0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
συνάντηση με έναν τέτοιο χριστιανισμό Χρ. Γιανναράς: Περιμένοντας την Ανάσταση (1985, ET1)https://www.youtube.com/watch?v=4mES3RKxP7AΠεριμένοντας την Ανάσταση - Νικηφόρος
Και ο Γιανναράς προσπαθεί να "εξηγήσει" μεταφυσικά ερωτήματα που αφορούν στη θρησκεία στα οποία δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις μέσω της περιορισμένης ανθρώπινης εμπειρίας Παρότι αρχικά σπούδασε θεολογία, ξέφυγε από τα στερεότυπα και τις δογματικές αρχές του χριστιανισμού, κάτι το οποίο προφανέστατα δεν το έχει καταφέρει η πανελλήνια ένωση θεολόγων, με αποτέλεσμα να αρνείται να γίνεται διάλογος στο μάθημα των θρησκευτικών. Προτιμά να μεταφέρει αυτούσια τις απόψεις της εκκλησίας, γιατί είναι πιο εύκολο και ανώδυνο από την αμφισβήτηση και τη διαφορετική άποψη στα θρησκευτικά και εν γένει φιλοσοφικά ζητήματα.
Yπάρχουν και άλλοι που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα, ακόμα και στον χώρο της Εκκλησίας. Π.χ ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Πριν από καιρό, έδινε μια εφημερίδα δυο βιβλία του και αποφάσισα να τα πάρω: το ένα παρουσίαζε όλες τις μεγάλες θρησκείες και το άλλο ειδικά το Ισλάμ. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η διακριτικότητα και ο σεβασμός με τον οποίο παρουσίαζε τις άλλες θρησκείες. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα κρατιόμουν να μη σχολιάσω κάποια στοιχεία που βρίσκω αρνητικά. Πρέπει να είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος.Το κακό είναι όμως ότι με έναν περίεργο τρόπο πάντα περισσότερο θόρυβο κάνουν οι σκοταδιστές. Και πάντα βρίσκουν τρόπο να επιβάλουν τις απόψεις τους, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των ανθρώπων.Είναι κρίμα.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ορθοδοξίας (συγνώμη … της Επικρατείας εννοούσα) για τα Θρησκευτικά (…..εισηγήτρια στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστό «πνευματικό τέκνο» του Άγιου Πειραιώς….) μπορεί να τον χαροποίησαν, καθώς διώχνει τα «μιάσματα» και θέτει σα στόχο την «ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης» καθορίζοντας ξεκάθαρα «ότι το μάθημα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές» όμως τι γίνεται τώρα Α) με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία «το σύστημα για την εξαίρεση μαθητών από το υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, καθώς οι γονείς απαιτείται να υποβάλλουν επίσημη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι ορθόδοξα».
Συνέντευξη δικηγόρου