0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
..[...]..Και ποιος μου λέει εμένα ότι μέχρι 10 Ιουνίου θα έχει αρθεί το απαγορευτικό κυκλοφορίας και συγχρωτισμού άνω των δέκα ατόμων και θα μπορέσω να επιστρέψω με καράβι ή αεροπλάνο να ξενοικιάσω. Θέλω τη γνώμη σας. Μήπως θα πρέπει να ενημερωθεί και η ΟΛΜΕ ενοχλώντας λιγάκι το υπουργείο να βρεθεί λύση με τέτοιου είδους θέματα; Μιλώ για μετά τις γιορτές προφανώς.
Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, μόνο υποθέσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι θα γίνει μετά από τις 10 Μαΐου, αν και πόσο θα παραταθεί το σχολικό έτος κλπ, οπότε όλοι είμαστε στην αναμονή.
Μέσα σε όλον αυτό τον καταιγισμό, θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής. Άντε και κάνει πανελλαδικές με 8-10 άτομα σε κάθε τμήμα. Τους επιτηρητές πού θα τους βρει; Ποιος θα πάει; Φαντάζομαι ότι εδώ θα υπάρξει εξαναγκασμός γιατί κάποιοι πουλάνε τρέλα κάθε χρονιά και δεν εμφανίζονται πουθενά (δεν μιλάω για όσους έχουν θέμα υγείας, μην παρεξηγηθώ). Πάμε στην διόρθωση τώρα. Όσοι ξέρετε τις άθλιες συνθήκες διόρθωσης γραπτών, τον συνωστισμό των διορθωτών καταμεσήμερο μέσα σε αίθουσες που καίνε από την έλλειψη εξαερισμού, καταλαβαίνετε τι πίεση μας περιμένει μες στο κατακαλόκαιρο....Το συμπέρασμά μου; Οι πανελλαδικές είναι μια τρελή διαδικασία για όλους, πρώτα για τα παιδιά και μετά για όλους τους άλλους..
Σε ευχαριστώ harac που διάβασες και απάντησες στο σχόλιό μου. Συμφωνώ απόλυτα με την απάντησή σου. Αλλά πόσο σίγουρο το θεωρείς ότι στις 10 Μαΐου θα ξέρουμε οριστικά. Μπορεί να πούνε απλά παρατείνεται η λειτουργία των σχολείων μέχρι 25 Μαΐου κλπ. και να ακολουθήσουν οι γνωστές δηλώσεις, ότι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία κλπ. Γενικά αυτό που περιέγραψα με τα ενοίκια(σε πολλές περιπτώσεις χωρίς συμβόλαιο εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του αναπληρωτή σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές με έντονο πρόβλημα στην εύρεση στέγης) το θεωρείς πρόβλημα ή μέχρι τότε(2 μήνες από σήμερα) δεν θα αποτελεί πρόβλημα; Και θεωρώ άστοχες τις καθημερινές δηλώσεις έως και αποπροσανατολιστικές(ελπίζω θυμάσαι τις μπαρούφες περί αναπλήρωσης χαμένων ωρών μέσα στο Πάσχα του 2020; Ή θες να μου πεις δε γνώριζαν πόσο θα κρατήσει η κρίση(περίπου 2.5- 3 μήνες στη Γιουχάν που ενώ έχουν ανοίξει καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, πτήσεις εσωτερικού- εξωτερικού, ξενοδοχεία κτλ. τα σχολεία κλειστά). Εαν επέστρεφα σήμερα σπίτι μου στα πλαίσια της εφάπαξ επιστροφής στον τόπο μόνιμης κατοικίας και δεν είχα επηρεαστεί από τις επίσημες δηλώσεις (μαθήματα δια ζώσης τη μεγάλη εβδομάδακλπ, θα είχα ξενοικιάσει. Ενώ τώρα μαδάω τη μαργαρίτα θα ανοίξουν δε θα ανοίξουν, θα επιτραπούν οι πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι αρχές Ιουνίου το αργότερο να ξενοικιάσω κλπ. ΕΛΕΟΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ
Πολύ σωστά όλα αυτά που γράφεις, συνάδελφε κι έτσι είναι.Όμως, το να μη δηλώσεις εσύ ή κι οι άλλοι εκπαιδευτικοί τα νησιά για αναπλήρωση και να μη βρίσκει το Υπουργείο άνθρωπο να στείλει εκεί, νομίζω ότι πλέον θα ξεπεραστεί εύκολα, χάρη στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, που ναι μεν, ήρθε ξαφνικά, αλλά απ' όσο προβλέπω, θα μείνει, ειδικά για κάτι τέτοιες περιστάσεις...
