0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ήδη συζητήσατε το θέμα των απουσιών; Εμείς την άλλη Παρασκευή.
Λοιπόν εγω είπα ότι δεν θα κόψω αλλά μόλις ανοίξαμε έδωσα παρα πολλά φύλλα εργασίας για μέσα στην τάξη ξεκαθαρίζοντας ότι η ενασχόληση θα εξασφαλίσει τον προβιβασιμο βαθμό. έπιασε σε πολύ ικανοποιητικό ποσοστό κ είμαι ευχαριστημένη. ωστόσο κάποιοι θα κατέβουν τόσο όσο αρκεί να πάρουν ένα μήνυμα κ να περάσουν τσίμα τσίμα (μπορεί να τους στοιχίσει να χάσουν τη βοήθεια του μέσου όρου σε περίπτωση που κοπούν αλλού). 20 θα πάρει οποίος άξιζε, αλλιώς θα μείνουν σταθεροί εκτός αν βελτιώθηκαν. Θεωρώ ότι κρατώ μια ισορροπία έτσι. τουλάχιστον δεν θα πει κανεις ότι πέρασε όντας παντελώς τουρίστας. Γενικα θεωρώ ότι δεν είναι ευθύνη των παιδιών το ότι φέτος δεν τους προσφέρθηκε φυσιολογική εκπαίδευση. κάναμε το καλύτερο ματ αλλά αυτό το σπασμωδικό άνοιξε κλείσε ήταν πολιτική επικογη για την οποία δεν θεωρώ ότι πρέπει να τιμωρηθεί ακόμα κ όποιος έπαιζε playstation φέτος. αν έχει τόσα κενά εξάλλου ας κοπεί του χρόνου. Δεν ήταν όλα τα παιδιά σε αυστηρό εγκλεισμό σε όλα τα μερη αλλά για μήνες λειτουργούσαν τα πάντα κανονικά κ τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα να ειναο στον υπολογιστή ενώ γύρω γύρω λειτουργούσαν νυχαδικα, κομμωτήρια, καφετέριες με δήθεν take away κ τετοια. Αρκετά τιμωρήθηκε αυτή η γενιά μαθητών.
Δεν είπα ότι θα αφήσω μετεξεταστέους!Όμως δε μπορεί μαθήτρια που πήρε 20 να είναι ασυνεπής και να ξαναβάλω 20! Θα κατεβάσω βαθμούς γιατί ακόμα και τον 1,5 μήνα που πήγαμε στο σχολείο (Φεβρουάριο και Μάρτιο, μισό) δεν έκαναν κάποιοι τίποτα όσες ασκήσεις και φύλλα εργασίας κι αν έδινα! Για να αμειφθουν πρέπει να δουλέψουν!Όπως συμβαίνει και σε μας, τους ενήλικες! Δεν μπορώ να εξομοιωσω τον τεμπέλη μαθητή με τον εργατικό. Ο βαθμός καθρεφτίζει την προσπάθεια του καθενός!
Ναι το κατάλαβα αυτό που λες ότι δεν έχει σχέση με μετεξεταστέους, απλώς είπα τι έκανα εγω. κι εγω θα κατεβάσω σε όσους δεν έκαναν, όσοι είχαν 10 ή 11 κ ήταν τουρίστες θα πάρουν 9, ίσα ίσα θα περάσουν επειδή πήγαν να το μαζέψουν στο τέλος αλλά μέχρι εκεί.μαυτή που λες ειναο δύσκολη περίπτωση. από το 20 πώς έπεσε έτσι εύκολα; Αν έχει κάποια προφορικα μπορείς να το κανεις 17
Ίσως στην πορεία χαλάρωσε ή συμβαίνει κάτι στην ίδια ή στην οικογένεια της ή δυσκολεύτηκε και τα παράτησε!Αντιθέτως άλλοι με 18 κατεβαλαν μεγάλη προσπάθεια και τώρα θα πάρουν το 20αρι με την αξία τους!Θα το ξανασκεφτώ το 20αρι στο α τετράμηνο! Γιατί τώρα άντε να κατεβάσω 3 ή 4 βαθμούς!
Σε ένα σχολείο που τα παιδιά δεν κάνουν κοπάνες κ γενικα δεν είναι για να μείνουν στον τόπο (όχι ότι δεν έχει συμβεί, λέω για τους τωρινούς μας), δεν είναι πρόβλημα να μην δεχτούν κάποιοι στον σύλλογο μη προσμέτρηση απουσιών, όταν τα κριτήρια είναι ασαφη; αυτά τα παιδιά αν η χρόνια είχε κυλήσει ομαλα, θα έρχονταν σχολείο, θα έκαναν κάτι υποτυπώδες με λίγο σπρώξιμο, πάντως θα ήταν μαθητες. Τώρα η χρόνια ήταν ανώμαλη, το παλέψαμε όσο μπορούσαμε να μπαίνουν όλοι, οκ κάποιοι έβρισκαν δικαιολογίες ή δεν έβρισκαν πάντα. Είναι δυνατόν να τους αφήσουμε; Τα απωθημένα όσων εκπαιδευτικών ζορίστηκαν με το webex θα την πληρώσουν τα παιδιά; και θα μείνουν ποιοι, αυτοί που ει αν τουλάχιστον την εντιμότητα να μην μπαίνουν καν, αντί να βάζουν το ξυπνητήρι για να συνδεθούν την ώρα που έπρεπε κ να είναι αλλου...
Αυτό λέω κι εγώ. Πως δεν είναι πρόβλημα να περάσουν παιδιά επειδή υπερέβησαν τ' όριο των απουσιών.