0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γενικά συνάδελφοι το έχετε παρατηρήσει στα περισσότερα σχολεία; Να ελισσονται οι πάντες και αν κάποιος αναπληρωτής βρει κάτι στραβό και το πει δημόσια πέφτουν όλοι πάνω του να τον φάνε και το υπόλοιπο διάστημα τον αντιμετωπίζουν ως ηλιθιο και προβληματικό άτομο;
@trofh_gia_skepshΔεν είναι θέμα μόνιμου ή αναπληρωτή. Έχω δει να ρίχνουν στους αναπληρωτές ευθύνες για κακή συμπεριφορά μαθητών, που συμβαίνει όμως επιεδή οι μαθητεσ στα μικρά μέρη συμπεριφέρονται χειρότερα σε όποιον δεν είναι ντόπιος ή χρόνια στο σχολείο. ΑΥτό που περιγράφεις είναι συνηθισμένο σε σχολεία με βολεμένους εκπαιδευτικούς. ακριβώς αυτό που λες, να σε θεωρούν περίεργο, εριστικό, καβγατζή κλπ, το έχει ο άντρας μου που είναι μόνιμος στο σχολείο, πολλά χρόνια, και σε σχέση με την τωρινή σύνθεση του συλλόγου ένας από τους παλιότερους στο σχολείο.
Αυτό μπορεί να το κάνουν και σε αναπληρωτή και μόνιμο. Κατά βάθος αναγνωρίζουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τον οργανωτικό τρόπο σκέψης του, αλλά θέλουν να τον μειώνουν απαξιώνοντας ακόμα και αυτά που κάνει πολύ καλά. Αυτό είναι ψυχολογικός πόλεμος και οι συντονισμένες επιθέσεις από τις κλίκες είναι mobbing. Τα καλά άτομα την υφίστανται αυτή τη συμπεριφορά και ας επιμένουν να τους αντιμετωπίζουν ως ηλίθιους και προβληματικούς!
Επειδή η ευκολία με την οποία κάποιοι παραπέμπουν σε συμβούλους και συνδικαλιστές φαίνεται τόσο φυσική και αυτονόητη που φοβάμαι ότι έχω χάσει επεισόδια, υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένο περιστατικό όπου σύμβουλος (aka συντονιστής) ή συνδικαλιστής έχει λύσει ποτέ, εκούσια ή ακούσια, οποιοδήποτε πρόβλημα από αρχαιοτάτων χρόνων και δη χωρίς να δημιουργήσει άλλο τουλάχιστον διπλάσιο σε μέγεθος αυτού που έλυσε;
Έτσι ακριβώς. Και ο σύμβουλος το ακριβώς θα κάνει για ένα διοικητικό θέμα;
Εδώ έχουμε πολλά θέματα, όχι μόνο ένα διοικητικό!
Μα οι σύμβουλοι δεν κάνουν ούτε για αμιγώς παιδαγωγικά, θα κάνουν κάτι για ένα προβληματικό σχολείο που δεν είναι κ μοναδική περίπτωση;;; ούτε καν οι διευθυνστες εκπαίδευσης δεν κάνουν.
λες κάτι, βλέπεις μια αντίδραση που δεν σ αρέσει, θίγεσαι, υπάρχει μια ψυχρότητα την οποία εσυ διογκώνεις, αρχίζεις να το δείχνεις, κ μετά εχεις δώσει πάτημα όντως να σε θεωρούν ιδιόρρυθμο κ προβληματικό. Το χω δει πολλάκις το έργο, έχω τσακωθεί άπειρες φορές με τον άντρα μου προσπαθώντας να τον κάνω να το καταλάβει αλλά μάταια, γι αυτό τα λέω μπας κ προφυλάξω άλλον άνθρωπο.
. Εσπερε προσκυνώ! Ακριβώς όμως αυτό έχει συμβεί. Είναι απίστευτο πόσο σωστά το περιέγραψες. Ακριβώς αυτό! Άρα δεν θεωρείς ότι οι άλλοι είναι 100% λάθος και ας είναι ύπουλο. Έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης που τους χειρίζεσαι λογικά, ντρομπρα, έντιμα μεν, αλλά τελείως λάθος στην ουσία. Και το άλλο που είχες γράψει ότι άλλος συνάδελφος που αντιδρά θα το κάνει με χιούμορ και πιο ύπουλα, εξηγεί γιατί σε πολλά σχολεία που έχω δουλέψει οι διαφωνουντες δεν αντιμετωπιζονται όπως εγώ και ο σύζυγός σου. Εγώ και ο σύζυγός σου, τι ποσοστό θεωρείς ότι καταλαμβανουμε στο σχολείο; Και ποια θεωρείς ενδεδειγμένη συμπεριφορά στο σχολείο(όχι εκεί, το Σεπτέμβριο αλλού) ώστε και να μην αλλοιωθείς εντελώς ως χαρακτήρας(έντιμος, ευθύς, ειλικρινής) και να μην γίνεις ο αποδιοπομπαιος τράγος δημιουργώντας εναντίον σου στημένα σκηνικά συνάδελφοι; Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε, αλλά έχεις εμπειρία από το σύζυγο που αντιδρά ακριβώς όπως εγώ.