0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ουσιαστικά η Κεραμέως λέει ότι θα σεβαστούν τις προσλήψεια υτές και θα κάνουν και άλλες μέσω γραπτού ΑΣΕΠ ή μέσω ενός συστήματος που θα έχουν πλενονέκτημα οι νεοεισερχόμενοι.
Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκαν οι υπ' αριθ. 1942/2018 και 1943/2018 οριστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επί των από 15/03/2017 αγωγών, με αίτημα τη μονιμοποίηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών λόγω της 36μηνης προϋπηρεσίας τους. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απορριπτική του απόφαση, έκρινε ότι η μοναδική διαδικασία που ακολουθείται για τον διορισμό μονίμων υπαλλήλων είναι αυτή του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος.Με εκτίμηση,Sofia ----Attorney-at-Law
Είναι πολύ ενδιαφέρον το πως οι άνθρωποι 'ακούμε' διαφορετικά τα ίδια πράγματα. Η Κεραμέως δεν είπε απολύτως τίποτα για τις προσλήψεις αυτές! Ούτε κουβέντα, εκτός εαν κάπου μου διέφυγε. Το μονο που είπε (για τη γενική παιδεία) είναι ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένες προσλήψεις αφού μελετήσουν τα κενά. Αν απο αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα σεβαστεί τις 10500 προλήψεις της γενικής, τότε πάω πάσο. Αλλά εγώ δεν το άκουσα έτσι.
Ήταν απόλυτα λογικό -από νομικής άποψης- να απορριφθούν οι 36μηνίτες. Τα νομικά επιχειρήματα που έχουν αναπτυχθεί είναι κυρίως για το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Γραπτο ασεπ για αναπληρωτες δε θα κανει μου το ειπε βουλευτης της νεας δημοκρατιας θα νομοθετησουν μου ειπε μετα απο 2 χρονια μεχρι τοτε θα παμε με τους ισχυοντες πινακες
Αναφέρομαι στις προσλήψεις ειδικής αγωγής που ο Μητσοτάκης είπε ότι θα προχωρήσουν. Για τη γενική δεν έχουμε καμία εικόνα ουσιαστικά.
Δεν μπορει να παει στο ΕΔ εαν δεν εξαντλησει τα εγχωρια ενδικα μεσα...
Ακριβώς. Και στην Ελλάδα δεν υπάρχει τρόπος διορισμού από προϋπηρεσία. Αντίθετα μάλιστα. Εδώ κρίθηκαν παράνομες όλες οι προσλήψεις που γίνονταν παράλληλα με τον γραπτό ΑΣΕΠ όσο το σύστημα στην Ελλάδα ήταν ο γραπτός ΑΣΕΠ.
Τελος το ονειρο για 36μηνιτες...Ενταξει η δικηγορος λεει για ευρωπαικο κτλ...Ζησε Μαη μου...
Επειδή το θέμα που συζητείται δεν είναι για 10.500 διορισμούς και οι πιθανότητες που υπάρχουν να γίνουν σύμφωνα με τα δεδομένα, αλλά τί συμφέρει τον καθένα από εμάς, το οποίο είναι θεμιτό και απολύτως λογικό , η παραπάνω πιθανότητα είναι θαυμάσια. Τουλάχιστον για μένα...
Είναι πολύ ενδιαφέρον το πως οι άνθρωποι 'ακούμε' διαφορετικά τα ίδια πράγματα. Η Κεραμέως δεν είπε απολύτως τίποτα για τις προσλήψεις αυτές! Ούτε κουβέντα, εκτός εαν κάπου μου διέφυγε. Το μονο που είπε (για τη γενική παιδεία) είναι ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένες προσλήψεις αφού μελετήσουν τα κενά. Αν απο αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα σεβαστεί τις 10500 προλήψεις της γενικής, τότε πάω πάσο. Αλλά εγώ δεν το άκουσα έτσι.Υ.Γ. 1. Κακώς δεν ερωτήθηκε ξέκάθαρα για το θέμα αυτό. Αλλά ήταν στο ΣΚΑΙ, σιγά μην έκαναν ερωτήσεις που να 'καίνε'.Υ.Γ. 2. Μου φάνηκε γενικά 'αδιάβαστη' για τα δικά μας. Ένας ακροατής έστειλε μηνυμα όπου ρωτουσε αν οι δύο επιτυχίες που έχει στο ΑΣΕΠ θα μετρήσουν με την ΝΔ, αφου στο σύστημα του Γαβρόγλου δε μετράνε, και η Κεραμέως άρχισε να λέει τα δικά της για την προυπηρεσία των αναπληρωτών και το νέο γραπτό για τους νέους. Η εντύπωση που μου έδωσε (που μπορεί να είναι βέβαια λαθασμένη) είναι ότι η ερώτηση ήταν πολύ εξειδικευμένη και δε μου φάνηκε προετοιμασμένη για να μιλήσει για τα specifics ενός συστήματος προσλήψεων. Πράγμα λογικό βέβαια, αφού αυτό καίει μόνο εμάς και τα θέματα παιδείας είναι πολλά και ευρύτερα.
Ακριβώς έτσι είναι. Είναι προφανές από τα λεγόμενά της ότι οι προσλήψεις της γενικής θα είναι σίγουρα πολύ λιγότερες από 10.500. Προσωπικά έχω αμφιβολίες ότι θα τηρήσει και τις 4.500 προσλήψεις της ειδικής, αν και αυτό είναι πιο πιθανό καθώς οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει πολύ.