0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό είναι δική σας εκτίμηση. Αλλά ακόμα κι αν ισχύει, δεν είναι καθήκον του κράτους να ενισχύει μια τέτοια τάση, ακόμα και βάσει Συντάγματος. Δεν μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία με ελλιπή παιδεία.
Τα προγραμματα ειναι δημοσιοποιημενα και σε αυτη τη βαση εγκρινονται η απορριπτονται.
Καλά, για το τι διαβάζει ο καθένας πριν επιλέξει, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να επιλέξει ό,τι θέλει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι, αν η πλειοψηφία αποφανθεί ότι η παιδεία είναι μηδαμινής αξίας, πως αυτό ισχύει κιόλας.
Απ οτι καταλαβα αναφερεστε στην προσωπικη σας αποψη.Και η δικη μου γνωμη ταυτιζεται με τη δικη σας.Η παιδεια θα επρεπε κατ εμε να αποτελει απολυτη προτεραιοτητα.Συμφωνουμε.Ομως η πλειοψηφια διαφωνει μαζι σας και μαζι μου.Και επειδη εχουμε δημοκρατια εφαρμοζεται αυτο που πιστευουν οι πολλοι ( δηλαδη η παιδεια αποτελει την τελευταια προτεραιοτητα)
Απ οτι καταλαβα αναφερεστε στην προσωπικη σας αποψη.Και η δικη μου γνωμη ταυτιζεται με τη δικη σας.Η παιδεια θα επρεπε κατ εμε να αποτελει απολυτη προτεραιοτητα.Συμφωνουμε.Ομως η πλειοψηφια διαφωνει μαζι σας και μαζι μου.Και επειδη εχουμε δημοκρατια εφαρμοζεται αυτο που πιστευουν οι πολλοι ( δηλαδη η παιδεια αποτελει την τελευταια προτεραιοτητα)Σχετικα δε με τα προγραμματα των κομμάτων το ειδατε το ξερετε και το καταλαβαινετε...Δημοσιοποιουνται και εγκρινονται η απορριπτονται απο την πλειοψηφια..και στη συγκεκριμενη περιπτωση εγκριθηκε το σχετικο προγραμμα...
Eπειδή έχουμε δημοκρατία, οφείλουμε όλοι να τηρούμε το Σύνταγμα. Και ανεξάρτητα από τις αξιολογήσεις του καθενός, το Σύνταγμα στο άρθρο 16 παρ. 2, που δεν τελεί υπό αναθεώρηση, λέει τα εξής:"H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Υπεγράφη η απόφαση για μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠhttps://www.ert.gr/frontpage/ypegrafi-i-apofasi-gia-monimo-diorismo-10-500-ekpaideytikon-meso-asep-dilosi-gavrogloy/
Μπορείς σε παρακαλώ να ποστάρεις μια έρευνα που να πιστοποιεί αυτά που αναφέρεις?
Απλούστατα το υπουργείο παιδείας έστειλε αίτημα στο ΑΣΕΠ για να εκδώσει προκήρυξη. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής μόνο τυχαία δεν είναι...
Πολυ σωστα εχετε δικιο.Δεν αναφερει ομως πουθενα το συνταγμα οτι πρεπει να ειναι "πρωτης προτεραιοτητας τομεας" ( εναντι των υπολοιπων του δημοσιου) και οχι "τελευταιας πρπτεραιοτητας τομεας" (οπως ειναι τωρα με επιλογη της πλειοψηφιας).Το συνταγμα θεωρει οτι πρεπει να υπαρχει μια καποια δηνοσια παιδεοα και υπαρχει.Απλα ειναι τελευταιας προτεραιοτητας τομεας γιατι διαχρονικα ετσι πιστευει η πλειοψηφια οτι πρεπει να ειναι.Δεν βλεπω παραβιαση συνταγματικης διαταξης με καθε επιφυλαξη διοτι δεν ειμαι συνταγματολογος.Αν.κανω λαθος καπου διορθωστε με.
To Σύνταγμα λέει ότι είναι
Η ιστορία με το δημογραφικό που κάποιοι επικαλούνται επίμονα είναι το εργαλείο που κατασκεύασε ο ΟΑΣΑ για να μπορούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να δικαιολογούν τις απολύσεις. Και απο ότι φαίνεται το μασάζ έχει αρχίσει. Απαντήστε μου σε ένα υποθετικό σενάριο. Αν τα τελευταία χρόνια συνέβαινε το αντίθετο, δηλ. είχαμε "υπεργεννητικότητα", το κράτος θα έκανε προσλήψεις? Τα στατιστικά νούμερα που μας παρουσιάζουν ανακυκλώνονται. Οι βασικές ανάγκες όμως είναι σταθερές. Και η παιδεία είναι συνταγματικό δικαίωμα. Εδώ και δέκα χρόνια, πιο έντονα, συνεχώς υποβαθμίζεται τεχνητά. Μόνιμοι διορισμοί τώρα. Ότι άλλο σχολιάζουμε είναι νερό στο μύλο που έχει στηθεί...