0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ λέω να επιλέγουν πρώτοι τοποθέτηση στο νομό ή να συνυπηρετούν και αυτοί που έχουν δει άλλον αναπληρωτή/ρια να τους αρέσει. Π.χ. έχεις δει έναν ωραίο ΠΕ70 δάσκαλο που έχει τοποθετθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά εσύ είσαι φιλολογινα ΠΕ02 με σειρά 770 στον πίνακα. Θα κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση στη
ο,τι επιχειρημα και να αναφερεται, η προταση θεωρώ οτι ειναι καθαρα συμφεροντολογικη κι εννοειται θα θιξει τους αγαμους διοτι για να γινει δεκτη η προταση σας σημαινει οτι το συστημα θα πρεπει να τρεξει με το φίλτρο την κοινη εγγαμη ιδιοτητα μεταξυ δυο εκπαιδευτικων. Ειναι παραλογη και θα καταπεσει αμεσως. Αλλα τα θελετε ολα καποιοι εγγαμοι: θελετε και να δηλωνετε τις περιοχες που θελετε (κι οχι αυτες που μπορειτε) και να τραβηξετε μαζι σας και το/τη συζυγο. Η λυση ειναι απλη αλλα δεν τη θελετε διοτι θελετε μαζι καιι την οικογενεια μαζι και τις καβαντζες των περιοχων. Η λυση ειναι μια: δηλωστε και οι δυο μονο αυτή την περιοχη που σας εξυπηρετει και αφηστε τις υπολοιπες για ολους τους αλλους που δεν θελουν φιλτρα στο σύστημα ή κανετε αιτηση βελτιωσης θεσης κι αν γινει δεκτη, εγινε. Ελεος πια με τις υπο-ομαδες και τα αντικρουωμενα συμφεροντα
Κάποιοι και κάποιες ίσως και από από συνήθεια, χωρίς να γνωρίζουν την σχετική νομοθεσία, βιάστηκαν να προβούν σε γελοιοποίηση του θέματος. Δεν χρησιμοποιούν επιπλέον, επιχειρήματα, παρά την ιδιότητα του εκπαιδευτικού που έχει χρέος να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο τρόπο στην συζήτηση. Όχι ότι γνωρίζουν την παραπάνω διάταξη και όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να επωφεληθούν. Προσωπικά έχω επωφεληθεί μία φορά εδώ και κάποια χρόνια. Ο ένας μας περίμενε ώσπου να το καλέσουν στην ίδια περιοχή αφού πρώτα πήγε στην διεύθυνση και αφαίρεσε όλες τις άλλες περιοχές.Δηλαδή αν γίνεται αυτόματα είναι φίλτρο ενώ αν πάει στην διεύθυνση για να το κάνει δεν είναι; Δεν λέγεται φίλτρο αλλά επιπλέον δυνατότητα εφόσον πρόκειται για ζευγάρι. Η ουσία δεν είναι πως λέγεται. Η ουσία είναι πως σε μία φάση προσλήψεων κάνεις (ελεύθερος) δεν χάνει μία περιοχή λόγω αυτής δυνατότητας των μελών του ζευγαριού.
Αυτόματα ε; Οχι βεβαια. Το οτι εσυ δεν βλεπεις τις εν δυναμει επιρροες μιας τετοιας προτασης, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Θιγονται συνυποψηφιοι σου. Να αφαιρεις περιοχες απο το συστημα πριν καλεστεις, αυτο ναι. Γινεται ηδη και το ξερουμε. Να κανεις αιτηση βελτιωσης θεσης, κι αυτο ναι. Αλλα οχι να θελεις εκ των προτερων να σας ''θυμαται'' το συστημα οταν τρεχει για τη φαση προσληψεων.Τελος παντως, τα ιδια και τα ιδια σου λεω, και δεν το αντιλαμβανεσαι ακομα. Καλη δυναμη.
Συνάδελφοι είχα ξεκινήσει το θέμα εδώ και πολύ καιρό και είχα προτείνει να προστεθεί στο σύστημα μια δικλείδα έτσι ώστε να μπορούν οι αναπληρωτές που είναι παντρεμένοι να είναι κοντά και το τονίζω χωρίς να αδικούν τρίτους. Χωρίς να προηγούνται έναντι άλλον που είναι μπροστά τους. Είχα καιρό να στείλω μνμ γιατί αρκετοί από εδώ ενώ τους εξηγουσαμαι πως λειτουργεί το σύστημα προσλήψεων των αναπληρωτών και πως είναι εφικτό να βρεθεί φόρμουλα έτσι ώστε να μπορούν παντρεμένοι αναπληρωτές να προσληφθούν μαζί χωρίς να αδικούν τριτους, αυτοί ειρωνεύονταν και γενικά σχολίαζαν άσχημα. . Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι στο ότι τελικά μέσω δικηγόρου βρήκα νομικό παράθυρο. Επειδή δεν θέλω να δώσω περισσότερες πληροφορίες (δεν τα ξεερω και καλά αυτά τα νομικά δηλαδή) αυτό που σας προτείνω σε πρώτη φάση είναι, όσοι είναι οι ενδιαφερόμενοι (και εγώ προτείνω να στείλουν όλοι, διότι τώρα μπορεί να μην είναι αλλά δε ένα χρόνο δύο μπορεί να είναι) να στείλουν ένα μνμ στον συνήγορο του Πολίτη. Διάφορα έγγραφα που έχετε και αποδεικνύουν όλα αυτά που θα γράψετε να τα ανεβάσετε μαζί με την αίτηση. Προσοχή όμως: ο κάθε ένας θα αναφερθεί με πραγματικά γεγονότα για το πρόσωπο του και τον την σύζυγό. Τέλος να αναφερθεί ότι δεν επιδιώκουμε να προηγούνται οι παντρεμένοι. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται στείλτε μνμ εχτές. Καλημέρα σε όλους.