0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έτσι είναι. Στη Δευτεροβάθμια εννοείται πως ο πε02 είναι ικανότατος να διδάξει όλα τα φιλολογικά κι αν δεν είναι οφείλει να γίνει (υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι με πρώτον τη μελέτη). Ο πε04 επίσης ικανός για όλες τις φυσικές επιστήμες. Για τους ξενόγλωσσους αμφιβάλλω - λόγω εμπειρίας το λέω- θα εξαιρέσω της Αγγλικής. Κι επειδή κάποιος αναφέρθηκε στην τάση στην Ευρώπη να πω εδώ ότι στις περισσότερες χώρες ο κάθε καθηγητής διδάσκει 3 με 4 αντικείμενα. Καμία εξειδίκευση! Προς τα κει πηγαίνει το πράγμα κι εδώ. Οι ειδικότητες που εργάζονται στο ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι υπερβολικά πολλές. Ελάχιστες απαιτούνται. Έχω μεγάλη περιέργεια: πώς θα μοιραστούν σε ειδικότητες οι 10.000;
Γιατί να περιπλέκει την κατάσταση; Εφόσον προβλέπεται από το νόμο μπορεί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών στη γενική από τους περσινούς πίνακες (2018-19), διορισμοί στη γενική δεν προβλέπονται για την επόμενη χρονιά-με τα μέχρι στιγμής δεδομένα-σωστά;Ούτως ή άλλως, μέχρι τώρα οι δύο πίνακες (γενικής-ειδικής) είχαν διαφορετική μοριοδότηση των κριτηρίων τους.Δε νομίζω να έχει σχέση η μια διαδικασία-προκήρυξη με την άλλη.
δε ξερω, εμένα σε όλη αυτη την ιστορία κάτι δε μου κάθεται καλά γιατί, ποτέ και τίποτα δε ''σχεδιάζουν'' έτσι απλά
Τους δίνει το δικαίωμα μετά από πέντε χρόνια παραμονή στην ειδική.
Νομίζω ότι για το πώς θα μοιραστούν σε ειδικότητες είναι το μόνο που δε χρειάζεται να μας ανησυχεί: θα γίνουν 10.500 διορισμοί;;;
επειδή κάποιος αναφέρθηκε στην τάση στην Ευρώπη να πω εδώ ότι στις περισσότερες χώρες ο κάθε καθηγητής διδάσκει 3 με 4 αντικείμενα. Καμία εξειδίκευση! Προς τα κει πηγαίνει το πράγμα κι εδώ. Οι ειδικότητες που εργάζονται στο ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι υπερβολικά πολλές. Ελάχιστες απαιτούνται.
Εκεί είναι το πρόβλημα! Αν ήταν προγραμματισμένο θα είχαμε ακριβή αριθμό αν ειδικότητα. Τώρα είναι πώληση ελπίδος!
Τώρα δεν είναι ούτε καν "πώληση" ελπίδων. Οι διορισμοί όταν γίνουν θα αφορούν στην ειδική αγωγή, η οποία θα "μεταμορφώνεται" σε γενική. Ακριβώς το ίδιο "έργο" που παρακολουθούμε με τους αναπληρωτές. Θα τους βρίσκουμε εσαεί μπροστά μας! Ας το πάρουμε απόφαση, ότι οι διορισμοί για τη γενική είναι "όνειρο θερινής νυκτός". Συλλυπητήρια σε όλους τους συναδέλφους της γενικής αγωγής!
και γιατι υπάρχουν τα δικαστήρια ? ας οργανωθούμε
Χαζοί είναι να αφήσουν τα προνόμια της Ειδικής για να πάνε στη Γενική ;