0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γενικη και ειδικη παμε με τους πινακες του 2018-2019.Τα ελεγα απο τον Απρίλιο ότι θα γίνει έτσι, αλλά σε μερικούς δεν συνέφερε να το αντιληφθούν...Δεν εχω παρε δωσε με υπουργεια, απλως σκεφτηκα με την απλη λογικη...Τωρα μενει να δουμε 2
Κατά τη γνώμη μου επειδή στη γενική οι προσλήψεις θα πάνε σίγουρα με παλιό σύστημα με τελείως κλειδωμένους περσινούς πίνακες, θέλω να ρωτήσω το εξής:Αν καθυστερήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά να βγάλουν νέα πρόσκληση για του χρόνου, δική τους ή τροποποιημένη, και ξανά δεν βγουν οριστικοί το επόμενο καλοκαίρι δεν σημαίνει αυτόματα ότι για τους ίδιους λόγους όπως φέτος θα ξαναχρησιμοποιηθούν οι ίδιοι κλειδωμένοι πίνακες;
Για μένα, ο μόνος λόγος που θα είχε κάποιος να κάνει προσφυγή για τη χρήση των περσινών πινάκων φέτος είναι αυτό που λες: να αποφυγει τη χρήση τους και του χρόνου.
Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικα. Πιστεύω ότι η πρόθεση του νομοθέτη στο συγκεκριμένο σημείο του νόμου είναι να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς αναπληρωτες σε περίπτωση που κάτι θα καθυστερουσε. Θεωρώ ότι εάν ήταν να ισχύει αυτό που λες θα υπήρχε ρητή πρόβλεψη στο νόμο.
Για μένα, ο μόνος ουσιαστικός λόγος που θα είχε κάποιος να κάνει προσφυγή κατά της χρήσης των περσινών πινάκων φέτος είναι αυτό που λες: να αποφυγει τη χρήση τους και του χρόνου.
Θα σου πω τη γνώμη μου για το 2. Ο ευκολότερος τρόπος ν' αλλάξει είναι μέσω θετικής έκβασης της σχετικής δικαστικής προσφυγής. Διαφορετικά, είναι πιο μπερδεμένο. Ο λόγος είναι ότι το τριετές κλείδωμα αναφέρεται όχι μόνο στο νομό, αλλά και στην ίδια την προκήρυξη που βγήκε. Και η εκ των υστέρων τροποποίηση των όρων μιας προκήρυξης φαντάζομαι ότι εγείρει νομικά ζητήματα.
Ούτε εγώ δηλώνω δικηγόρος συνάδελφε. Παραγωγική κουβέντα κάνουμε προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι διαβάζουμε στο νομό. Η τοποθέτησή μου χωρίς να αμφισβητώ τη δική σου οπτική έχει να κάνει με το ότι θεωρώ πως η ισχύς της χρήσης περσινών πινάκων στην περίπτωση της γενικής βάλετε πολύ εύκολα χωρίς υπάρχουσα σε εξέλιξη. Αυτό και μόνο!
Τόσο καιρό που μιλάμε αν είχε εκδοθεί προκήρυξη και στη γενική η χρήση των περσινών πινάκων θα ήταν αυτονόητη κ προφανής. Ακόμη κι αν αποτελέσματα έβγαιναν το επόμενο καλοκαίρι...
Συγγνώμη αν έχει απαντηθεί: η χρήση περσινών πινάκων (κλειδωμένων π.χ. στις 30-04-2018, με ή χωρίς προκήρυξη) δεν προσκρούει στην απόφαση του ΣΤΕ ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν μέχρι το σχολικό έτος 2018-19; Ας μας εξηγήσει κάποιος, αν είναι εύκολο. Ευχαριστώ.
Μα κι εγώ δεν αμφισβητώ τη δική σου οπτική! Διαφορετικοί άνθρωποι βλέπουμε/ερμηνεύουμε με διαφορετικό τρόπο κάποια σημεία ενός νόμου, τι πιο φυσιολογικό;
Εννοώ ότι, παίρνοντας ως υπόθεση εργασίας ότι θα πάμε με τους παλιούς, θεωρώ ότι δικαστικά αυτό δεν μπορεί να μπλοκαριστεί για φέτος. Αλλά θα μπορούσε να βγει μια απόφαση που θα περιόριζε τη χρήση τους πχ μόνο για φέτος, και έτσι να μην παίξει το σενάριο που έγραψε πιο πάνω ο kapoioskapoukapote, να χρησιμοποιηθούν δηλαδή και σε επόμενη χρονιά με το επιχείρημα ότι 'δεν προλάβαμε'.