0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμένα στην Ειδική ήταν πχ 0,9 έβαλα 1 και το δέχτηκε . Επιπλέον ο ΑΣΕΠ (πάλι έχοντας γνώμονα την ειδική αγωγή) κάνει μόνος του τις διορθώσεις με βάση το Οπσυδ.
Θα μου επιτρέψεις: κανένας 40άρης ή 50 άρης που σήμερα καλείται ως αναπληρωτής, δεν έχει καβατζώσει (όπως γράφεις) καμία θέση στο δημόσιο σχολείο και φυσικά δεν "παίζονται" όλα στην προυπηρεσία!Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι (διάβασα εδώ, πριν λίγες μέρες την περίπτωση ενός φυσικού), ακόμη και με διδακτορικά, με δεύτερα μεταπτυχιακά και δεύτερα πτυχία, που επιθυμούν να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμη, υπάρχει ο βαθμός του/των πτυχίου/-χίων, που δεν μπορεί να είναι ίδιος για όλους και η ύπαρξη τέκνων, που μοριοδοτείται, η κατοχή σεμιναρίων, ξένων γλωσσών και λοιπών πιστοποιητικών (Η/Υ κλπ.), που μοριοδοτούνται κι αυτά. 'Αρα, δεν είναι λογικό να προεξοφλεί ή να προδικάζει κανένας τίποτε και κατά τη γνώμη μου, αν η ζήτηση για τις 5200 μόνιμες θέσεις είναι τεράστια (π.χ. 150.000 εκπαιδευτκοί), τότε θα γίνει πραγματική σφαγή, σε υψηλό πάντα επίπεδο μορίων!Και μην ξεχνάτε: αναμένονται και δικαστικές αποφάσεις...!
PEA.T, για το διάστημα 5/6/2019 έως 30/6/2019 έχει ήδη προσκομιστεί η βεβαίωση της προ'υ'΄πηρεσίας του Ιούνη, όταν έκαναν ανάληψη υπηρεσίας οι αναπληρωτές. Κάθε χρόνο προσκομίζουμε όλες τις προ'υ'πηρεσίες, όταν παρουσιαζόμαστε. Συνεπώς, δε χρειάζεται εκ νέου, εφόσον την έχουν στο φάκελο του εκάστοτε αναπληρωτή. Την ίδια απορία είχα και εγώ. Από τη Διεύθυνση μου είπαν ό,τι έγραψα παραπάνω. ''Όλα τα μόρια της προ'υ'πηρεσίας θα περαστούν αυτόματα στο OSPYD'', μου είπε ο υπάλληλος.
Αυτό λύνει το πρόβλημα της προηγούμενης χρονιάς. Η φετινή προϋπηρεσία θα περαστεί ομοίως στο ΟΠΣΥΔ.Οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ όμως έχουν καταληκτική ημερομηνία 24/2. Επομένως οι ΔΔΕ πώς θα έχουν περάσει στο σύστημα την προϋπηρεσία έως και τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τη στιγμή που θα έχουν ήδη υποβληθεί ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ; Δεν είναι λογικό να υπολογιστεί η προϋπηρεσία μέχρι και 24/2 και να δοθεί προκαταβολικά στους υποψήφιους; Διαφορετικά θα πρέπει να την υπολογίσει ο κάθε υποψήφιος μόνος, πράγμα το οποίο ούτε είναι επίσημο και ελλοχεύει τον κίνδυνο λαθών.
όχι, δεν μετράει η προϋπηρεσία στα ΚΔ
η δήλωση προϋπηρεσίας στον ΑΣΕΠ γίνεται με ευθύνη του υποψηφίου. Ο ΑΣΕΠ δεν είναι υποχρεωμένος να τραβάει τα προσόντα από κάποιο σύστημα. Στον ΑΣΕΠ πχ δηλώνουμε και το πτυχίο μας και δεν το τραβάει αυτόματα από τον opsyd. Μετά θα γίνει ο έλεγχος. Σε ένα extreme σκηνικό: Οπότε απλά μπορούμε να δηλώσουμε 120 στο πεδίο προϋπηρεσία και να ελέγξει ο ΑΣΕΠ πόση έχουμε.
Πήγες νωρίς πριν προλάβουν να κόψουν και τη βασιλόπιτα. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως κανένας υπάλληλος δεν είναι ενημερωμένος ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει από μόνος του να γνωρίζει και να απαιτήσει από τον αρμόδιο να δουλέψει σωστά.Στην προκήρυξη το γράφει ξεκάθαρα θα γίνει έλεγχος και θα περαστούν τα προσόντα στο οπσυδ μετά μπορούμε να τα ελέγξουμε αν είναι σωστά και να υποβάλουμε αίτηση στον ασεπ. Αν συμπληρωθεί σωστά η αίτηση τότε προφανώς και θα μετρήσουν όλα τα μόρια κι αν υπάρχει κάποιο λάθος θα γίνει ένσταση για να διορθωθεί. ( Από τον ασεπ θα διασταυρώσουν αν όσα δηλώσαμε ισχύουν κάνοντας σύγκριση με το οπσυδ)Αν ήθελε πρόσφατη επικύρωση θα το έγραφε στην προκήρυξη
badtouch, επειδή πολλοί συνάδελφοι ανέφεραν αυτό που λες και εσύ, έχω αρχίσει να πιστεύω πως το
Καταρχήν θέλω να συγχαρώ το φόρουμ για την πρόσβαση που δίνει στον εκπαιδευτικό κόσμο να αλληλεπιδρά και να εκφράζει τις ανησυχίες και τις απορίες του. Παρακολουθώ τις συζητήσεις αρκετό καιρό και ειδικά εκείνες που αφορούν τους διορισμούς στην εκπαίδευση.Παρατηρώ ότι αν και θίγεται πολλές φορές ο υπερκορεσμός ζήτησης για εργασίας στην εκπαίδευση δεν τονίζεται με στατιστικά δεδομένα επαρκώς. Δεν αναφέρονται ποτέ σχεδόν στοιχεία για τους πτυχιούχους που δυνητικά μπορούν να εργαστούν στην δημόσια εκπαίδευση. Για να κάνω απλώς μια νύξη, θα πω ότι η εκτίμηση αφορά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους εκ' των οποίων περίπου το 40% είναι άνεργοι. Θα προσπαθήσω να συμμαζέψω τα νούμερα με επίσημα έγγραφα ώστε να αποτυπωθούν αντικειμενικά.Μόνο με αριθμητικά δεδομένα αληθή και όχι "πειραγμένα" μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση που θα οδηγήσει σε κάποια συμπεράσματα. Σκεφτείτε για παράδειγμα τι σημαίνει ο αριθμός 90.000 πτυχιούχων φιλολογίας ή 25.000 φυσικών ή 60.000 νομικών, για την προοπτική εργασίας στην εκπαίδευση αυτών των κλάδων.Ας σκεφτούμε τι σημαίνει δημόσια εκπαίδευση με 160 ειδικότητες , σχεδόν όλων των τίτλων, για την οργάνωση προγράμματος σπουδών στην μέση εκπαίδευση.
Νομίζω, το ότι η κατάσταση είναι τραγική το γνωρίζουμε όλοι. Τα στατιστικά απλώς την επιβεβαιώνουν. Όσοι βρίσκονται μέσα στον "κυκλώνα" δεν τα χρειάζονται, αφού βιώνουν το χάος. Οι στατιστικές αναλύσεις, κατά τη γνώμη μου, απευθύνονται σε όσους βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης.