0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαφωνώ και στο να μετρήσει καν. Τα (πραγματικά) δυσπρόσιτα να επιδοτούνται γενναία μισθολογικά και μόνο. Άποψή μου πάντα.
Συμφωνώ με @Landau. Ο Ν.4589/2019 είναι μια προσπάθεια να γίνει κάτι καινούριο. Ας το δούμε πώς θα λειτουργήσει και μετά συζητάμε για αλλαγές. Στα δυσπρόσιτα μπορείς να δώσεις ένα επίδομα, πχ 300 ευρώ και όλα καλά. Κανείς δεν θα παραπονεθεί. Και αυτό θα πρέπει να αφορά μη μόνιμους κατοίκους του δυσπρόσιτου ή να γίνει αλλιώς: προσκομίζεις αποδείξεις ενοικίου και παίρνεις πίσω όλο το ποσό μετά.
Αν βρεις ιδιοκτήτη να σου κόβει απόδειξη , διότι έχουν ξεφύγει εντελώς σ'αυτά που ζητάνε...Πάντως ναι, και γω συμφωνώ
Υπογράφεις συμφωνητικό (υποχρεωτικά έτσι κι αλλιώς) και το καταθέτεις σε ΔΟΥ, αν μετά δεν τα δηλώνει ο ιδιοκτήτης, βρίσκει μπελά. Κάπως έτσι είχα μάθει παλιότερα πώς βάζεις στη θέση του τον κάθε φοροφυγά (γενικά για ενοικιαστές, όχι μόνο σε επαρχία για εκπαιδευτικούς).
Το πώς θα γίνει αυτό με τους ιδιοκτήτες είναι λεπτομέρεια μπροστά στο όλο πρόβλημα. Προφανώς θα αυξηθεί το ενοίκιο από όσο θα ήταν χωρίς απόδειξη αφού ούτως ή άλλως πληρώνει το κράτος. Θα μπορούσε το συγκεκριμένο ενοίκιο να μη φορολογείται (αν ο μισθωτής είναι πχ γιατρός, εκπαιδευτικός, κλπ) σε τέτοια μέρη. Από ιδέες όσες θέλετε. Ποιος μας ακούει είναι το θέμα.
Σήμερα αναγνωρίστηκε το μεταπτυχιακό μου από τον ΔΟΑΤΑΠ. Απ' ότι κατάλαβα επειδή έχει περάσει η προθεσμία ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΑΣΕΠ, δε μπορώ να αλλάξω την αίτηση μου. Γίνεται με κάποιον τρόπο (π.χ. ένσταση) να μετρηθούν τα μόρια του μεταπτυχιακού? Και αν ναι, πότε γίνονται οι ενστάσεις?
A, ναι. Σ'αυτό συμφωνώ .Απλώς η παραπάνω συζήτηση αποσκοπούσε στην ερμηνεία των δεδομένων ανεξαρτήτως του αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά