0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από τη στιγμή που δεν σας γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχουμε συζητήσει ξανά εδώ μέσα, δεν θα έπαιρνα ποτέ το θάρρος να σας αποκαλέσω φίλη. Τώρα ο λόγος για τον οποίο η λέξη συνάδελφος σας φαίνεται ελεεινή, ίσως θα έπρεπε να σας προβληματίσει. Στο θέμα μας τώρα, θεωρώ δίκαιο να υπάρξει ισοκατανομή μεταξύ των ειδικοτήτων, και το ποσοστό των διοριστέων που θα προκύψει από την κάθε μια να είναι το ΙΔΙΟ, βάσει πάντα των διαθεσίμων οργανικών κενών. Δεν παραγνωρίζω, βέβαια, το γεγονός ότι εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν ιδρυθεί οργανικές θέσεις σε ορισμένες ειδικότητες, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλή Σαρακοστή! Επειδή δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ως δάσκαλος με σειρά κατάταξης εντός της χιλιάδας 3.000-4.000 έχω να σας πω πως σε περίπτωση που διοριστούν 4000 δάσκαλοι, πιστέψτε με, δεν θα βρείτε 25ρηδες μεταξύ αυτών, πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό και μεγάλο ποσοστό αναπηρίας). Οι μικρότεροι ηλικιακά θα είναι 30ρηδες που - εκτός της προϋπηρεσίας τους - έχουν πιάσει σχεδόν ταβάνι στα ακαδημαϊκά κριτήρια. Και πάλι, όμως, πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό στο σύνολο των 4000, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2008-2009 που σταμάτησαν να πραγματοποιούνται μαζικά διορισμοί αποφοιτούσαν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 1000 άτομα (ενδεχομένως και παραπάνω) από τα 9 παιδαγωγικά τμήματα της χώρας. Συνεπώς η μεγάλη μερίδα των συναδέλφων δασκάλων που θα διοριστούν θα έχουν κοντά στα 10 χρόνια προϋπηρεσίας (άλλοι λίγο παραπάνω, άλλοι λίγο παρακάτω)!!Τέλος, βάσει του συνόλου των οργανικών κενών για τους ΠΕ70, θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω αστεία την κατανομή των 3200-3400 δασκάλων που αναφέρθηκε σε προηγούμενη σελίδα. Αν θελουμε να είμαστε όντως δίκαιοι και αντικειμενικοί, η κατανομή που παρουσίασε ο Serraios θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Το δίκαιο και αντικειμενικό για τους δασκάλους μεταφράζεται ">4000".
μήπως τις πάρουν τις 4000 θέσεις; Λέω εγώ τώρα...
Ας τις παρουν.Θα ηθελα να διαβασω τις εκτιμησεις ολων για τις επικειμενες κατανομες.Ετσι για...•πλακα•
8500-9000 σε ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ70, ΠΕ60 και 1500-2000 οι υπόλοιποι.
Πρακτικα αυτο σημαινει 2000 θεσεις για 40 ειδικοτητες....!!! Θα υπαρξει ενα συνωστισμος οσο να ειναι...