0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πώς θα εφαρμοστεί αυτό στο δημόσιο σχολείο; Οι ΠΕ86 μπορούν να μας πουν; Εγώ η φιλόλογος θα κάνω livestreaming? Πείτε μου πώς για να ξέρω...
Έχω την εντύπωση πως υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια νομοθεσία που προβλέπει κατ οίκον διδασκαλία για τους μαθητές που ασθενούν και δεν μπορούν να παραστούν στο σχολείο.Αλλά εδώ δεν δίνουν λεφτά να καλυφθούν τα κενά στις τάξεις, θα τα δώσουν για να προσλάβουν καθηγητές για κατ΄οίκον διδασκαλία;
Το θέμα είναι τι περιθώρια αντίδρασης έχουμε
Εμείς είμαστε έτοιμοι στο σχολείο μας, πλέον υπάρχουν κάμερες σε όλες τις τάξεις για την αναμετάδοση του μαθήματος.Η διευθύντριά μας, 50άρα κοκέτα και πολύ ωραία γυναίκα, παράγγειλε κάμερα με φίλτρο για να βγαίνει ακόμα πιο όμορφη.
Η οικοδιδασκαλια δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν υπήρχαν τα χρήματα και η θέληση κτλ. Οι μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο υποτίθεται ότι έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οπότε τα σπίτια δεν μπορούν να είναι ανοιχτά να πηγαινοερχονται εκπαιδευτικοι.Από την άλλη, γενικά μιλώντας ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι γονείς δεν μπορούν να διδάξουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον είναι σε θέση. Αναφέρομαι στο homeschooling που υπάρχει σε χώρες όπως οι ΗΠΑ. Μιλάω βέβαια γενικά και όχι για αυτές τις δύο εβδομάδες μαθημάτων που ελάχιστο νόημα έχουν αυτή την στιγμή. Θεωρώ ότι περισσότερο νόημα θα είχε η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς 15 μέρες νωρίτερα και η λήξη της 15 μέρες αργότερα. Ίσως ακούγεται κουραστικό αλλά οι διακοπές του Πάσχα θα μπορούσαν να σπάσουν στα δύο ώστε να ελαφρύνει το τέλος της χρονιάς.