0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ'αυτό θα συμφωνήσω 100% μαζί σου, η ΠΔΣ δημιούργησε προβληματικές καταστάσεις. Το θέμα είναι ότι δεν αφορά όλους τους κλάδους και το σύστημα που θα ισχύσει πρέπει να ισχύει για όλους.Θυμάσαι έναν υπουργό παιδείας πριν από 2-3 χρόνια προσπάθησε να περάσει ένα σχέδιο νόμου για τους αναπληρωτές, σύμφωνα με το οποίο θα μοριοδοτούνταν οι επιτυχίες ΑΣΕΠ, δε θα μετρούσαν τα δυσπρόσιτα και καταργούνταν η ποσόστωση των τριτέκνων; Πέσανε να τον φάνε, κατά κύριο λόγο οι δάσκαλοι. Κάθε σύστημα που πάει να περάσει, αναγκαστικά θα δυσαρεστήσει κάποιους. Και γι'αυτό, πολύ φοβάμαι, ότι δεν θα εφαρμοστεί κανένα σύστημα και δε θα γίνουν διορισμοί.
Αντιδράσεις θα υπάρχουν σε κάθε προτεινόμενο σύστημα. Το θέμα είναι το σύστημα να είναι συνταγματικό ώστε να μην καταπέσει στα δικαστήρια. Εδώ δύο λύσεις υπάρχουν. Είτε γραπτός ΑΣΕΠ με λογικές προσαυξήσεις σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά κριτήρια και προϋπηρεσία ή το σύστημα μοριοδοτησης που ισχύει στο υπόλοιπο δημόσιο. Όσο δεν ψηφίζεται ένα από τα δύο δύσκολο να υπάρξουν έστω και λίγοι μόνιμοι διορισμοί.
Εδώ κάνουν προσφυγή της μηδενικής προϋπηρεσίας οι οποίοι λογικά λόγω ηλικίας θα διαθέτουν μεταπτυχιακό, διδακτορικό κλπ. Και αυτοί βρίσκουν λίγα τα 40 και τα 20 μόρια! Ας το ξεχάσουμε.
Το 24μηνο δεν προϋπέθετε επιτυχία στο ΑΣΕΠ.
Επειδη συνεχίζεται η διαμάχη για τους διορισμούς στην γενική παιδεία....δεν έχετε αναλογιστεί γιατί οι 25.000 του κ. Μπλατά...έγιναν τελικά 10.000; Αυτές τις ημέρες συζητώντας με συνάδελφους από διάφορα σχολεία στο ΠΥΣΠΕ που υπηρετώ (επαρχιακό) πληροφορήθηκα ότι σε όλα τα δημοτικά υπάρχει δραματική μείωση του μαθητικού δυναμικού..σε μερικά της τάξεως των 30 μαθητών.Πως θα γίνουν χιλιάδες διορισμοί σε βάθος τριετίας..χωρίς μαθητές και με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς κατά πάσα πιθανότητα; Το οικονομικό το αφήνω στην άκρη.Κάθε απάντηση τεκμηριωμένη είναι δεκτή...εκτός από ύβρεις και ειρωνείες...
Θα μας λες το ίδιο κάθε μέρα? Να τοποθετηθεί και η th1 παρακαλώ. Μήπως φταίει που η κοινωνία κατατάσσει την παιδεία ως τομέα τελευταίας σημασίας?
Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Υπάρχουν περιπτώσεις στο δημόσιο που ισχύουν άλλα συστήματα, για κλάδους που απαιτούν ειδικές γνώσεις (μπορεί και να το διατυπώνω λάθος). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γιατροί, για τους οποίους ισχύει εντελώς διαφορετικό σύστημα από το υπόλοιπο δημόσιο. Δεν ισχύουν κοινωνικά κριτήρια και είναι λογικό, γιατί κανένας μας δεν θα ήθελε να πάει σε γιατρό που προσελήφθη απλώς και μόνο γιατί έχει 4 παιδιά. Είναι εντυπωσιακό ότι για τους δασκάλους των παιδιών μας αυτό φαίνεται φυσιολογικό. Εδώ είναι καθαρά θέμα του τι δασκάλους θέλουμε και σε αυτό, δυστυχώς, δεν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση. Ψάχνουμε για ένα σύστημα δίκαιο, αλλά το δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση δε σημαίνει ότι θα είναι και απαραίτητα αποτελεσματικό. Αλλά τώρα ανοίγω άλλη, τεράστια συζήτηση, που δεν είναι της παρούσης
Συναδελφε αν δεν γνωριζετε σας παρακαλω μην γραφετε. Το 24μηνο ειχε επιτυχια ασεπ. Μην μπερδευετε πραγματα
Πάντως, αν μη τι άλλο ,τα επιχειρήματα σου είναι ατράνταχτα.Αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα......
Φυσικά και κάνουμε προσφυγή εμείς της μηδενικής. Το σύστημα Γαβρογλου μας αφήνει στο διηνεκές εκτός εκπαιδευσης, καθώς είναι φωτογραφικό.