0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νησάφι πια με τις ψευδείς ειδήσεις περί μάσκας...------Δελτίο Τύπου Eλληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας | Η χρήση της μάσκας στα παιδιά για τα σχολείαΠολλοί παιδίατροι, ιατροί άλλων ειδικοτήτων και γονείς μας απευθύνουν πολλά μηνύματα σχετικά με τη χρήση της μάσκας στα παιδιά. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο νέος κορωνοϊός (SARS-COV-2) είναι εδώ και προσβάλλει όλες τις ηλικίες, από τη νεογνική μέχρι τις μεγάλες ηλικίες.
'Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ''. Όταν θα αρχίσουν οι λιποθυμίες των παιδιών στα σχολεία, να δω ποιός πληρωμένος και πουλημένος ''ΕΙΔΙΚΟΣ'' θα έρθει να αντιμετωπίσει τους μαινόμενους γονείς!!! Δεν αντέχω τη μάσκα πάνω από ένα τέταρτο και ειδικά με τόση ζέστη μου έρχεται σκοτοδίνη!!! Σε ΟΛΗ την Ευρώπη αποφάσισαν να φορούν μάσκες τα παιδιά από 10 ετών και πάνω και το εκτοκοσμικό ελλαντιστάν ΠΑΛΙ έγινε πειραμοτόζωοοο;;;;;;;Πολλά παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας έχουν προβλήματα είτε νοητικά είτε δυσκολίες γενικότερα. Αυτά τα παιδιά θα φορούν μάσκες επί 8 ώρες, αν μένουν στο Ολοήμερο;;;; Είχα μαθητή που χτυπιόταν και ούρλιαζε χωρίς λόγο επί ώρες! Αυτό το παιδί θα υπακούσει στη εντολή της μάσκας;;;;; Θα μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί σε τροχονόμους-τρομονόμους;;;;;; Προβλέπω ότι αυτή τη σχολική χρόνια θα φάμε πολλές κλωτσιές από τα παιδιά και πολλές μπουνιές από τους γονείς!!!
Εγώ πάντως που είμαι υπέρ της χρήσης μάσκας (αναγκαστικά για λόγους δημόσιας υγείας και απ΄ τη στιγμή που το τμήμα της κόρης μου είναι 23 άτομα) προβληματίζομαι πάρα πολύ που θα τη φοράει 8-15:00 καθημερινά λόγω ολοημέρου και δύο φορές από 1:30 ώρα στο φροντιστήριο των Αγγλικών της. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο (εμείς οι καλοί που δεν έχουμε πρόβλημα και εσείς με τις θεωρίες συνομωσίας). Και εγώ θα αρχίσω να ανησυχώ όταν αρχίσουν και τα δύο μου παιδιά να είναι μπουκωμένα με καταρροή, (στατιστικά συμβαίνει 4-5 φορές μέσα στο χρόνο ανεξαρτήτως κορωνοϊού) που έτσι κι αλλιώς και χωρίς τη χρήση μάσκας η αανπνοή είναι πάντα πιο δύσκολη (αφού είστε γονείς το ξέρετε). Τι θα κάνετε τότε;
Εγώ πάντως που είμαι υπέρ της χρήσης μάσκας (αναγκαστικά για λόγους δημόσιας υγείας και απ΄ τη στιγμή που το τμήμα της κόρης μου είναι 23 άτομα) προβληματίζομαι πάρα πολύ που θα τη φοράει 8-15:00 καθημερινά λόγω ολοημέρου και δύο φορές από 1:30 ώρα στο φροντιστήριο των Αγγλικών της. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο (εμείς οι καλοί που δεν έχουμε πρόβλημα και εσείς με τις θεωρίες συνωμοσίας). Και εγώ θα αρχίσω να ανησυχώ όταν αρχίσουν και τα δύο μου παιδιά να είναι μπουκωμένα με καταρροή, (στατιστικά συμβαίνει 4-5 φορές μέσα στο χρόνο ανεξαρτήτως κορωνοϊού) που έτσι κι αλλιώς και χωρίς τη χρήση μάσκας η αανπνοή είναι πάντα πιο δύσκολη (αφού είστε γονείς το ξέρετε). Τι θα κάνετε τότε;
Τελικά, βλέπω ότι καταλήξαμε να συζητάμε και εμείς μάσκα ή όχι. Δηλαδή δεχόμαστε όλα τα άλλα..
Το κείμενο είναι γραμμένο από έναν ιδιώτη παιδίατρο. Τον Ανδρέα Κωνσταντόπουλο. Απηχεί τις προσωπικές του απόψεις. Έρχεται σ' αντίθεση με τον ΠΟΥ και σε διάφορα σημεία αυθαιρετεί. Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα. Υπάρχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δεν είναι σωφροσύνη ο όποιος γιατρός με τις όποιες απόψεις του να τον αγνοεί λέγοντας τα δικά του. Η μάσκα δεν είναι αξεσσουάρ. Τα 'χομε χιλιοπεί. Χρησιμοποιείται με προσοχή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σε περίπτωση πανδημίας παράλληλα με άλλα μέτρα όπως αραίωση μαθητών και τήρηση αποστάσεων που δεν τα εφαρμόζομε εδώ (παρακούοντας ξανά τον ΠΟΥ) έχομε και τη μάσκα. Αυτή χρειάζεται να προσέξομε ώστε να μην τη φοράμε επιμολυσμένη άμα τριφτεί με βρώμικα χέρια και λοιπά. Αλλιώς φέρνει τ' αντίθετα αποτελέσματα. Συνίσταται γι' άνω των 12 (όχι των 2) που 'χουν την ηλικιακή (υποτίθεται) ωριμότητα. Για κάτω των 10 ρητά όχι ενώ για 10-12 εξαρτάται απ' τις συνθήκες. Με φουλ τμήματα κι ελάχιστους δασκάλους και με δεδομένο τον ανήσυχο ψυχισμό των ελληνόπαιδων η μάσκα δε θα κάνει τίποτις. Καλά τα του Κωνσταντόπουλου πως η μάσκα να μας γίνει αξεσσουάρ σα φουλάρι και δε θ' αρρωσταίνομε (!!!) μόνον ως ευθυμογραφικά μπορούν ν' αντιμετωπιστούν.