0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω για τους δικούς σας μαθητες, σ εμάς τα φροντιστήρια κάνουν χρυσές δουλειές. Το έγραψα κ πιο πάνω, ανεβάζω ένα φυλλάδιο με πολλές ασκήσεις, παραδίδω λίγη λίγο τη γραμματική, προχωράω τελικά πιο αργά κ μένουν οι ασκήσεις, κ μ στέλνουν λυμένα κ αυτά που δεν έχω παραδώσει!!!! (δεν κοιτάνε καν τι έχω ζητήσει, στέλνουν το φυλλάδιο στον φροντιστή, παίρνουν τις απαντήσεις, τις στέλνουν). Πέρσι άλλος μου έστελνε το χειρόγραφο της ίδιας της φροντιστήριας!!!!!! Είμαστε σοβαροί ότι μ αυτές τις συνθήκες μιλάμε για απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων για τα διαγωνίσματα;;;;
Αχ, μου το κάνουν συνέχεια! Ανεβάζω φύλλα εργασίας στο eclass με σκοπό να τα δουλέψουμε μαζί στο webex και μου τα στέλνουν πίσω έτοιμα, συμπληρωμένα, σε ενότητες που δεν έχουμε κάνει! Ανέβασα ένα φυλλάδιο για το επόμενο κείμενο που θα κάναμε στη λογοτεχνία και μου το έστειλαν έτοιμο... για κείμενο που δεν είχαμε κάνει ακόμα! Θα τρελαθούμε! Και μετά, αναγκαστικά πρέπει να μπει ψηλός βαθμός -γιατί πώς θα αποδείξεις ότι δεν τα έκανε το παιδί μόνο του- και θα μας κατηγορούνε μερικοί μερικοί ότι φταίμε εμείς για την κατάντια του ελληνικού σχολείου.
Αυτό θα συνέβαινε με τις εργασίες του και στην τάξη.
Το ερώτημα που με απασχολεί είναι ένα: θα βάλετε ωριαία διαγωνίσματα διαδικτυακά ναι ή όχι; Μπορούμε να ρισκάρουμε κάτι τέτοιο; Περιμένω όπως προανέφερα κάποιο σχόλιο από την ΟΛΜΕ.
υποθέτω θα πρέπει να γίνουν και τηλεσύλλογοι για ενημέρωση, επίλυση αποριών κλπ, θα δούμε, σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις ....
Να το συζητήσεις με τους γονείς...από πότε το να κάνεις πράγματα που δεν τα χες αξιολογείται θετικά; ;;;; Είναι δείγμα ότι δεν ΑΚΟΥΝ. Δεν ασχολούνται...αυτό να πεις στους γονείς!!!
-γεια σας, είμαι η φιλόλογος του παιδιού σας. Ήθελα να σας πω ότι στην άσκηση ήθελα ανάλυση μόνο τους στίχους τάδε έως τάδε κ το παιδί σας αντέγραψε όλο το λυσαρι. Παρακαλώ πολύ την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικό στην αντιγραφή για να μην κουράζεται άδικα!!!Πέρα από την πλάκα, το ότι δεν ακούνε, δεν προσέχουν κ δεν καταλαβαίνουν μια απλή οδηγία, όπως έγραφα κ πιο πάνω, το θεωρώ χειρότερο από το να έρθουν αδιάβαστοι. Κ με εκνευρίζει εξίσου με την κοροϊδία να πλασάρουν έτοιμες λύσεις για δικές τους. Ειδικά όμως το να μην μπορούν να κινηθούν με βάση μια οδηγία, είναι παρα μα πάρα πολύ ανησυχητικό κ ενδεικτικό πολύ κακής στόχευσης του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά κ ενδεικτικό μιας ανατροφής που δεν αφήνει στο παιδί καμία πρωτοβουλία να σκεφτεί, να αυτενεργησει κ να σταθεί στα πόδια του.
Ωριαία όχι. Θα βάλω κάποια μικρά τεστάκια, τεταρτάκια το πολύ, περισσότερο σαν ασκήσεις και αυτό όχι σε όλα τα μαθήματα. Και αυτό περισσότερο για να φαίνονται, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Σπάω το κεφάλι μου πώς μπορεί να γίνει διαδικτυακό τεστάκι στη γλώσσα -πέρα από κάποιες μικρές ερωτήσεις θεωρίας κλειστού τύπου- αλλά δεν βρίσκω τρόπο.