0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πες τα χρυσοστωμε..... Θέλω να μαι από μια μεριά να βλέπω και τα μούτρα αυτών που έστηνα τα τσαντηρια τους στο υπουργείο για να περάσει το προσοντολογιο και να γίνουν γαργάρα τα μόρια του ΑΣΕΠ. Γραπτός ασεπ θα λένε και θα κλαίνε...
Με μια κοντυλιά ο κύριος Γαβρόγλου "νομιμοποίησε" όλα τα "παραθυράκια". Κι εκεί που είχαμε κανα δυο τώρα έχουμε εκατοντάδες. Με τις ευλογίες της ΟΛΜΕ η οποία πολέμησε τον γραπτό διαγωνισμό. Θα τον αναζητήσετε μερικοί!
Ο καθένας ζει τη ζωή που θέλει αγαπητή. Με ποιο τρόπο κάποιος αποκτά τους τίτλους είναι υπόθεση δική του και των οικείων του, οχι δική σου, εκτός εαν έχεις μάθει να λειτουργείς με διαστρεβλωμένες γενικεύσεις για όλους τους έχοντες μεταπτυχιακούς τίτλους. Όσα αναφέρεις για τη ζωή, τα έχεις προφανώς ενστερνιστεί από τα βιώματά σου. Που κολλάνε άραγε οι προσωπικές επιλογές και η διαμόρφωση της ζωής κάποιου, με τον μεταπτυχιακό τίτλο που ΚΑΘΕ επαγγελματίας που εκτιμά την ειδικότητά του, επιδιώκει να κάνει πρωτίστως για το γνωστικό μέρος και συνακόλουθα για την επαγγελματική εξέλιξη; Το να προσπαθώ να σε πείσω για το αυτονόητο είναι τουλάχιστον περιττό. Υπάρχουν σχολές που δέχονται μεταπτυχιακούς με εξετάσεις ή συνέντευξη, με σπουδές δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, με δίδακτρά υψηλά ή προσιτά, με υψηλές απαιτήσεις ή με διαχειρίσιμες απαιτήσεις, με διευκολύνσεις στη καταβολή διδάκτρων ή χωρίς. Μετά από τόοοσες επιλογές, εσύ έχεις επιλέξει ακόμα να μην κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές; Δικαίωμα σου είναι και σεβαστό, απλώς δείξε σεβασμό και στους κατόχους.Φιλικά πάντα.
σε ποια χώρα ζεις; αυτά που λες ισχύουν όταν τα μεταπτυχιακά χρειάζονται στα αλήθεια και αν είναι πραγματικά μεταπτυχιακά και όχι της πλάκας που είναι εδώ στο ελλάντα έχεις ταλέντο. και όχι δεν είναι αστείο να φτιάξεις την ζωή σου σαν άνθρωπος. να έχεις γήινες φιλοδοξίες και όχι να μαθαίνεις δια βίου. είναι νόμος της οικονομίας ότι ποτέ δεν προσφέρεις περισσότερα απ' όσα σου ζητάνε.στην ελλάδα δεν χρειάζονται όλες αυτές οι σπουδές , οι σχολές , τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά. εσύ ψάχνεσαι πως να χωθείς στο δημόσιο που τα ζητάει όλα αυτά για να δικαιολογήσει τα δικά του τα άχρηστα και αχρείαστα πανεπιστήμια και σχολές που οι περισσότερες έπρεπε να έχουν κλείσει χτες. και αν αναρωτιέσαι για το άχρηστα και αχρείαστα σκέψου λίγο...
Ο όρος "διά βίου μάθησης" είναι επικίνδυνος και ύπουλος. Συμπέρασμα: δεν είσαι ποτέ "αρκετός" για το ανύπαρκτο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο βάλλεται από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, μέχρι να αποδομηθει τελειωτικά και αμετάκλητα.
δύσκολο να είσαι νέος ανεξάρτητος και ταυτόχρονα να μαζεύεις όλα αυτά τα χαρτιά.είναι έξυπνο να ζει κανείς με το χαρτζιλίκι των γονιών του μέχρι μέχρι τα 40;
δεν γνωρίζω κανέναν τέτοιο. Μα ποσο δύσκολο ειναι να κανεις μεταπτυχιακο στις μερες μας; Αν δεν θελεις εσυ, δεν σημαινει οτι οι αλλοι το εκαναν με τις συνθηκες που εσυ φανταζεσαι. Διατηρεις μια στερεοτυπικη αντιληψη για την εκπαιδευση του σύγχρονου εκπαιδευτικου, που δεν συναδει με την εποχή μας. Συγνωμη που στο λεω.
Αντι να κλαίμε πανω από το ''χυμενο γάλα'', ας παραδειγματιζόμαστε από εκείνους που κινήθηκαν έξυπνα εγκαιρα και έκαναν μεταπτυχιακά τότε που ακομα δεν ειχαν κορεστεί οι αγορές, και σήμερα εργάζονται οχι μονο ως αναπληρωτές αλλά και τα απογευματα σε ιεκ, σδε, φροντιστήρια ή οπου αλλου κάνουν κέφι νιωθωντας πιο ασφαλεις εργασιακα. Γι αυτούς λειτούργησε η δια βιου μάθηση, για αλλους είναι χαμενος κόπος με μανία καταδίωξης από το σύστημα; Συγνώμη, αλλά καλύτερα να παραδειγματιζόμαστε από εκείνους αντί να τα βάζουμε με το δήθεν κακό-αδικο σύστημα. Τελος, το οτι μοριοδοτούνται μεταπτυχιακά, Η/Υ και γλώσσες, σεμινάριο, ειναι δεδομένα ορθό. Αν θελουμε να μιλαμε για το σύγχρονο σχολειο, ο εκπαιδευτικος οφειλει να αποδειξει οτι γνωριζει Η/Υ, ξένες γλώσσες για να μπορει να διαβαζει μελετες του αντικειμενου του, να συμμετέχει σε φορουμ αλλων χωρών με τους μαθητές του, να συμμετέχει σε προγράμματα ερασμους κλπ κλπ. Αυτος ειναι ο σύγχρονος εκπαιδευτικος και οφειλει να αποδεικνύει οτι κατέχει αυτές τις δεξιοτητες, για τις οποιες και μοριοδοτείται δικαιως.
Τα μεταπτυχιακά και την οποιαδήποτε επιμόρφωση, πρέπει να τα κάνεις για "την πάρτη σου" και όχι για να διοριστεις ξεπερνώντας τον άλλο που έκανε λιγότερα από σένα. Αυτό ισχύει αν μιλάμε για αυτοβελτιωση και όχι για αέναο κυνήγι προσόντων.
Oσα ζητά η προκηρυξη ειναι οι ''βασικες δεξιοτητες γραμματισμού'' του σύγχρονου εκπαιδευτικου στον 21ο αι. και οχι του εκπαιδευτικου της δεκαετιας του 70-80. Επειδη εσεις δεν εχετε ακαδημαικα προσοντα, δεν σημαινει οτι το κρατος δεν θα επιβράβευε οσους τα διαθετουν
Ενώ εσύ εννοείς ότι είσαι "εγγράμματος" και κατάλληλος για εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γιατί όχι τριτοβάθμια; Με τόσα προσόντα θα αδικηθεις.