0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ασφαλώς και ενδιαφέρει την επιστήμη το αίτιο δημιουργίας των μηχανισμών! Πραγματικά δεν ξέρω γιατί το λες αυτό.
Όπως έγραψα και πιο πάνω, σίγουρα θα εξηγηθούν και άλλοι μηχανισμοί στο μέλλον, γιατί η επιστήμη, σε αντίθεση με τον Δημιουργό, εξελίσσεται και ο ρόλος της είναι να απαντάει σε ερωτήματα, ώστε να μη μείνει τίποτα αναπάντητο. Δεν είναι πίστευε και μη ερεύνα.
Η κβαντική μηχανική έδωσε μια πιθανοκρατική ερμηνεία των φαινομένων. Γιατί κάποιος να αισθάνεται προδομένος απ' την επιστήμη; Επειδή καταρρίφθηκε σε μικροσκοπικό επίπεδο ο ντετερμινισμός; Αυτός, όμως, τι σχέση έχει με την ύπαρξη θεού;
Σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους κυλά ο κόσμος. Θεϊκή παρέμβαση δεν απαιτείται. Τώρα αν ο θεός όρισε πως η δύναμη Κουλόμπ είν' ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης; Ποιος ξέρει... Ίσως η επιστήμη κάποια στιγμή ν' απαντήσει. Δεν τ' αποκλείω.
Ένα παράδειγμα επιστημονικής αβεβαιότητας έδωσα, Landau. Δεν κάνουμε μάθημα Φυσικής άλλωστε.
Μα δεν είναι παράδειγμα επιστημονικής αβεβαιότητας.. Η επιστήμη γενικότερα έχει ως στόχο την περιγραφή της αλήθειας και την προσέγγιση της φύσης στον μέγιστο βαθμό που μπορεί. Η προσέγγιση αυτή διαφέρει ανά περίπτωση και ανά εποχή. Η πρόοδος της (βασικής) επιστήμης ουσιαστικά αποτυπώνεται στη βελτίωση της παραπάνω προσέγγισης.
Ασφαλώς και ενδιαφέρει την επιστήμη το αίτιο δημιουργίας των μηχανισμών! Πραγματικά δεν ξέρω γιατί το λες αυτό. Όπως έγραψα και πιο πάνω, σίγουρα θα εξηγηθούν και άλλοι μηχανισμοί στο μέλλον, γιατί η επιστήμη, σε αντίθεση με τον Δημιουργό, εξελίσσεται και ο ρόλος της είναι να απαντάει σε ερωτήματα, ώστε να μη μείνει τίποτα αναπάντητο. Δεν είναι πίστευε και μη ερεύνα.Όχι, η αναφορά στο ΣΚΑΙ δεν ήταν για εσένα προσωπικά.