0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι από τα δυο ισχύει τελικά;
Ισχύει ότι η απεργία θέλει κοτσια. Δεν υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που να τα διαθέτουν. Και μιλάμε για απεργία διαρκείας, όχι 24ωρη. Επομένως, όσοι για οποιοδήποτε λόγο δε θέλουν να επιστρέψουν στα σχολεία (αν ανοίξουν βέβαια), ακόμα και αν δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα βρουν άλλους τρόπους να απέχουν και από τις πανελλαδικές.Αυτή είναι η άποψη μου.
Γεια σας! Τι πιστεύετε πως θα γίνει με τα νηπιαγωγεία, θα ανοίξουν;Σκέφτομαι σοβαρά να παραιτηθώ σε περίπτωση που ανοίξουν (Έχω στην οικογένεια ατομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομαδες), δε θέλω να ρισκάρω... Μήπως οι ομοσπονδίες μας να φροντίσουν ώστε να πάρουμε ταμείο ανεργίας σε περίπτωση παραίτησης υπό αυτές τις συνθήκες;
Προσωπικά με ανησυχούν πολύ οι αντικρουόμενες απόψεις που διατυπώνονται με διαφορά λίγων εβδομάδων: "τα παιδιά ως ασυμπτωματικοί φορείς συμμετέχουν ενεργά στη γρήγορη διάδοση της νόσου" - "τα παιδιά φέρουν χαμηλό ιικό φορτίο". Τι από τα δύο ισχύει; Γιατί και τα δύο μαζί δεν μπορεί να ισχύουν. Εκτός κι αν ισχύουν και τα δύο, αλλά σε κάθε φάση της πανδημίας χρησιμοποιείς την όψη του νομίσματος που σε βολεύει (κι αν αυτό για την εξουσία είναι συνηθισμένο, είναι ντροπιαστικό για τους επιστήμονες να "σέρνονται" πίσω από την πολιτική βούληση). Υπ' αυτό το πρίσμα, κατανοώ τους γονείς που θα κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους. Αφού οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας εκπέμπουν αντιφατικά μηνύματα, ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατεύσουν, είναι να τα περιορίσουν.
2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει στα σχολεία) και να νομίζεις ότι έχει προστατέψει τους μεγάλους με "τοίχο προστασίας".
3) Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 80.000 γεννήσεις και 80.000 θανάτους ανά έτος. Αυτό το ποσοστό μειώνει δυναμικά την ανοσία που έχει επιτευχθεί ανά έτος (γύρω στο 1-2%).4) Για να επιτύχουμε το θεωρητικό 12% της ανοσίας που έχει το
Η επιδιωκόμενη ανοσία στο γενικό πληθυσμό σύμφωνα με τον καθηγητή Μαγιορκίνη, μέλος της ομάδας ειδικών, δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σημαντικό τίμημα:https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1469407/anosia-tis-agelis-o-gkikas-magiorkinis-apanta-giati-den-mporei-na-ginei-stin-ellada-picsΑναρωτιέμαι σε πόσα από τα καλοταϊσμένα με 20.000.000
Λοιπόν, σκέφτομαι για όσο διάστημα θα δουλεύω και για 15 μέρες μετά να μετακομίσω προσωρινά σε μια γκαρσονιέρα που μου διαθέτει συγγενής μου. Τι λέτε; Έχω τρελαθεί ή σκέφτομαι κάπως σωστά; Σημειωτέον, έχω μικρό παιδί και μαζί μας μένουν παππούς - γιαγιά κοντά στα 90 και στα 80 αντιστοίχως.
Πάντως όσοι έχουν παιδιά και παππούδες, θα πρέπει σοβαρά να σκεφτούν να αφήσουν τα παιδιά (που δεν κινδυνεύουν) να νοσήσουν από τον covid19, έτσι ώστε να πάρουν αντισώματα από αυτά και να τα καταθέσουν σε τράπεζα αντισωμάτων, για να μπορούν να δώσουν στον παππού και στην γιαγιά αν τυχόν κολλήσουν (από άλλους φυσικά). Σύμφωνα με το paper των κινέζων, τα αντισώματα πρέπει να εξαχθούν το αργότερο μέχρι 3 μήνες αφότου αναρρώσει κάποιος, ενώ διατηρούνται 1 χρόνο στην κατάψυξη.Αν δεν προβλέψει από τώρα η κάθε οικογένεια να έχει αντισώματα στην κατάψυξή της, όταν θα κολήσουν θα τρέχουν στην μαύρη αγορά να βρουν και δεν θα βρίσκουν.