0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει και τα υπόλοιπα έπονται, είναι η αποπολιτικοποίηση του κράτους.Όταν τα πάντα είναι δεμένα στο άρμα των κομμάτων που κυβερνούν, τότε η αξιολόγηση είναι επικίνδυνη παρωδία. Να σε αξιολογεί ένας διευθυντής που έχει διοριστεί κομματικά και άρα ελέγχεται απ' το κόμμα του.Πόσες περιπτώσεις ανίκανων διευθυντών πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας δεν είναι κοινό μυστικό; Όμως είναι φανερή η κομματική τους τοποθέτηση, όπως και σε όλη την πυραμίδα της διοίκησης, από τον διευθυντή του δημοτικού μέχρι τον γενικό γραμματέα του υπουργείου...
Έλα ρε τι λες...Πόσος κόπος...? Κανένα πεντοχίλιαρο η παραπάνω...? Τι ακούμε βραδιατικα ?
η ασχετοσύνη πάει σύννεφο.... υπάρχουν ένα σωρό μεταπτυχιακά που είναι ΔΩΡΕΑΝ....επίσης, ΟΛΑ τα Διδακτορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ, Καληνύχτα
Επειδή τα έχεις κάνει σαλάτα στο μυαλό σου θα σου πω ότι η "επιτυχία" στον ΑΣΕΠ επειδή πέρασες απλά την βάση δεν είναι και τόσο επιτυχία πρώτον και δεύτερον θα πάω σε χειρουργό που έχει διοριστεί επειδή ήταν πολύτεκνος γιατί απλά είναι έχει τελειώσει την Ιατρική στην οποία μπήκε με 19,9..
Πρώτον, στην Ιατρική δεν έμπαινε κάποιος με 19,9, όπως γράφεις. Να σου θυμίσω ότι στην Ιατρική Ηρακλείου φέτος μπήκαν με 18, 19 μόρια και πέρυσι στην ίδια ακριβώς σχολή με 18, 52. Επιπλέον, να σου θυμίσω πως πολλά Ελληνόπουλα πηγαίνουν και σπουδάζουν Ιατρική (αλλά και Οδοντιατρική, Φαρμακευτική) σε χώρες, όπως Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία κλπ. του παλιού ανατολικού μπλοκ κι έρχονται ύστερα εδώ ως Ιατροί και αναγνωρίζοντας πολύ απλά τα πτυχία τους, θεωρούνται ικανότατοι στο επάγγελμα αυτό. Να σου θυμίσω ακόμη ότι πολλοί περνούν εδώ στην Ελλάδα, σε σχολές παραιατρικές (Νοσηλευτική π.χ.) και μετά δίνουν εξετάσεις κι έχοντας κάνει ένα σωρό φροντιστήρια, εισάγονται στο 2ο έτος της Ιατρικής, που κάποια στιγμή την τελειώνουν. Επομένως, αυτό που πολύ εύκολα λες για τον πολύτεκνο χειρούργο, τον οποίο θα εμπιστευόσουν, δεν ισχύει, μιας και η επιστημονική κατάρτιση κι η ικανότητα ενός χειρούργου δεν είναι θέμα απόκτησης ή όχι τέκνων, ούτε θέμα μόνο βάσης εισαγωγής. Τέλος, αφού τόσο εύκολα ισχυρίζεσαι πως η επιτυχία στον ΑΣΕΠ δεν ήταν και τόσο επιτυχία (!), (δηλ. για 'σένα ο βαθμός 70 στον τελευταίο γραπτό ΑΣΕΠ, που πολλοί απέφευγαν όπως ακριβώς ο διάολος το λιβάνι, είναι ένα τίποτε, σύμφωνα με τη μηδενιστική σου λογική), τότε θα πρέπει να ανησυχείς όλως ιδιαιτέρως που διδάσκουν ή θα διδάξουν τα παιδιά σου στα δημόσια σχολεία, εκπαιδευτικοί που δεν εξετάστηκαν ποτέ τους όχι μόνο στο διδακτικό τους αντικείμενο, αλλά ούτε στην παιδαγωγική τους κατάρτιση! Αν αμφισβητείς τους επιτυχόντες, τι θα πρέπει να κάνεις για τους αποτυχόντες κι όσους ποτέ τους δεν προσήλθαν σε γραπτό ΑΣΕΠ, αλλά έχουν μπει και διδάσκουν σε τάξεις για τους γνωστούς λόγους (που έχουν αναλυθεί πολλάκις); Αν για όλα τα αρνητικά του εκπαιδευτκού συστήματος φταίνε οι επιτυχόντες γραπτών ΑΣΕΠ, τότε ευχήσου και επεδίωξε να εφαρμοστεί άμεσα η αξιολόγηση στα δημόσια σχολεία, ώστε να δεις ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για εκπαιδευτικός!
Συναδελφισσα, καταρχάς δεν είμαστε ικανοί ΟΥΤΕ για αξιολόγηση και δε χρειάζεται να επαναλάβω τους λόγους.Παρότι ανήκω στην ομάδα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στα δικαστήρια, δεν πιστεύω ότι όλοι οι επιτυχόντες συνάδελφοι που έχουμε προσφύγει είμαστε οι καλύτεροι. Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι από όλες τις ομάδες. Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι το πελατειακό κράτος, το οποίο έδινε και δίνει ευκαιρίες για "συναλλαγές" αποσκοπώντας στη συλλογή ψήφων. Αν σκεφτούμε όλοι λογικά, θα κατανοήσουμε ότι είμαστε θύματα. Απλώς πλέον υποστηρίζουμε τις επιλογές μας μέχρι το τέλος.
Παραδόξως συμφωνώ μαζί σου απόλυτα Ρέα