0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μετά τις γιορτές τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα.
Άντε και ανοίγουν τα σχολεία, κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμα πως θα γίνει μάθημα με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο.Το να κλείσεις πόρτες και παράθυρα δεν το συζητάμε καν, είναι αυτοκτονία.Με ανοιχτά όλα, μπορεί να γλυτώσουμε από κόβιντ, αλλά θα έχουμε συνέχεια κρυολογήματα, γρίπες, πνευμονίες κτλ.Μαλλον θα πάμε με κλειστά σχολεία μέχρι την άνοιξη...
Κανονικά με ανοιχτά παράθυρα κ σωστό ντύσιμο δεν θα έχουμε σχεδον καμία άλλη ίωση. Τα κλειστά παράθυρα φέρνουν τις ιώσεις, όχι τα ανοιχτά. Με την προϋποθεση φυσικά ότι είμαστε σωστά ντυμένοι κ ότι υπάρχει θέρμανση στον χώρο. Σε Γερμανία/Ελβετία ανοίγουν κάθε μισή ώρα για τουλ 10 λεπτά τα παράθυρα κ τα παιδιά έχουν μαζί κουβεντούλα για να σκεπάζονται. Περικοπή μέρους των διακοπών είναι κάτι που σίγουρα ονειρεύονται κ στο υπουργείο κ γονείς. Κ βέβαια αν γίνει μια φορά εξτακτως, έχουν πάτημα να γίνει μόνιμο...Το λογικό βέβαια θα ήταν να γίνει ανταλλαγή τηλεκπαίδευσης με δια ζώσης έστω κ αν κοπούν διακοπές. Μετάθεση δλδ διακοπών σε περίοδο καραντίνας κ μάθημα δια ζώσης σε μια περίοδο που προσφέρεται επιδημιολογικά... Αλλά είναι επικίνδυνη σκέψη γιατί αν εφαρμοστεί δεν θα είναι για το καλό των παιδιών, θα είναι για να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες κ να κάνουμε μπειμπισιτινγκ.....
Αυτό με τα ανοιχτά παράθυρα είναι διπλής ανάγνωσης. Σε κλειστό χώρο αυξάνεται η συγκέντρωση μικροβίων και ιών στον αέρα αλλά ο κρύος αέρας όταν εισπνεεται μειώνει την δυνατότητα του οργανισμού να αντισταθεί και η εγκατάσταση ενός ιού στο αναπνευστικό μας σύστημα είναι ευκολότερη. Και μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά τρέχουν, ιδρώνουν και αυτό τα καθιστά ακόμα πιο ευάλωτα όταν χρειαστεί να καθίσουν στο κρύο.
Παντως μου κάνει φοβερή εντύπωση. Περσυ που οι δάσκαλοι πήραν παράταση και δούλεψαν μέχρι τέλη Ιούνη όλα καλά. Βλέπεις η τηλεκπαιδευση δεν ήταν υποχρεωτική, πήραν και παραπάνω μόρια πληρώθηκαν και κάνα δυο βδομάδες παραπάνω όλα καλά. Τώρα αν κοπεί μια βδομάδα από διακοπές Χριστουγέννων γκρίνια. Εγώ από την άλλη δεν βλέπω να μένει αυτό το μέτρο. Απλά σε έκτακτη ανάγκη όπως φετος.Εγω συμφωνώ με το μετρο
Ειπώθηκε και νωρίτερα, μην ψάχνετε να βρείτε λογική στα επιχειρήματα υπέρ ή κατά του ανοίγματος,
στα δικά μας σχολεία τα παιδιά βγάζουν τις μπλούζες τους γιατί σκάνε λόγω της υπερβολικής θέρμανσης και μένουν με τα φανελάκια. '