0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το Άρθρο 25 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δεν ισχύει για την περίπτωση Υγιεινής & Ασφάλειας!!!!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑ
Κι εγώ μόνο δημοτικά έχω καταλάβει. Αποστάσεις όντως τα παιδιά δεν τηρούν, αλλά για να πω την αλήθεια κι εγώ στο μάθημα δυσκολεύομαι πολύ να μην πλησιάζω. Αυτό που βοηθάει είναι αν εφαρμοστεί η πρόταση με τα μισά μισά διαλείμματα, εμείς το κάναμε, μαζί και με χωριστή άφιξη και αποχωρηση σε δύο ζώνες. Έτσι από τα 250 του σχολείου, είναι κάθε μέρα τα 120 περίπου (δεν έχουμε πολλούς απέχοντες, είναι όλα φιλομαθέστατα) και σε κάθε διάλειμμα είναι έξω οι 60. Υποτυπωδώς διατηρείται ένας κάποιος χωριστός χώρος για το κάθε τμήμα, αλλά μεταξύ τους που μιλάνε, είναι πολύ κοντά. Όσο κι αν τους το λέμε, ξεχνιούνται, και δεν είναι παράλογο.Παράλογες είναι όλες αυτές οι συνθήκες για να γίνεται μάθημα, μόνο και μόνο για λίγες ώρες.
Πολλά δημοτικά έχουν ήδη προετοιμαστεί, δεν περιμένουν τελευταία στιγμή. Γνωρίζω ήδη κάποια που έχουν φτιάξει τις τάξεις, έχουν καθαρίσει και περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση
Αποστάσεις όντως τα παιδιά δεν τηρούν, αλλά για να πω την αλήθεια κι εγώ στο μάθημα δυσκολεύομαι πολύ να μην πλησιάζω. Αυτό που βοηθάει είναι αν εφαρμοστεί η πρόταση με τα μισά μισά διαλείμματα, εμείς το κάναμε, μαζί και με χωριστή άφιξη και αποχωρηση σε δύο ζώνες. Έτσι από τα 250 του σχολείου, είναι κάθε μέρα τα 120 περίπου (δεν έχουμε πολλούς απέχοντες, είναι όλα φιλομαθέστατα) και σε κάθε διάλειμμα είναι έξω οι 60. Υποτυπωδώς διατηρείται ένας κάποιος χωριστός χώρος για το κάθε τμήμα, αλλά μεταξύ τους που μιλάνε, είναι πολύ κοντά. Όσο κι αν τους το λέμε, ξεχνιούνται, και δεν είναι παράλογο.
Και για να δουν την παρέα τους!
Έσπερος, ζούμε σχεδόν την ίδια κατάσταση! Να σημειώσω ότι ενώ την Δευτέρα υπήρχαν μάσκες, σήμερα είχαν όλες εξαφανιστεί. Πάντως όλα σχεδόν τα παιδιά ομολόγησαν ότι δεν έχουν καμιά διάθεση για μάθημα, αλλά ήρθαν για να μην μένουν κλεισμένα στο σπίτι.