0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ωραία θέτεις το δίλημμα και μακάρι να ήταν τόσο απλό. Ωστόσο -και επειδή όπως έγραψε και ο hkal παραπάνω η συγκεκριμένη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 20000 διορισμούς κατά την παρούσα τετραετία και γενικά ο καθένας μπορεί να τάζει ότι θέλει- στην πραγματικότητα καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε ποια προοπτική πιστεύεις.
Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου... προσωπικά θεωρώ θλιβερό μια κυβέρνηση που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει τις εκλογές (που θα γίνουν σε ένα μήνα) να κάνει προγραμματισμό διορισμων για το 20 και το 21 σα να μην τρέχει τιποτα και να υπογραφεί Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου και να κάνει δηλώσεις και να καλει την αντιπολίτευση να σχολιάσει και όλα τα άλλα. Αλλά πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.
Ως προς το «θετικό» του ζητήματος,από ό,τι κατάλαβα,και ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος, η εγκριτική απόφαση δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά ένα μεγαλοπρεπές «θα»,που σκοπό δεν έχει την υλοποίησή του,αφού η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, αλλά την έκθεση των αντιπάλων της. Η κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση για σημαντικές αποφάσεις,ουσιαστικά λειτουργεί ως υπηρεσιακή και δεν δικαιούται ούτε να υποθηκεύει την οικονομική πολιτική της χώρας,ούτε να προεξοφλεί την εκπαιδευτική πολιτική της επόμενης.Δηλαδή κάνει στην ουσία αντιπολίτευση από τώρα στην επόμενη κυβέρνηση!
Το έχω ξαναγράψει. Δε θα χαρώ με αυτά που θα σας συμβούν, αλλά δε θα σας λυπηθώ κιόλας. Ο καθένας με τις επιλογές του.
Είναι υποθήκευση της οικονομικής πολιτικής της χώρας οι προσλήψεις στην εκπαίδευση μετά από τόσα χρόνια και δεν αξίζει ούτε καν το ρίσκο να πάρει κανείς γι' αυτό; Αυτή η στάση είναι σίγουρα πολιτική επιλογή. Υπηρετεί όμως το κοινό καλό σίγουρα;