0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας..Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν συνάδελφοι αναπληρωτές, οι οποίοι είναι παντρεμένοι και έχουν ανακαλύψει κάποιον τρόπο συνυπηρέτησης. Γνωρίζω ότι στις αιτήσεις δεν υπάρχει κάτι που να το εξασφαλίζει αυτό. Όμως στην περίπτωση που δεν θίγονται τρίτα άτομα γιατί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο; Αρκετοί λένε δηλώστε ένα μέρος. Αυτό θέτει μεγάλους κινδύνους για να μην δουλέψει κάποιος από το ζευγάρι. Ξέρει κάποιος-α κάτι παραπάνω; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον (του χρόνου); Αν υπάρχουν πολλά ζευγάρια μήπως πρέπει να στείλουμε μια ομαδική επιστολή στην υπουργό; Μπορεί να μην έχουν γνώση του θέματος.Ευχαριστώ!
Η συνυπηρέτηση αδικεί στους ανύπαντρους. Γιατί κάποιος να βρεθεί σε μια δεύτερη επιλογή του;Οι παντρεμένοι διαλέγουν πρώτοι σχολεία σε κάθε φάση ακόμα και μακριά από τον τόπο τους χωρίς να έχω καταλάβει το όφελος από αυτό.
Καλησπέρα.Είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες οικογένειες αναπληρωτών εκαπιδευτικών, οι οποίες κάθε χρόνο αναγκάζονται να χωρίζονται με τις γνωστές σε όλους συνέπειες...Πιστεύω πως αν υπήρχε διάθεση θα βρίσκονταν και ο τρόπος για να πραγματοποιηθεί η συνυπηρέτηση. Το είχα γράψει και στη Δημόσια διαβούλευση παλιότερα χωρίς φυσικά καμία ανταπόκριση.Πιστεύω πως είναι ευκαιρία να γίνει μία ομαδική προσπάθεια.
Καλημέρα σας..Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν συνάδελφοι αναπληρωτές, οι οποίοι είναι παντρεμένοι και έχουν ανακαλύψει κάποιον τρόπο συνυπηρέτησης. Γνωρίζω ότι στις αιτήσεις δεν υπάρχει κάτι που να το εξασφαλίζει αυτό. Όμως στην περίπτωση που δεν θίγονται τρίτα άτομα γιατί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο; Αρκετοί λένε δηλώστε ένα μέρος. Αυτό θέτει μεγάλους κινδύνους για να μην δουλέψει κάποιος από το ζευγάρι. Ξέρει κάποιος-α κάτι παραπάνω; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον (του χρόνου); Αν υπάρχουν πολλά ζευγάρια μήπως πρέπει να στείλουμε μια ομαδική επιστολή στην υπουργό; Μπορεί να μην έχουν γνώση του θέματος.Ευχαριστώ!Και αυτοί που είναι παντρεμένοι και ο σύζυγός, για παραδειγμα, έχει δική του δουλειά σε ένα μέρος δεν μπορεί να ακολουθήσει εκεί που θα παει η σύζυγος. Επομένως ένας από τους δύο δεν δουλεύει ή μένουν μακριά. Όσοι είναι παντρεμένοι με στρατιωτικούς ξέρω ότι κανονίζουν τις μεταθέσεις σε περιοχές με πολλά κενά οπότε δουλεύουν και οι δύο.
Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος ώστε να μην αδικούνται οι ανύπαντροι.Έστω για παράδειγμα ότι πέρνουν τον ένα πρώτα στην Αθήνα και μετά από 1 μήνα τον άλλο στη Λακωνία. Θεωρείτε ότι είναι άδικο να μετακινήθει και ο πρώτος στη Λακωνία εφόσον υπάρχει κενό στην ειδικότητά του;
Δεν νομίζω ότι με το παράδειγμα που ανέφερα αδικείτε κάποιος από τον πίνακα. Αν το διαβάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Τώρα για την επιλογή του σχολείου δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά θεωρώ ότι μια οικογένεια που έχει 2-3-4-5 παιδιά, να έχει την δυνατότητα να διαλέξει έτσι ώστε να είναι κοντά στην πόλη σε γιατρούς σε νηπιαγωγεία κλπ κλπ. Μην ξεχνάμε ότι χάρη σε αυτές τις οικογένειες και τα παιδιά έχουμε εμείς δουλειά.Και όχι η βέρα δεν βοηθάει ώστε να διδάξεις καλύτερα. Όμως αναρωτιέμαι τι βοηθάει; Ο βαθμός της σχολής;; Που αρκετοί είχαν έτοιμα τα θέματα από τις διάφορες παρατάξεις; Τα μεταπτυχιακά που πολύ τα αγοράζουν όπως πολλές φορές έχω διαβάσει εδώ μέσα;; Ο ΑΣΕΠ; Σε 2 ώρες γραπτής εξέτασης δείχνει κάποιος τι καθηγητης-τρια είναι; Κλπ κλπ. Αν πάμε με αυτήν την λογική πιστεύω δεν πάμε πουθενά.
Αφού λοιπόν δε βοηθάει τίποτα για να αναδειχθεί ο επαρκεστερος εκπαιδευτικός , ο καθένας συνεχίζει να διεκδικεί ο,τί τον βολεύει. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την ανεκδιηγητη Γιαννάκου, η οποία ΔΙΟΡΙΣΕ πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, γιατί... το διεκδίκησαν! Κάποιοι άλλοι εξετάζονταν γραπτώς στο ΑΣΕΠ. Και αναρωτιέμαι: υπήρχε λόγος να προσπαθούν; Συμπέρασμα: η επετηρίδα, η οποία καταργήθηκε για να επικρατήσει υποτίθεται η αξιοκρατία, προφανώς καταργήθηκε για να συνεχιστεί το γνωστό πελατειακό κράτος. Απογοήτευση. Υ.Γ Όσοι συνάδελφοι αδυνατούν ή είναι επιλογή τους να μην τεκνοποιήσουν , τελευταίοι. Επιεικως απαράδεκτο!
ναι γιατι π.χ. εγω θα ειμαι ανύπαντρος απο τη Λακωνια και δε θα χάσω το κενό στον τόπο μου να πάω Δωδεκάνησα