτοιμοι οι νέοι πίνακες πάμε με τους παλιούς κυρωμένους από ΑΣΕΠ (του 2018). Οι πίνακες αυτοί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα νομικό. Δεν ξαναγράφω το γιατί, το έχω εξηγήσει πολλές φορές, και στην τελική ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει.

   

  Pde.gr, © 2005 - 2020

  Το pde σε αριθμούς

  Στατιστικά

  μέλη
  • Σύνολο μελών: 30001
  • Τελευταία: MASKA3
  Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1038578
  • Σύνολο θεμάτων: 17765
  • Σε σύνδεση σήμερα: 447
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
  Συνδεδεμένοι χρήστες
  Μέλη: 7
  Επισκέπτες: 285
  Σύνολο: 292

  Πληροφορίες

  Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

  Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

  Επικοινωνία >

  Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
  TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

  Δημιουργία σελίδας σε 0.089 δευτερόλεπτα. 33 ερωτήματα.