Έτσι λοιπόν η τηλεκπαίδευση θα υποκαταστήσει τους αναπληρωτές και σταδιακά θα εξαφανιστούν (εννοείται χωρίς διορισμούς). Η τηλεκπαίδευση δε θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τα δυσπρόσιτα ή τα νησιά. Θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και οι μόνιμοι συνάδελφοι εννοείται ότι δε θα βγουν αλώβητοι.Δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο σενάριο.
Υπάρχουν όντως πληροφορίες για άνοιγμα των σχολείων τον Οκτώβρη. Υπάρχει τέτοια πρόθεση. Αλλά με 3 και 4 νεκρους τη μέρα, προσωπικά μου φαίνονται εξωφρενικά αυτα τα μέτρα του lock down.
Τα μέτρα περιορισμού εξαρτώνται πρώτα από τον ημερίσιο αριθμό νέων κρουσμάτων (και όχι νεκρών). Περιμένουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, να πάει 2 βδομάδες με <50, και μετά να αρθούν κάποιοι περιορισμοί (οπότε υποτίθεται ο αριθμός νέων κρουσμάτων να φτάσει σχεδόν στο 0 ανά ημέρα).Το τι είναι εξωφρενικό ή όχι, θα το δείξει το προσεχές μέλλον και η ιστορία. Το πρόβλημα τώρα από την πρόωρη άρση των περιορισμών είναι να υπάρξει μετά γρήγορα νέα έξαρση και να πάμε έτσι καλοκαιριάτικα. Αύξηση κρουσμάτων συνεπάγεται αύξηση αριθμού σοβαρών περιπτώσεων, που συνεπάγεται αύξηση αναγκών για ΜΕΘ, ο αριθμός των οποίων είναι πολύ περιορισμένος στο ΕΣΥ. Και για το τελευταίο φρόντισαν διαχρονικά οι κυβερνώντες (μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη και της σημερινής κυβέρνησης).Παρ' όλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει σταδιακή άρση ορισμένων περιορισμών, αρκεί αυτήν την περίοδο, και ειδικά τώρα προς το πάσχα, να μη βρεθούν πολλοί ανεγκέφαλοι-λοβοτομημένοι που θα πάνε επαρχία ή εκδρομές ή βολτούλες από δω και από κει.Όσο για τα σχολεία, όπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ αρκετά πιθανό το άνοιγμα μετά τα μέσα Μαΐου. 'Ιδωμεν..edit: Και δεν καταλαβαίνω αυτό περί ανοίγματος σχολείων τον Οκτώβριο.. αφού το φθινόπωρο είναι που αναμένεται η νέα περίοδος των ιώσεων, άρα και πιθανή νέα έξαρση του συγκεκριμένου ιού. Πιο λογικό (επιστημονικά) είναι να υπάρχει ύφεση της επιδημίας μέσα στο καλοκαίρι.
Οι νησιωτικές περιοχές σε πολλές περιπτώσεος έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς που δεν τους έχουν δει ΠΟΤΕ γιατί είναι σε απόσπαση δεκα-δεκαπεντε χρόνια κ μετα μετάθεση.Πολλές από αυτές τι περιοχές έχουν στοκ ντόπιων εκπαιδευτικών ΑΝΕΡΓΩΝ που ευχαρίστως θα πάνε, συνεπώς μην τις κλαίτε.Κ θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη αυτό για να έχουν σταθερούς εκπαιδευτικούς κ να μην χάνουν μάθημα κάθε χρόνο γιατί οι αναπληρωτές δηλώνουν ότι τους κατέβει.