0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
100% μαζί σου. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν συνάδελφοι που αρνούνται να φορέσουν μάσκα. Πώς θα πείσουμε τα παιδιά να φορέσουν και μάλιστα να τη χρησιμοποιούν και σωστά;
Η δική μου απορία είναι πώς θα παίρνουμε στο σπίτι τα διαγωνίσματα και τα τεστ όταν γνωρίζουμε ότι ο ιός μεταδίδεται και από το χαρτί! Ποια λύση μπορεί να δοθεί;
Γενικά το ευρύ κοινό δεν είναι πεπεισμένο για τη μάσκα. Ήταν λάθος η διαχείριση του θέματος στην αρχή, δικαιολογημένο λόγω ελλείψεων κ λόγω πανικού να πάρουν τις υψηλής προστασίας, όφειλαν όμως να ενημερώσουν τον κόσμο ώστε τον Μάιο να γινόταν υποχρεωτική τουλάχιστον σε καταστήματα κ σουπερμάρκετ για να είναι ευκολότερη η γενίκευση της τώρα. χειμώνα χωρίς μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους δεν τη βγάζουμε. ας είναι κ η υφασμάτινη έστω. Τώρα όμως οι περισσότεροι τη φορούν απλώς για το πρόστιμο κ συνήθως λάθος ή ίσως κ χωρίς να την αλλάζουν, γιατί δεν νομίζω ότι αυτοί που φορούν χειρουργική έχουν όλοι τετοια αποθέματα... Στο esos είχε άρθρο κατά της μάσκας κ έγινε χαμός στα σχόλια, οι μισοί συμφωνούσαν. Δεν πάμε καλά.
Οι χειρουργικές, επιπλέον, αντέχονται για περισσότερες ώρες από τις πάνινες. Στις πανελλήνιες, αρχικά είχαμε δοκιμάσει τις πάνινες που μας είχε στείλει η
Τον Ιούνιο σε ένα ολόκληρο σχολείο φορούσα μάσκα μόνο εγώ. Επί ένα μήνα δεν φόρεσε ούτε ένας συνάδελφος. Το χειρότερο ήταν η απορία των μαθητών. Μα γιατί φορούσα μάσκα.
Κάτι ακόμα όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων. Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε σχολείο. Πάλι θα μας έρθει εγκύκλιος που θα λέει ότι θα οριστεί εκπαιδευτικος καραντίνας. Και ότι θα πρέπει να επιτηρουμε την κατάσταση της υγείας των μαθητών. Η πρόταση μου είναι ότι ακόμα και φοιτητές νοσηλευτικης που κάνουν πρακτική άσκηση θα ήταν μια λύση
Μήπως ακούσατε τι είπε ο Δερμιτζάκης τώρα το μεσημέρι, σε δελτίο τηλεοπτικού καναλιού για το άνοιγμα των σχολείων; Είπε: "Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων"...
Κυκλοφορεί σήμερα αυτό. Δεν ξέρω τι αντιδράσεις θα προκαλέσει. Σίγουρα είναι πολύ επικίνδυνα τα σχολεία. Δεν έχει γίνει όμως προετοιμασια για την εξ αποστάσεως. Ειδικά οι πρώτες τάξεις κάθε βαθμίδας, τι θα κάνουν;ίσως δώσουν μια μικρή αναβολή και μετά ανοίξουμε με τα ημίμετρα που έχουν ανακοινώσει. Εκτός αν μετά από όλα αυτά, θεωρήσουν ότι η μάσκα θα γίνει αποδεκτή ως η μόνη εναλλακτική κ ξεκινήσουμε έτσι.